dissabte, 21 d’agost del 2010

Xiquets i xiquetes banyant-se: il·lustracions / Niños y niñas bañándose: ilustraciones


Refrescant, divertit, estival, plàsticament lúdic... xiquets i xiquetes jugant en l'aigua; pot ser en el mar, en el riu o en la banyera. Belles imatges de Cécile Bercé-Busson de xiquets anònims, sense rostre, representant tota la infància.


divendres, 20 d’agost del 2010

¡Qué calor! / Tinc calor...: àlbum il·lustrat per als més menudets


Uf què calor que fa! Això és el que pensen els animals d'aquest llibre, ¡Qué calor! -en català, Tinc calor...-, de Mako Taruishi, editat per l'editorial Corimbo.

Els animals tenen molta calor i van buscant una bona ombra on refrescar-se un poc, però... cada vegada que troben una ombra es troben en una animal, que és el que en realitat ombreja, així que... sempre hi ha algun animalet o animalot que tindrà calor, o no? Cal buscar una solució per a que tots puguen refrescar-se. I és que sempre hi ha solució que pot arreglar els problemes, cal pensar-hi i si ho fem entre tots segur que la trobem, com ho fan els animals d'aquesta simpàtica història. Una història encadenada que, a més, permet una ràpida memorització del text, el que invita a llegir-ho moltes vegades.

El color groc de fondo va donant al llarg de la història una sensació de calor intensa que, al final, acaba en una refrescant i reparador bany de color blau. La senzilles gràfica dels personatges ajuda als més menudets a identificar-se millor amb els seus problemes de calor.

Mako Taruishi és un il·lustrador que ens agrada i agrada molt als xiquetes i xiquets. Llibres com El papa que tenia 10 hijos o La carta de Papá Noel són també molt originals. Ens agradaria que altres llibres seus s'editaren al nostre país.

Fotografia il·lustrada o il·lustració fotografiada?


Il·lustrar sobre fotografia... hui en dia, amb tot el programari actual, és prou senzill i, de vegades, els resultats són sorprenents. Però el que us volem recomanar que mireu és molt més original. Ben Heine, sobre les fotografies, dibuixa allò que tapa el paper o allò que la seua ment vol imaginar i, amb tot açò, a la vegada, fa una fotografia. 

Fotografia amb il·lustració o il·lustració amb fotografia? Tot un!

dijous, 19 d’agost del 2010

Il·lustrant i fomentant la lectura / Il·lustrando y fomentando la lectura


Il·lustració de Rafael Mendoza de Gyves

Ens agraden aquestes il·lustracións que fomenten la lectura. Totes elles s'han realitzat per a la FILIJ (Feria Internacional del Libro Infantil y Juvenil) de Mèxic per diferents il·lustradors. Magnífics cartells que fomenten la lectura.

Il·lustració de Carmen Gutiérrez Cornejo
Il·lustració de Leda Josselin Hernández LópezIl·lustració d'Alan Guzman Chávez


Il·lustració de Luis Fernando Safa

Llegint el periòdic: il·lustracions / Leyendo el periódico: ilustraciones / Reading the newspaper: illustrations


Aquest estiu fins i tot els animals lligen. Mireu quina atenció lectora tenen! Tots llegint el periòdic per a estar ben informats. S'he fixat que cadascú llig un periòdic diferent? Suposem que després se l'intercanvien, perquè és molt important contrastar la informació.

Aquestes magnífiques i superlectores il·lustracions són de Nicky Broster.dimarts, 17 d’agost del 2010

dilluns, 16 d’agost del 2010

Mòbils solars / Móviles solares: activitat per a l'estiu


Fins i tot el sol no pot soportar la seua pròpia calor, sua, s'enlluerna i... s'ha de ficar ulleres per a protegir-se dels seus raigs. Però com que també li agrada estar a la moda ha triat models d'ulleres diferents. Què us semblen? Quines ulleres li ficarieu vosaltres?

Dons... us propose fer uns bonic móbils, prenent aquest sol com a model o inventant-se el vostre propi model, això si, amb ulleres de sol. Val? Després tan sols necessiteu un fil i penjar-ho a la vostra habitació o al pom de la vostra porta. Animeu-se, cal aprofitar el temps d'oci estival per passar-ho bé i fer coses diferents.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...