dissabte, 12 de febrer del 2011

El carnaval de los pingüinos: exposició a la llibreria Abracadabra de Barcelona

 Cartell de l'exposició de Maxi Luchini

Un carregament de pingüins ha desembarcat a la llibreria Abracadabra (C/General Álvarez de Castro , 5. Barcelona) i recalen des del dia 12 de febrer fins el 6 de març.

El carnaval de los pingüinos és una exposició que parteix d'una idea de Mini station, l'edició infantil de Ilu Station. Es va proposar un concurs de dibuix de pingüins per a xiquetes i xiquets de 4 a 10 anys. El resultat són més de 300 il·lustracions infantils que són les protagonistes de l'exposició junt un grapat d'interessants il·lustradors. Una barreja molt interessant on grans i menuts participen d'una mateixa experiència artística conjunta.

Han participat els següents il·lustradors:  Alex Fuentes / Álvaro Ortiz / Ana Galvañ / Anne Simon / Artizanal / Albert Monteys / Blanca hernandez / Carmen Segovia / Candice Hayat / Caroline Selmes / Cécile Bonbon / Charuca Vargas / Cristina Spano / Dani Cruz / Decur / David Heatley / Ferran Esteve / Fermin Solis / Gabriel Corbera / Gina Thorstensen / Cristina Spano / Dani Cruz / Decur / David Heatley / Ferran Esteve / Fermin Solis / Gabriel Corbera / Gloria Langreo / Isabelle Lintignat / Jali / Jacobo Fernandez / Javirroyo / Jorge Gonzales / José Domingo / Juan Berrio / Juan Saenz Valiente / Juan Roller / Kiko Da Silva / Kioskerman / Laurence Jammes / Leo Flores / Liniers / Lili Scratchy / Lucas Nine / Lebras yann / Marc Clamens / Mawil / Miguel B Nuñez / Miguel Gallardo / Miguel Porto / Mathilde Domecq / Marcus Paschetta / Misako Mimoko / Nicolas Duffaut / Ohm/Oscar Julve / Oxo la terre / Oscar Grillo / Paco Alcazar /Paco Sordo / Paul Bommer / Pedro Rodriguez / Vincent Mathy…

Felicitem als organitzador per dur endavant el projecte i ens agradaria que altres experiències d'aquest tipus es portaren endavant en altres llocs. Cal anar a visitar-la, grans i menuts junts. Està obert de dilluns a dissabte de 10:30 a 14:30 i de 16:30 a 20:30.

Un dels pingüins de l'exposició, de Decur

Voluptuositat i alegria del cos femení / Voluptuosidad y alegria del cuerpo femenino


Ens agrada que els estereotips de la figura de la dona vagin trencant-se, que es reivindiquen les corbes. La realitat ens presenta dones de tot tipus: altes, baixetes, primes, grasses, rosses, morenes, d'ulls negres, de rostre allargat,... i l'art actual també ha de donar veu a tots. És la publicitat la que, insistentment, ens vol manipular, en benefici de determinats beneficis comercials d'uns poc, presentant-nos un model de dona determinant i intentant imposar-nos un canon que tothom hem de seguir. 

En les il·lustracions de Patricia Hervé podem veure un grapat de dones, plenes de vida i color, d'alegria, contentes amb les seues corbes. Tot amb una excel·lent estètica, tècnica i qualitat. Ens encanta!

divendres, 11 de febrer del 2011

Observadora observada / Observer observed


Qui mira a qui?, il·lustració de Kathy Hare

Una gran abraçada il·lustrada / Un gran abrazo ilustrado / A big hug illustratedAbraçada, il·lustració de Marco Cazzato

L'abraçada és tot un símbol d'amor. Cenyir amb els brassos a la persona estimada és un plaer que sols es pot comparar amb els besos, les mirades d'estima, les paraules d'amor. D'abraçades hi ha de tot tipus i ací us en fiquem unes quantes, totes ben diferents i quina més bonica que l'altra. Què us sembla? Abraç a l'amic, a la parella, als fills, a la mascota, al nostre peluix,... moltes, grans i fortes abraçades.

Una parella enamorada... s'abraça, il·lustració de Céline Meisser

Un abraç entre amics, il·lustració d'Oliver Jeffers

Apa, una gran abraçada per la mamà, il·lustració d'Helene

Un abraç monstruós, il·lustració de Somayeh Yazdanpanah

Abraçada abans de l'adéu, il·lustració d'Adriana

Abraçada entre germans, il·lustració de Paola Zekimi

Un abraç giravoltat, per al papà, il·lustració d'Helene

Vine al meu braç, osset!, il·lustració de Dilka Bear

Trobada entre amigues = abraçada, il·lustració de Mónica Carretero

També abracem els nostres records, il·lustració de Sophie Blackall

Amics per sempre... una abraçada!, il·lustració de Monika Horvat

Les abraçades d'ós són asfixiants, il·lustració d'Olivier Dupin-Girod

Un gran amor, una abraçada que els fon, il·lustració de Toni Demuro

dijous, 10 de febrer del 2011

Les il·lustracions d'Alexander Bazarin / Las ilustraciones de Alexander Bazarin


Sempre entre llums i ombres, ratlles d'obscuritat entre la llum. Les il·lustracions d'Alexander Bazarin són excepcionalment originals. Els rostres, els personatges, les accions, els colors que utilitza, tot entreverat entre sl sol i l'ombra. Molt interessant!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...