dimarts, 9 de setembre del 2008

La verdadera historia de los colores, para niños amantes de la pintura

Eva Heller. La verdadera historia de los colores. Para niños amantes de la pintura. Salamanca: Lóguez, 2006
Els colors són molts i diferènts i entre ells alguns es porten bé i d'altres no es suporten. Si es mesclen pot ocòrrer qualsevol cosa. Vols probar? Un llibre d'art molt original.
Esta es la historia de todos los colores, del Rojo, Azul, Amarillo, Naranja, Verde, Violeta, Blanco Negro y Marrón.
Cada color es distinto. Algunos estan relacionados amistosamente entre sí, otros no se soportan. Si se mezclan, suceden cosas extrañas: desaparecen, nacen nuevos colores.
Tienes que verlo con tus propios ojos: Es como magia.
L'autora, Eva Heller, és sociòloga, psicòloga i professora de Teoria de la Comunicació i Psicologia dels colors; així, doncs, una especialista que posa els seu conèixement a l'abast dels xiquets per endinsar-los al món de l'art i la creativitat.
Un llibre on anirem coneixent com va sortint cadascun dels colors. Un conte excel·lent per a jugar amb la il·lustració i aprendre, tot amb unes il·lustracions molt suggerents.

dilluns, 8 de setembre del 2008

ArtPad: una fantàstica eina d'il·lustració infantil

Pintura realitzada per Sàlvia utilitzant ArtPad. Sabrieu trobar els tres perssonatges que hi ha amagats al quadre?

Si anem navegant per internet sempre tenim l'oportunitat de anar trobant-se llocs i eines interessants. Cal, des de ben menuts, aprendre a utilitzar les noves tecnologies com una eina més per aprendre, jugar, compartir... Com que en aquest raconet ens interessa la il·lustració en totes les seues vessants, us recomanem que visiteu Art Pad. És molt, molt xuli!


És una senzilla eina per a dibuixar i pintar, a semblança del programes informàtics de dibuix, però pensada per a uns artistes infantils. Però, a més, una vegada fet el dibuix podem donar-li al botó de "replay painting" i... voilà... es crea una animació de com nosaltres hem anat realitzant el dibuix. També podem enviar-lo a un amic o imprimir-ho.
Podem, a la vegada, penjar-lo en un museu virtual -"leave a gallery"- i per a que no desdiga de la resta de quadres li fiquem un marc -"select a frame"-. També podem canviar l'entorn del quadre. Mireu que fantàstic queda penjat junt a les obres de grans mestres de la pintura:


Una eina per a crear les nostres pròpies il·lustracions, per anar aprenent a utilitzar les noves tecnologies tot jugant. Molt divertida i interactiva. Cal ficar-la en els nostres "favorits", a casa i al col·legi.
Que tal si comencem el primer dia d'escola creant un quadre i regalant-lo als amics de classe?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...