dijous, 12 de novembre del 2009

Jenny Meilihove, il·lustradora israelí



Jenny Meilihove és una il·lustradora israelí amb molta versabilitat, com podreu comprovar mirant les seues il·lustracions. Diferents tènciques, diferents estils, difrents punts de vista... molta diversitat amb una mirada. Ens agrada!
Doneu-li una mirada, pausada, i ja ens dieu.














dimarts, 10 de novembre del 2009

Convocatòria del III Premio Internacional "Compostela" para Álbumes Ilustrados




S'ha convocat, per tercera vegada, el Premio Internacional "Compostela" para Álbumes Ilustrados. És un dels premis que està guanyant amb més pes dins del panorama de la il·lustració. Està convocat per l'Ajuntament de Santiago de Compostela i l'editorial Kalandraka.
Els àlbums il·lustrats guardonats en les dos passades edicions són, ambdós editats per Kalandraka, són:
-Cerca, de Natalia Colombo
-Un gran sueño, de Felipe Ugalde
Bases:

El Departamento de EDUCACIÓN del AYUNTAMIENTO DE SANTIAGO y KALANDRAKA convocan el III Premio Internacional ‘COMPOSTELA’ para Álbumes Ilustrados, con una dotación económica de 12.000 euros en concepto de adelanto por los derechos de autor.
El plazo de presentación de los trabajos finalizará el 26 de febrero de 2010 y el fallo del jurado se dará a conocer el 2 de abril, coincidiendo con el Día Internacional del Libro Infantil y Juvenil, y en el marco de las actividades de la X Campaña de Animación a la Lectura que organizan el AYUNTAMIENTO DE SANTIAGO y KALANDRAKA.

El Premio Compostela está dirigido a autores e ilustradores de cualquier nacionalidad que presenten obras originales e inéditas. Las personas interesadas en presentarse al certamen deberán enviar cinco copias del texto en cualquiera de las lenguas oficiales de la Península Ibérica, tres ilustraciones originales y cinco fotocopias en color de cada una de ellas, junto con una maqueta impresa del proyecto.
El material, firmado bajo lema o pseudónimo, se enviará al Registro General del Ayuntamiento de Santiago.

KALANDRAKA publicará la obra premiada en las cinco lenguas oficiales peninsulares -gallego,
castellano, catalán, euskera y portugués- en octubre de 2010. El jurado estará formado por personas de reconocido prestigio en el ámbito de la literatura y la ilustración infantil. Las condiciones de participación se pueden consultar en las páginas web de KALANDRAKA (
www.kalandraka.com ) y del AYUNTAMIENTO DE SANTIAGO(www.santiagodecompostela.org ).

dilluns, 9 de novembre del 2009

Un poble il·lustrat / Una ciudad ilustrada: activitats per a jugar amb les il·lustracions

Aprofitant aquestes magnífiques aquarel·les d'Artquirk, us proposem fer unes activitats creatives, partint de les il·lustracions, amb els xiquets i xiquetes. Per exemple, podem fer un muntatge amb totes aquestes casetes i carrers i començar per inventar-se el nom del poble, qui viu a cada casa, com s'anomena el seu carrer, qui poden ser els seus veïns, quin és el lloc on pot estar situada l'escola o la biblioteca... Es tracta de fer una descripció d'un poble o una ciutat, imaginària, i els seus habitants. O, també, agafar per una banda les cases i relacionar-les amb els carrers, dient el per què ens sembla que una casa va a un carrer o a l'altre.
Podem donar un pas més enllà i crear narracions menudes sobre cadascun dels veïns de les cases que apareixen en aquestes il·lustracions i, entre tots els alumnes d'una classe crear una biografia col·lectiva, que podem editar després en format llibre. També podem fer que busquen il·lustracions en internet d'altres artistes i fer un muntatge versemblant, però amb les seues il·lustracions.
Podem fer un auca i en cadascuna de les caselles ficar una il·lustració i... tot allò que la imaginació vostra i dels xiquets ens permeta (com ficar als personatges dels contes vivint en el poble, etc.).
És una proposta senzilla, partint d'il·lustracions, per a que la mirada dels alumnes vaja més enllà d'un cop d'ull.





diumenge, 8 de novembre del 2009

Caputxeta Roja il·lustrada / Caperucita Roja ilustrada / Little Red Riding Hood illustrated / Le Petit Chaperon Rouge illustré (4)



Caperucita Roja, de Matías Trillo

Continuem amb la nostra col·lecció particular de Caputxetes. Però a més, us volem recomanar que li doneu una ullada en aquest enllaç i trobarem digitalitzades diferents versions originals de primeres impressions de la narració, amb les seues il·lustracions (en anglès).

Caputxeta Roja / Caperucita Roja / Cappuccetto rosso / Little Red Riding Hood / Le Petit Chaperon Roug / Chapeuzinho Vermelho / Rotkäppchen



Boca de Lobo, de Fabián Negrín


Caperucita Roja, de Patricia González Palacios

Azuraline

Little red riding hood, de Jasmine Becket-Griffith


Little Read, de Kneil Melicano

Caputxeta Vermella, de Laura Logan

Caperucita Roja, de Vanessa Brantley Newton

Little red riding hood, de Karyn Lewis

Caperucita, de Violeta Lopiz

Little Red, de Ximena García

Little Red fashion, de Jimbo Okayboss

Caputxeta Roja, de Quentin Blake

Caperucita Roja, de Maria Hayes


Caputxeta en el bosc, de Thao Lam

Cappuccetto Rosso, de Valeria Petrone

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...