dilluns, 23 de juliol del 2007

Bestiario, un plaer estètic


Estem davant d'una autèntica obra d'art. Un llibre on les impactatants il·lustracions en deixen bocabadats. Bestiario és una magnífica obra de Stéphane Poulin editada per Factoria K de Libros, una editorial gallega que aposta per llibres amb il·lustracions de gran qualitat.
El seu contingut és surrealista, amb un animalari antropomòrfic, que a manera de gregueries pul·lulen per les seus pàgines. És l'audàcia de la imaginació i la creativitat, tot basant-se en obres literàries i artístiques.
És una llibre que va adreçat a tot tipus de lectors, doncs el menuts, malgrat no tenir el referents artístics necessàris, poden gaudir de les il·lustracions i bestraure les seues pròpies conclusions, com en qualsevol obra d'art. I el majors, que ja tenim les referències de Magritte, Van Gogh, Hopper... podrem gaudir de l'humor impregnat en cada pinzellada il·lustrativa. Els animals d'aquest bestiari reflecten les misèries i grandeses humanes.
Per a somiar, riure, reflexionar. De lectura obligada per aln amants de les bones il·lustracions.
Basant-se en aquesta obra podem realitzar diferents animacions lectores sobre el llibre il·lustrat: fer una recerca sobre les obres originals en les que s'ha basat Poulin, escriure textos i poemes sobre cadascuna de les il·lustracions, reflexionar sobre el seu contingut, buscar altres il·lustracions sobre animals, etc...

Mutilación, del llibre Bestiario de Stéphane Poulin

diumenge, 22 de juliol del 2007

Activitats d'il·lustració per als xiquets i xiquetes


Podem aprofitar l'ordinador i internet per a realitzar activitats d'il·lustració i disseny amb els xiquets i xiquetes. Hi ha diferents llocs web que presenten aquestes activitats, molt interactives. Tan sols es necessita l'ajuda d'un adult per a navegar per elles.

A UpToTen, un lloc en francès i anglès, hi ha un bon grapat d'activitats, xules, senzilles i sorprenents, de tot tipus. Entre les activitats hi ha un racó especialment adreçat a la il·lustració (podem fer ús sense conèixer l'idioma, doncs és molt usable i intuitiu).

Activitats molt creatives al voltant de la il·lustració, per a realitzar a casa i al col·le. Passeu-ho bé!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...