divendres, 5 de març del 2010

Taula rodona sobre l'àlbum il·lustrat: article en la revista Faristol


Us aconsellem llegir el text de l'article que surt en la revista Faristol (nov, 2009, n. 65), Una timba de cartes profusament il·lustrada. Taula rodona sobre l'àlbum il·lustrat, on hi ha un interessant col·loqui sobre aquest tema de la mà de Teresa Duran (especialista en LIJ), Oblit Basseira (llibretera), Xavier Blanc (editor) i Irene Savino (editorial Ekaré).

Quatre mirades diferents, un col·loqui interessant i unes conclusions que cada lector fàcilment podrà traure i aplicar. Tracten temes tan importants com què és l'àlbum il·lustrat, quin tipus d'àlbum hi ha, el per què l'escola el deixa un poc de banda, la producció pròpia o les traduccions editorials, en quins països se'ls dona més importància, l'impacte de la seua lectura i un llarg etcètera.

Doneu-li una mirada!

La il·lustració és d'Orla Roche.

Besos: un llibre per a descobrir l'emoció de les besadesAi, les besadetes, què importants són en la vida dels éssers humans! Una bona besada esborra la tristor, els mals sons, la malaltia, l'odi i el rancor, la incomunicació, els plors, el dolor, la por, la inseguretat,... la solitud. Té un efecte positiu immediat per a la nostra salut mental i afectiva, així que caldria que ho receptaren els metges. Se'n poden donar a tota hora i no hi ha límit de besades. Les besadetes són bones per a totes les edats, des del nadó nou nascut fins l'acompanyament en el nostre final. Besades, besadetes, besots... de tot tipus i colors, grans i menudes.

I d'això parla el magnífic llibre que acaba de publicar l'editorial asturiana Pintar Pintar. Què bonic! M'he quedat bocabadada i emocionada en la seua lectura i relectura. Amb la tendresa que dona la poesia i les impactants il·lustracions, més una maquetació molt acurada, el llibre es converteix en una joieta per a totes les edats.

L'autor és Txabi Arnal Gil (Javier Ignacio Arnal Gil, professor de Literatura Infantil i Didàctica de la Literatura a l'Escola de Magisteri de Victoria Gasteiz) i les suggerents il·lustracions són de Julio Antonio Blasco. El començament del llibre ja ens dona la seua pròpia recepta per elaborar les besadetes:

Para fabricar besos
utilizo una receta especial.
¡Shhh!
Una receta secreta
que solo a ti te diré:
dos rayos de sol,
una sonrisa,
un poco de brisa
y tres hojas de té.

I poc a poc anem trobant les besades, les que donem i rebem. És un molt bon llibre, d'aquest que us recomanem com a "imprescindible" per a tenir a casa i al col·legi. Felicitacions als autors i l'editorial per aquest llibre, una aposta literària i artística molt bona.

dijous, 4 de març del 2010

Keitaro Sugihara: il·lustrador japonès

Des de Japó aquest il·lustrador, Keitaro Sugihara, ens porta a volar per la imaginació amb unes tècniques il·lustratives molt originals. Ens agrada, sobretot, la simbiosi entre animals i vegetació. Curiós i original!

dimecres, 3 de març del 2010

Alicia en el País de les Meravelles/ Alicia en el País de las Maravillas / Alice in Wonderland (1)


Il·lustració sobre Alícia, Del Rey

Suposem que després de veure la versió cinematogràfica de Tim Burton sobre Alícia al País de las Meravelles els xiquets tindran una visió diferent dels personatges de Lewis Carroll, perquè fins ara quasi tots tenim en l'imaginari gràfic a "l'Alícia de Walt Disney". Hem dit moltes altres vegades, en aquest blog, que l'estètica del llenguatge gràfic també s'aprèn; però açò és impossible quan sols se'ls dona als menuts un sol model. Cal diversificar, obrir camins, educar la mirada, fer-se crítics,...

Us proposem un passeig per diferents il·lustracions sobre Alícia, molt diferents en tècnica i estil, cada il·lustradors mostrant la seua pròpia visió... molt enriquidor. Després, cadascú podem fer una tria en funció dels gustos personals.

Alicia en el País de les Meravelles: il·lustracions/ Alicia en el País de las Maravillas: ilustraciones / Alice in Wonderland: illustrations / Alice aux Pays des Merveilles: illustrations

Lisbeth Zwerger

Alison Jay

diumenge, 28 de febrer del 2010

Il·lustracions de l'artista japonesa Yoko Tanaka


Yoko Tanaka és una il·lustradora japonesa que destaca per la seua sensibilitat i perque moltes vegades, amb els seus tons freds ens deixa una certa inquietud en la nostra mirada. Amb ella li diem adéu als mes de febrer.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...