dissabte, 16 de gener del 2010

Quin cos! / ¡Menudo cuerpo!: col·lecció de llibres d'informació i humor de l'editorial Tàndem


Ens encanten les il·lustracions de Juanolo. D'entre tots els llibres que té publicats hui us volem recomanar tota una col·lecció: Quin cos! / ¡Menudo cuerpo!, editats per Tàndem, en castellà i català.

Els seus títols són: Nassos, Peus, Culs, Ulls, Pels i Mans. En cadascun d'ells podem gaudir, en clau molt humorística, de molta informació sobre les diferents parts del cos. Uns llibres molt divertits, però que a més ens serveixen per a tenir una informació adient per a quan estudiem el cos humà. Cal recalcar, entre tots ells, el llibre de Culs, un autèntic best seller en la nostra biblioteca, no sols pel tema, molt atraient per a grans i menuts, també per les gracioses il·lustracions.

divendres, 15 de gener del 2010

Caputxeta Roja il·lustrada / Caperucita Roja ilustrada / Little Red Riding Hood illustrated / Le Petit Chaperon Rouge illustré (5)


Caputxeta Roja, de Jade Nellans

En aquest any nou encara no hem ficat cap Caputxeta il·lustrada. Així, volem seguir en la nostra col·lecció particular (en tenim encara un grapat més que anirem penjant, però us agraïm si en coneixeu més que ens les recomanareu, com varen fer en el post anterior de les caputxetes).

Caputxeta Roja / Caperucita Roja / Cappuccetto rosso / Little Red Riding Hood / Le Petit Chaperon Roug / Chapeuzinho Vermelho / Rotkäppchen

Caperucita Roja, de Fernando Falcone

Caputxeta i el llop, de Gloria Falcón

Caputxeta Roja, de Pep Boatella

Little Red Riding Hood, de James MacPartlin

Caperucita en el bosque, de Fabiola Solano Luna

Caperucita Roja, de Patricia Metola

Caperucita Roja y su amigo el lobo, de Tascha

Caputxeta Vermella, de Carolina Schütte G.

Little Red Riding Hood, de Carole Humphreys

Caperucita, de Patricia Zapata

Caperucita Roja, de Lauraballa

Capucceto Rosso, de Madelaine Frochaux

Caputxeta, de Victoria Usova

dimecres, 13 de gener del 2010

¿Qué crees? Un llibre il·lustrat per Vivienne Goodman


Hi ha llibres que ens sorprenen per la història, altres per les seues il·lustracions, però aquest que us volem recomanar ens sorpren per les dues coses. ¿Qué crees? és un llibre editat per Fondo de Cultura Económica, de Mem DFox i amb il·lustracions de Vivienne Goodman.
Des de la seua primera pàgina ens atrapen les il·lustracions, d'un realisme tal que semblen fotografies. La narració ens conta la vida d'una dona un poc estranya, Sara Malacara, i després va demanat-nos la nostra opinió, amb un text breu...
¿Es alta?
¿Tú qué crees?
I continua en la següent pàgina asseverant sempre la pregunta anterior:
¡Sí lo es!
¿Es delgada?
¿Tú qué crees?
-
¡Sí lo es!
¿Se viste de negro hasta los pies?
¿Tú qué crees?
...
I finalitza tencrant tots el tòpics típics dels llibre sobre bruixes:
Algunos dicen que es realmente muy mala.
Pero, ¿tú que crees?
...
No us desvetllem el final. Un plantejament molt original i unes il·lustracions excepcionals. El joc d'avançament que propicia al narrador és molt divertit. Un llibre molt recomanable i lúdic.

dimarts, 12 de gener del 2010

Bajo las estrellas: llibre per als primers lectors


Sempre diem que els llibres per als més menudets s'han de mimar moltíssim, doncs aquests primeres lectures marcaran als nous lectors per a tota la seua vida. S'edita molt, en totes les llengües d'ací, però cal dir que, quan fem una selecció seguint uns criteris de qualitat, del garbell passen pocs llibres.

Un d'aquest llibres que us volem recomanar és Bajo las estrellas, la Tierra, un llibre de Martine Perrin, editat per La Galera, d'una gran sensibilitat. De format quadrat, tot en cartoné plastificat, el llibre presenta jugant amb solapes, buits, figures i formes, colors... a la natura. D'una gran sensibilitat, il·lustrativa i textual, dona peu a continuar el joc buscant altres formes que ens presenta la natura. Tots els llibres de la il·lustradora Martine Perrin tenen una sensibilitat especial, humor, intel·ligència i magnífics dibuixos.

Un llibre molt recomanable per als prelectors.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...