dissabte, 4 de juny del 2011

Joc primaveral / Juego primaveral / Game spring


Quin plaer... jugar amb la primavera! 
(il·lustració de Fred Callieri)

Els ex libris de Sergey Hrapov


L'art als ex libris té tota una manera d'expressar-se. Ja sabeu que els ex libris són marques de propietat que normalment consisteix en una estampa, etiqueta o segell que sol ficar-se en el revers de la coberta o tapa del llibre i que conté el nom del propietari o de la biblioteca propietària. El nom del posseïdor va precedit de l'expressió llatina ex libris -"d'entre els llibres de"-. 

Des del segle XV i la invenció de la impremta s'han utilitzat  diverses tècniques de gravat o estampació en els ex libris (xilografia, calcografia, litografia, serigrafia, fotogravat, etc.). Encara hui en dia hi ha molts lectors, col·leccionistes de llibres, biblioteques, etc. que utilitzen els ex libris i artistes que ho converteixen en autèntic art.

Mireu aquests ex libris de l'artista Sergey Hrapov. Són preciosos i amb molta qualitat.


divendres, 3 de juny del 2011

Ja plou! / ¡Ya llueve! / And rain!


Cantant i ballant sota la pluja primaveral
(il·lustració de Maddalena Gerli)

Les dones-gat de Yu Jin Sung / Las mujeres-gato de Yu Jin Sung / Women cat Yu-Jin Sung


Fa poc dies que la capçalera del blog hi havíem ficat una il·lustració de l'artista Yu Jin Sung, que trobem molt original. Dones-gat amb tota la feminitat i sensualitat imaginaria que transmeten, molt llunyanes de la dona gat que estem més acostumats a veure com a personatge de còmic o a les pel·lícules. Ens agrada!
dijous, 2 de juny del 2011

Juguem? Troba les 5 diferències / ¿Jugamos? Encuentra las 5 diferencias / Want to play? Find the 5 differences
Un camp ple de simpàtics conills, d'Emily Gravett.  
Sabrieu dir quants conills hi ha? 
Quant temps heu tardart per trobar la solució?

Col·leccionisme d'insectes il·lustrats: activitat per a l'estiu / Coleccionismo de insectos / Collecting insects


 Les papallones, els cucs, els mosquits, les marietes... il·lustrades poden resultar animalets molt simpàtics, però les paneroles, les puces, els escarabats i un llarg etcétera... no solen aparèixer a les il·lustracions. Doncs hui us volem recomanar les il·lustracions d'insectes de Golly Bard

Aquests insectes estan dins de capsetes, perfectament classificats, doncs pertanyen a una part de la col·lecció d'insectes que hi està fent l'autora. Ens resulten unes il·lustracions molt originals; no és el mateix il·lustrar insectes que il·lustrar col·leccions d'insectes.

Ens agrada! Serieu vosaltres capaços de tenir la vostra pròpia col·lecció il·lustrada de insectes? Quins insectes us agradaria tenir en la vostra col·lecció? Què tal si al llarg de l'estiu anem col·leccionant-se insectes, naturals i/o il·lustrats? Tan sols necessitem una fulla i dividir-la en 8 caselles. La reapartim als alumnes i, al llarg de les vacances poden anar col·leccionant il·lustrativament insectes (també ho podem fer amb altres animals o plantes). Tenim unes llargues vacances per anar recollint i omplint les caselles. A la tornada del col·le cadascú portarà la seua col·lecció a classe i podem fer, en una de les parets, una exposició d'aquesta col·lecció. És una proposta lúdica i il·lustrativa per a l'estiu, que pot resultar senzilla i original, doncs tota la família pot participar en aquesta col·lecció. Ja ens conteu, val?
dimecres, 1 de juny del 2011

Tigre ferotge? / Tigre feroz? / Ferocious tiger?


Per què està tan espantat aquest tigre? (il·lustració de  Fernando Rubio Monroy

Dibuixos per a pintar els xiquets / Dibujos para pintar los niños / Children coloring pages


A casa i a l'escola es solen utilitzar els  dibuixos per a pintar. Hi ha diferents llocs on en podem trobar, però la majoria de vegades aquests dibuixos pertanyen a sèries infantils o al món Disney. Per tal d'ampliar i enriquir la pròpia visió estètica dels "xicotets pintors" hui us volem recomanar un lloc, creat per la il·lustradora Elizabeth O. Dulemba, on podem trobar dibuixos d'ella per a pintar. Ens agrada, sobretot, que hi ha molts dibuixos sobre el llibre i la lectura, cosa no molt habitual en aquest tipus de pàgines per acolorit. Aquests dibuixos. pintats pels xiquetes i xiquets, són genials per decorar la biblioteca escolar, personal i pública.

En Coloring page tuesday podem trobar, a més, altres temes que segur ens interessaran. Els dibuixos són força simpàtics. Entre, escorcolleu i ho comprovareu. Us fiquem un tastet. Si punxeu damunt la imatge és fa gran i se la podeu imprimir. Li agraïm a Elizabeth O. Dulemba la generositat de compartir els seus dibuixos per a fomentar la creativitat dels xiquets i xiquetes.


Bon estiu lector i pintor!!!

Àngels casolans / Ángeles caseros / Angels home


Els àngels de Selda Marlin Soganci tenen un toc simpàtic i casolà, proper al món terrenal, sense l'aura d'ésser celestial i diví.  La manera que es vesteixen, les seues expressions, els colors en que estan fetes les il·lustracions... tot ens porta a tenir una proximitat amiga amb aquests angelets -la majoria angeletes i un angelot-.

Divertides i boniques aquestes il·lustracions quasi celestials.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...