dissabte, 28 de gener del 2012

Reciclant i caracaturitzant: Hanoch Piven / Las caricaturas de Hanosch Piven / Recycling and caricaturing


 Il·lustrar i reciclar, crear amb materials diferents: fantàstic! A l'escola es fan moltes manualitats reciclant objectes, però l'artista Hanosch Piven va més enllà i crea un grapat de retrats, de personatges molt coneguts, mesclant materials reciclats i il·lustració. Són caricatures, simpàtiques i divertides, de científics, pintors, escriptors.... original manera de comunicar-se visualment. Què us sembla?

No fiquem el nom dels caricaturitzats perquè ens agradaria que vosaltres mateix ho descobrireu (són tan senzills i evidents...)


divendres, 27 de gener del 2012

Vaja parella d'amics! / Vaya pareja de amigos! / What a pair of friends!


Mardi Speth il·lustra una parella d'amics ben especial: un conillet i una ratolina. Aquesta simpàtica parella ens la presenta en diferents situacions quotidianes: menjant, jugant, passejant, nedant, abraçant-se,... Dos animals diferents i ben amics. Podríem muntar-se tota una història amb la parelleta d'amics: ficar-los nom, inventar-se anècdotes, crear-los aventures basant-se en les il·lustracions... S'atrevim?
1001 libros que hay que leer antes de crecer: guia per a navegar entre la literatura infantil i juvenil


La recomanació bibliogràfica de hui ve de la mà d'un gran il·lustrador anglès, Quentin Blake. L'editorial Grijalbo Ilustrados té publicat 1001 libros que hay que leer antes de crecer. El llibre és una guia il·lustrada feta per Julia Eccleshare i  Quentin Blake d'obres de LIJ que els autors consideren de lectura imprescindible. Té una interessant selecció de llibres que han enganxat a la lectura a diferents generacions. Des de literatura infantil i juvenil clàssica als més actuals, de temàtica variada i agrupats per bandes d'edat: de 0 a 3 anys, de 3 a 5, de 5 a 8, de 8 a 12 y més de 12 anys.

Inclou, a més, una ressenya especial de 30 autors i il·lustradors, entre ells estan Helen Oxenbury, Eric Carle, Lauren Child, etc. Podem veure tota la llista -en anglès- de llibres punxant ací.

Una guia interessant per tenir a mà tots els adults vinculats amb el foment lector: pares, mestres, bibliotecaris... Cal prendre bona nota.

dijous, 26 de gener del 2012

Amor volador / Flying love

Delicadesa femenina: il·lustracions de Vladimir Olenberg


Hem anat ficant al blog moltes il·lustracions de Vladimir Olenberg, però encara no li havíem dedicat cap post. Ens agrada! Ens sembla que totes les dones que il·lustra tenen molta delicadesa, sensualitat, feminitat; perquè és fonamentalment la dona la peça clau de quasi totes les seues il·lustracions. Dones de tot tipus, de cultures diferents, amb situacions ben variades... dones, dones, dones. Un artista excel·lent.dimecres, 25 de gener del 2012

Estranyes amistats / Extrañas amistades / Strange friends


Abraçades, moltes abraçades entre "enemics". Bescanviem odi per amor, enfrontament per diàleg. Les il·lustracions d'Ingrid Aspöck ens ho posen fàcil d'imaginar i amb bon humor
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...