divendres, 27 de maig del 2016

Moda fantasmal / Fashion ghostly


No per ser un fantasma s'ha de abandonar l'estil propi:
moda fantasmal, sempre fashion.
(il·lustració de Natalie Shau)

Lluis Barba: versions artístiques il·lustrades amb collage


Com ens agrada la gran imaginació i creativitat dels artistes que versionen les grans obres pictòriques. Sense deixar de reconèixer-les, fiquen el seu to personal i es transformen totalment. Per exemple, mireu aquests collages que fa l'artista català Lluis Barba, són impressionants. Dins de cadascú d'ells hi ha crítica, humor, reflexió, vinculació amb altres obres i artistes. Podeu veure-ho millor si punxeu damunt de cada imatge i així es fa gran. 

Una molt bona manera de visualitzar contemporàniament l'art i també tot un joc d'observació visual. Ens encanta. Una meravella.Assolirem la llibertat / Alcanzaremos la libertad / We achieve freedom


Vola la llibertat al nostre voltant...
aconseguirem assolir-la?
(il·lustració de Voider Sun)

dijous, 26 de maig del 2016

Quién qué quién - Quién qué dónde / Qui què qui - Qui què on: llibres infantils per a observar i jugar


Hi ha llibres per als més menudets que trobem que són extraordinaris i hi ha autors de literatura infantil, tant escriptors com il·lustradors, que tenen una especial manera de veure el món i comunicar-se amb els xiquets i xiquetes, com Oliver Tallec. 

Hui us volem recomanar dos llibres d'aquest gran il·lustrador, Oliver Tallec, que trobem força divertits i interessants com a joc d'observació: Qui què on / Quién qué dónde (estan en castellà i català) editats per BiraBiro dins de la seua col·lecció Els QuiQuè / Los QuienQué

El primer que ens crida l'atenció és el seu format apaisat i que s'obri de baix a dalt. Quan despleguem el llibre ens trobem, a doble pàgina, una proposta de joc d'obsevació, però al contrari d'altres llibres d'aquest tipus, ens hem de fixar molt bé amb les accions que fan els personatges (animalets i xiquets barrejats) per poder-hi donar la solució. La proposta visual va més enllà de buscar un objecte o algú que està amagat. Cada doble pàgina és tota una història narrativa de la que podrem gaudir junts els adults amb els xiquetes i xiquetes.L'altre llibre és i Quién qué quién / Qui què qui, el primer d'aquesta col·lecció que, com l'anterior, està genial. Aquests llibres són fantàstics per a regalar, per a tenir a casa, a la biblioteca escolar i pública. Difondre el seu contingut suposa enriquir la imaginació del menudets i la seua capacitat observativa, amb molt d'humor. Ens encanten per la seua originalitat i per la força narrativa il·lustrada, impactant, doncs t'atrapa des del primer moment.Molt, molt recomanables, en castellà i català.

La pell com a llenç: Tatuatges / La piel como lienzo: Tatuajes / The skin as a canvas: Tattoos


Il·lustració de Ryan Wood

De vegades els artistes deixen el llenç, el paper, la taula... i personalitzen, humanitzen el seu suport. La pell de les persones es converteix en centre d'art i creativitat. Hui volem parlar dels tattoos, totalment de moda.

La paraula tatuatge possiblement ve del samoà "tátau" que significa "marcar o colpejar dos vegades" -tècnica que s'utilitzava per a tatuar- i s'incorpora al castellà a través del francès tatouage. Els japonesos utilitzen la paraula irezumi per als seus propis i tradicionals dissenys i tattoo per als dissenys forans.

Des del neolític fins ara, passant per un grapat de cultures, s'ha utilitzat el tatuatge per diferents motius: artístics, religiosos, simbòlics, discriminatoris, protectors, curatius, màgics i un llarg etcètera. Actualment hem anat adoptant el tatuatge com una espècie d'accessori decoratiu més sobre el nostre cos, sobretot entre els joves, sense distinció de gènere o rol social.

Hem fet una selecció de diferents il·lustracions on el tatuatge, els tattoo, són els protagonistes

Il·lustració d'Helga McLeod

Il·lustració de Petroula Krigkou

Il·lustració d'Emily Winfield Martin

Il·lustració de Didier Lourenço

Il·lustració de Fernando Vicente

Il·lustració de Graphik H

Il·lustració de Kris Atomic

Il·lustració de Jonathan McHugh

Il·lustració de María Herreros

Il·lustració de Mateusz Kolek

Il·lustració d'Ada Breedveld

Il·lustració d'Amanda Dockery

Il·lustració de Desert Tlaloc

Il·lustració d'Israel Nicolas Torres

dimecres, 25 de maig del 2016

Passegem les mascotes / Paseamos las mascotas / We wandered pets

Il·lustració de Rafa Anton

Hui anem a traure a passejar a les nostres mascotes. Cadascú que agafe la seua, per molt rara i estranya que sigui, i anem a donar un tomb per a que la conega tot el veïnat. Nosaltres les volem molt, així que cal que els demés les coneguen. 

Una mascota per a cuidar, per a jugar, incos per a xerrar (quantes persones parlen amb les seues mascotes!). Mascotes de tot ipus són les que hui compartim amb vosaltres en aquest raconet il·lustrat. I vosaltres, serie capaços de dibuixar-vos i pintar-vos amb la vostra mascota? No fer-se un selfie no val, cal ser més creatius amb el llapis i el paper, sino feu la prova amb els vostres fills o alumnes i si no tenen mascota que se n'inventen una.

Il·lustració de Manon Gautier

Il·lustració de Lucia Brandao

Il·lustració de Ken Wong

 Il·lustració de Jim Madsen

Il·lustració de Frieke Verle

Il·lustració de Pastelanna

Il·lustració de Laura Hughes

Il·lustració de James Fenner

Il·lustració de Michael Sowa

 Il·lustració de Marjolein Bastin

Il·lustració d'Eva Armisén

Il·lustració de Tali Yalonetzki -Tosya

Il·lustració de Marta Bartolj

Il·lustració de Christophe Lautrette

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...