divendres, 10 de juliol del 2009

Mascotes, de Marta Antelo / Mascotas, de Marta Antelo / Pets, by Marta Antelo / Animaux de compagnie, de Marta Antelo


Us agraden les mascotes? En teniu a casa? Un gat ratllat, una tortuga d'aigua, un lloro...? Per què no les pinteu? Marta Antelo té una fantàstica col·lecció de mascotes, algunes reals i altres imaginàries. Colors plans, línies i corves, sols i amb objectes, despullats i vestits... bona barreja real i imaginària.

Marta Antelo és una molt bona il·lustradora valenciana que ara resideix a Madrid. El seu treball es centra, preferentment, en la il·lustració editorial i publicitària, però a més a guanyat diferents guardons amb els seus cartells (per exemple el cartell de la Fira del Llibre de València, 2009). Aquestes mascotes, que ella anomena "peluchaires" són encantadores.

S'animeu a crear les vostres mascotes? Si ho feu ens encantaria que ens les enviareu.

dijous, 9 de juliol del 2009

Michel Wandelmaier: il·lustracions des de Canadà

Hui us volem xerrar d'un il·lustrador canadenc, Michel Wandelmaier. Michel viu a Toronto i és enginyer geològic, però el seu pas a la il·lustració el fa ben prompte. Ha publicat, sobretot, il·lustracions per adults en revistes i periòdics, però les il·lustracions són tan suggerents i motivadores que poden gaudir d'elles també el xiquets i joves.
Ens agrada!dimecres, 8 de juliol del 2009

El pinzel mágico / El pinzell màgic: àlbum il·lustratL'editorial Juventud té entre les seues últimes novetats el llibre El pinzel mágico / El pinzell màgic, un conte xinès de Xuntao Hong , il·lustrat per Jie Zhong.

El llibre ens conta la història de Chen, un xiquet xinès que somia en ser pintor, però la seua família és tan pobra que no li poden comprar ni pintures ni pinzells. Àixò no fica barreres als seus somnis i a la seua esperança. Chen no desisteix fins que té la sort de que un vell li regale un pinzell màgic. De la imaginació a la realitat: tot el que pinta amb el pinzell es torna real. Però açò porta enveges i...

Un àlbum il·lustrat molt interessant pel seu plantejament i els missatges que trasmet: perseguir els somnis per damunt dels entrebancs, mantenir la il·lusió, fomentar la imaginació des de menuts, anàlisi dels dos conceptes art-realitat...

Les il·lustracions, amb la seua visió oriental, complementen i arrodoneixen el conte. Il·lustracions suaus i poètiques, com la de la portada. Un llibre molt bonic i molt recomanable (en castellà o en català).
dimarts, 7 de juliol del 2009

San Fermín, los encierros y los toros: il·lustracions de KukuxumuxuParlar de Sant Fermí i d'il·lustració és fer referència obligada a Kukuxumuxu, de fet el logo d'aquesta marca és un bou i surt amb motiu de les festes de Sant Fermí, en 1989 -Kukuxumuxu significa en euskera besada de puça-. Els seus creadors són Gonzalo, Koldo i Mikel i, el que va començar amb la pretensió de renovar la imatge dels bous en Sant Fermí i traure alguns diners venen samarretes, s'ha convertit en tot un negoci.
Els seus dibuixos senzills, humorístics, acolorits, tenen un segell personal inconfundible. Us invitem a donar-li un repàs a algunes d'aquestes il·lustracions dels bous i de Sant Fermí.

Il·lustracions de Kukuxumuxu per a Sant Fermí / Ilustraciones de Kukuxumuxu para San Fermín / Kukuxumuxu illustrazioni per San Fermin / Illustrations Kukuxumuxu pour San Fermin / Illustrations Kukuxumuxu for San Fermin

diumenge, 5 de juliol del 2009

Convocatòria: Premi Lazarillo Àlbum il·lustrat 2009 / Premio Lazarillo Álbum Ilustrado 2009


Amb l’objectiu d’estimular la producció d'àlbums infantils il·lustrats destinats al públic infantil la Organización Española para el Libro Infantil y Juvenil (OEPLI), amb el patrocini del Ministerio de Cultura, convoca el Premi Lazarillo Àlbum Infantil Il·lustrat 2009. La dotació d'aquest premi ascendeix a 8.000 €, i el termini de presentació finalitza el 15 de setembre de 2009.

Podeu consultar les bases a punxant ací. Les bases es poden consultar en castellà, galleg, basc i català.

Animeu-se a participar! Teniu tot l'estiu per davant per a traure-li punta a la vostra imaginació i pintar-la de colors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...