dissabte, 10 d’octubre del 2009

Les il·lustracions de Diane Duda -Duda Daze-


Des de fa temps que venim seguint el treball de Diane Duda -Duda Daze-, excel·lent artista de Pennsylvania. Ens agraden les seues il·lustracions de xiquetes d'alegre mirada, àngels, granotes divertides,... per l'estructura del seu dibuix, els personatges semblen titelles que participen d'una vida de color que busquen un text per a escabussar-se als contes. Té molta delicadesa, a la vegada que bon humor.

Ens encantaria poder gaudir d'algun àlbum editat de Diane Duda. Caldrà correr la veu entre els nostres editors.

divendres, 9 d’octubre del 2009

Mil millones de tuberías: llibre il·lustrat per Raúl Sagospe.


Un llibre molt original pel seu contingut i per les il·lustracions és Mil millones de tuberías, de Diego Arboleda i amb il·lustracions de Raúl Sagospe, editat per Anaya Infantil y Juvenil.
Ens presenta el país on viu M., que no és un lloc com el nostre, sino ben diferent: és un regne de metal, un autèntic laberint de tuberies. Viu en una casa metal·lica , que té una gespa grisa i brillant. Doncs... en aquest lloc tan estrany un bon dia cau un meteorit. Què fa M.? Doncs el que fariem nosaltres: fugir-se'n, però després... no deixa que ningú s'emporte el seu meteorit. Un llibre divertit, amb aventures i propostes lectores interessants. No s'oblideu que els llibres il·lustrats també agraden als xiquets i joves.
Els Indeseables són un personatges molt particulars que canten cançons com aquesta:

A este Rey de las manías
nuestros hombres raptarán:
limpiará las cañerías,
buscará sus guarrerías
escuchando: «¿Ves, patán?
Si arreglaras tuberías
tú verías dónde están.
Es normal que no sonrías,
todas esas porquerías
porque rías no se irán».
Y es que aquí todos los días
reparamos averías
de los tubos de Su Alteza.
Y como es un chapucero
vamos, sí, a subir primero
¡y arreglarle la cabeza!


dijous, 8 d’octubre del 2009

Il·lustracions i titelles de Sandra Arteaga


Sandra Arteaga no sols és una excel·lent il·lustradora, també una molt bona titellaire. És ben curiós quan mirem les seues il·lustracions i les titelles perquè el seu imaginari es plasmen en les dos d'una manera versemblant. Ens agraden ambdues! Molta imaginació, personatges amb un físic extraordinari i una certa tristor i empatia amb el propis personatges que es trasmet fàcilment en la seua mirada.
dimecres, 7 d’octubre del 2009

El pequeño agujero: àlbum il·lustrat d'Isabel Pin


Hui us volem recomanar, per als lectors més menudets, un llibre molt bonic, original i curiós d'Isabel Pin, El pequeño agujero, de l'editorial Lóguez.

La proposta és un joc il·lustratiu que el lector ha de recórrer per tal de descobrir el misteriós forat que s'amaga en les il·lustracions. Gràcies al joc animerem descobrint diferentes propostes de forats que existeixen... i poc a poc el forat es fa més menut fin aplegar a... no volem desvetllar el misteri, però us asseguro que s'ho passereu molt bé amb la proposta.

És un d'aquest llibres que cal tenir a la mà a l'hora de fomentar la lectura entre els xiquets. Molt recomanable.

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Les il·lustracions de Thomas Meldgaard -Tiny Pilot-


Ens agraden les il·lustracions de Thomas Meldgaard, artista, mestre i bibliotecari. Té unes il·lustracions adorables i un preciós estil, utilitzant el colors per a suggerir sentiments. Què us sembla? Doneu-li una ullada a la seua web, Tiny Pilot.
diumenge, 4 d’octubre del 2009

Die Duckomenta, il·lustracions i activitats artístiques per a l'aula: els grans artistes en original versió Disney

Die Duckomenta és un artista increïblement excel·lent. La seua obra es basa en donar la seua pròpia visió de les pintures de grans artistes, força reconeguts, mesclant-ho amb els personatges de Disney: Micky Mouse, Donald, Daisy... És formidable, original.

Però no sols podem gaudir de les seues il·lustracions, podem anar més enllà; així que us proposem fer una sèrie d'activitats seguint la seua línia:

1.- Podem passar aquestes il·lustracions a classe, donar un llistat dels artistes i que fagin una recerca a veure si troben quin pertany a qui i el quadre original.

2.- Podem passar els quadres originals, junt a les còpies, i en la classe de plàstica que ells intenten donar la seua pròpia visió Disney de l'original.

3.- Podem agafar l'obra original d'un artista i veure si trobem diferents visions del mateix. Parlar sobre les diferències, el toc personal de les versions, etc. Per exemple, el quatre El crit / El grito de Munch té versions fins i tot de Homer Simpson.

4.- Podem aprofitar per a llegir les imatges d'un magnífic llibre, Bestiario, i veure altres versions de Stéphane Poulin. Després cal xerrar sobre quina és la versió que més / menys ens agrada i el per què.

5.- Agafar l'obra d'un artista conegut, triar una de les seues obres -per consens de la classe- i cadascú fer la seua versió.

6.- I tot allò que vosaltres es podeu imaginar... podem fer tantes coses amb les versions. El que és evident és que fer i fixar-se en aquestes versions ens ajudarà a formar la nostra mirada, la nostra estètica, i conèixer poc a poc un grapat d'artistes nous.

Ja ens direu que tal. Ara us invitem a llegir aquests magnífiques imatges. Sabrieu dir, sense apunts, el nom de cada quadre i el seu autor?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...