divendres, 11 de març del 2011

Cant i música / Canto y música / Singing and music


Amb la boca mengem, parlem, besem, bufem... i cantem. La música surt d'entre les cordes vocals amb una màgia pròpia que ens uneix. El cant és una manifestació artística i cultural que és remunta als inicis de la presència de l'home sobre la Terra. Sherley Freudenreich il·lustra als homes i dones cantant i és el pentagrama musical el que cada personatge porta a la boca. Molt original i personal!


dijous, 10 de març del 2011

El món de les fades: de la il·lustració a l'escriptura / El mundo de las hadas: de la ilustración a la escritura / The world of fairies: from illustration to writing


El meravellós, màgic i natural món de les fades sota els pinzells de Silvia Lugli. Com papallones, de flor en flor, descansen del seu vol, presumides, reposant i somiant; què somiaran les fades? Pensar en fades i ficar-se a imaginar és tot un. Hi ha molts contes de fades, estupends, però ens encantaria que fóreu vosaltres els que escriguéreu el vostre propi conte. Com? Us proposem que trieu una fada, li trieu un nom i escrigueu un xicotet relat de l'instant en que s'ha pres la il·lustració. Microrrelats màgicament faderils.

Per exemple, pense que a la fada de dalt li diuen Dormilenda, una fada que s'adorm, de vol a vol, per damunt de totes les flors grogues que troba, com si el color l'encisara. El relat quedaria així:

Dels pètals grocs surt l'encís que atrapa a Dormilenda, la més xicoteta de les fades. No ho pot resistir. Sols la pols de lluna, arreplegada al bell-mig del bosc de la Fortuna, l'alliberarà. Però, qui serà el valent que gose entrar al terrible bosc? Per sempre restarà encisada.

S'atreviu ara vosaltres? Ens encantaria que si s'animeu ens enviareu els relats o els deixareu en els comentaris.


dimecres, 9 de març del 2011

XV Concurso de álbum ilustrado A la Orilla del Viento


 
 
De nou ha sortit la convocatòria de Fondo de Cultura Económica sobre creació d'àlbums il·lustrats:  XV Concurso de Álbum Il·lustrado A la Orilla del Viento. El concurs té un nivell molt alt i us animem a participar. Les il·lustracions les podem entregar fins el 31 d'agost de 2011.

El cartell de la convocatòria del concurs és d'Ale Acosta.

Art i color: Lorenzo Mattotti / Arte y color: Lorenzo Mattotti / Art and color: Lorenzo Mattotti


Les il·lustracions de Lorenzo Mattotti són força conegudes pel amants de la il·lustració, però hi ha moltes de les seues il·lustracions que estan circulant per internet sense ficar-hi titularitat -una llàstima!-. 

Ens agraden molt els colors que utilitza en les seues il·lustracions, el surrealisme d'algunes de les seues imatges, el traç del seu dibuix. Molt interessant!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...