dissabte, 18 de març del 2017

divendres, 17 de març del 2017

Els contes ens conviden a somiar / Los cuentos nos invitan a soñar / The tales invite us to dream


Cada nit, a l'obrir les pàgines d'un conte...
s'obri la finestra dels somnis, de la imaginació.
Cap nit sense conte!!!
Naveguem entre paraules i imatges.
(Ilustració de Nerina Canzi)

Il·lustracions de Gianni de Conno: lirisme entre la realitat i els somnis


Ens vam enamorar de les il"lustracions de Gianni de Conno al llegir el seu llibre Poemas a la luna i des d'aleshores seguim el seu treball. Té un lirisme en cada pinzellada que ens encanta. Il·lustracions molt realistes o totalment surreals que van atrapant-nos la mirada. Té nombroses publicacions infantils i per adults, la majoria d'elles no editades ací, però si podem gaudir a la seua web del seu art i, també, en aquesta selecció que hem fet i que estic segura us encantarà.dijous, 16 de març del 2017

Papàs: 10 il·lustracions i 1 llibre / Papás: 10 ilustraciones y 1 libro / Daddys: 10 illustrations and a book

Il·lustració de Charles Bibbs

Visquen els papàs! És clar, sempre el pare de cadascú/na és el millor: el més gran, el més fort,el més sabut, el més afectuós, el més millor del món mundial i això o transmeten també els il·lustradors amb el seu personal art. Hui, en aquesta secció del blog de 10 il·lustracions i un llibre / 10 ilustraciones y un libro / 10 illustrations and a book us presentem l'especial i bonic món dels papàs.

Aprofitem per a felicitar-los, doncs aviat serà el seu dia. Besadetes a tots el pares i gràcies per tot el que han fet, fan i faran pels seus fills i filles.

Il·lustració de Dani Torrent

 Il·lustració de Fatemeh Haghnejad

Il·lustració d'Erik Rijssemus

Il·lustració d'Océane Meklemberg

Il·lustració de Zhu Chengliang

 Il·lustració de Bernardo P. Carvalho

Il·lustració de Tali Yalonetzki

Il·lustració de Mariana Ruiz Johnson


Hi ha molts llibres infantils, bonics i interessants, on la temàtica central gira al voltant de la paternitat, no sols per enaltir-la, també per a criticar-la -sobretot per eixa manca de temps que els pares dediquen als seus fills (pensem en el llibre d'André Bouchard, il·lustrat per Quentin Blake, Con la cabeza en otra parte, de Combel). Llibres que hem anat penjant en un taulell del nostre Pinterest: Papás en la literatura infantil / Pares en la literatura infantil o en aquest blog.  

D'entre tots ells hi ha un que ens agrada especialment: El papá que tenía 10 hijos, de Bénédicte Guettier, editat per Casterman. Un llibre de gran format on descobrim la estresada vida d'un pare que té 10 fills menudets (de la mare no se'n sap res al llibre), que els estima molt, té cura d'ells, juga i els educa, però... aplega un moment que no pot més. Papà necessita un descans, desconnectar de tanta feina i tan repetida tots els dies. Així, decideix anar a donar un tomb amb el seu vaixell, ell només, i navegar amb tranquil·litat... I si s'allunya més? I si no torna i pot estar sempre relaxat? I si...? La seua vida canviarà molt sense els seus 10 fills. I tant! Cada vegada el vaixell va entrant en un mar més profund, un tant metafòric, i... no us contem el final, que és sorprenent.

Un llibre espectacular per a reflexionar sobre la paternitat i la seua responsabilitat, sobre l'amor del pare als fills, sobre l'educació en família. Un cant a tots els pares.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...