dimecres, 23 de setembre del 2020

Un abraç a la lluna / Un abrazo a la luna / A hug to the moon

 

És fantàstic abraçar la lluna...

(il·lustracions de Lucy Fleming)

... però és encara millor fer-ho en bona companyia.

Coses al cap: 10 il·lustracions i 1 llibre / Cosas en la cabeza: 10 ilustraciones y 1 libro / Things in the head: 10 illustrations and a book

 

Il·lustració de Lisa Aisato

Aquesta vegada, en 10 il·lustracions i 1 llibre, anem a xerrar de coses al cap. Que tenim al cap? Què ens obsesiona? Per què de vegades el tenim ple i d'altres buit? On se'n van els nostres pensaments quan desapareixen? ...?

Hem triat unes il·lustracions que penso són representatives de diferents situacions i diversitat (quant a temàtica i estil) d'aquestes... coses que tenim al cap; tot gràcies, com sempre, al bon art dels il·lustradors/es.

Coses al cap: 10 il·lustracions i un llibre
Cosas en la cabeza: 10 ilustraciones y un libro
Things in the head: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Laura Michell

Il·lustració de Georgiana Chitac

Il·lustració de Marco Cazzato

Il·lustració de María Simavilla

Il·lustració de Moisés Yagües

Il·lustració de Natascha Rosenberg

Il·lustració de Jimmy Liao

Il·lustració de Sergei Rimashevski

Il·lustració d'Olga Demidova


Justament per parlar de coses que tenim al cap, coses que hi tenim al nostre cervell, hem triat un llibre que ens parla de quan totes aquestes coses (records, paraules, sentiments, etc.) van desapareixent del nostre cap, degut a malalties, sobretot l'alzheimer.

Nubes en la cabeza / Núvols al cap és un àlbum il·lustrat preciós, d'Elena Val, editat per Akiara Books. Un àlbum que amb summa delicadesa i tot el respecte, ens parla de la vellesa, l'alzheimer i la demència.Els dos protagonistes, un xiquet i la seua àvia, ens mostren com s'assemblen els seus caps quan els pensaments viatgen més enllà de la imaginació, fins a predre's. Els dos tenen núvols al cap, però són ben diferents: el món fantasiós i imaginatiu dels nens i el món confús de les persones amb demència.
 
Un llibre molt recomanable, no sols per explicar als xiquets i xiquetes el que està passant-li a l'avi o l'àvia, que ja no recorden ni el seu món, també per comprendre i enfrontar millor una situació familiar i emocional que estan vivint.

No ens agradaria que el llibre tan sols fora llegit amb una intencionalitat pedagògica i/o explicativa. El llibre té un valor literàri i il·lustratiu en si mateix, més enllà de la seua temàtica. Així, el recomanem a tothom, grans i menuts.
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...