dissabte, 15 d’agost del 2009

Octavia Monaco, una gran il·lustradora


Octavia Monaco és una il·lustradora que actualment està treballant a Italia, però ella naix a França (1963), de pare italià i mare gallega. Està dedicada quasi exclussivament a il·lustrar llibres infantils i a donar cursos d'il·lustració. Ací té publicats dos llibres, que aprofitem per a recomanar-vos, són preciosos:
-Bérénice Capatti /Octavia Monaco, il. Us presento a Klimt / Os presento a Klimt. Ed. Tuscania

-Nicola Cinquetti / Octavia Monaco, il. Romeu i Julieta / Romeo y Julieta. Ed. Tuscania

Ens agradaria que ens publicaren, en castellà i/o català la resta de llibres que té, perquè són iguals de bonics com els que coneixem. Sempre originals, molt imaginatius i amb una tècnica excel·lent.
Per a que se n'adoneu del que estem parlant us fiquem un tastet de les seues il·lustracions.

divendres, 14 d’agost del 2009

Mara Sicca: dones, mujeres, mulheres, women, femmes, donne, frauen

 


Ens ha agradat descobrir aquestes dones, de grans corbes, vestits acolorits i tímid somriure, que d'una manera desenfadada semblen models posant davant de l'artista. Totes aquestes il·lustracions són de l'artista brasilera Mara Sicca. Aquestes formes femenines, sensuals, ens recorden un tant a les dones de Botero. Mara és una molt bona il·lustradora, que a més també té escultures i figures de porcel·lana.

Ara que la publicitat ens bombardeja contínuament amb la figura femenina que se'ns imposa, dones esquel·lètiques que semblen perxes de filferro, tot a cop de passar fam i "retalla i pega" de bisturí, excloent amb premeditació totes les siluetes que passen de la talla 38... és una alegria trobar-se amb aquestes il·lustracions. És important que als ulls dels xiquets arriben també aquests models, que diversifiquem.
 
Felicitacions a la il·lustradora! Ens agrada per la seua tècnica, pels colors que utilitza -que omplin la il·lustració de vida- i per la seua temàtica trencadora respecte a la figura femenina. 
 
 
dijous, 13 d’agost del 2009

Artpad i il·lustració: activitats per a fomentar la il·lustració a casa i al col·le

Ja us varem xerrar d'ArtPad, una eina molt interessant per a que els xiquets i joves fagen les seues pròpies il·lustracions digitals. Nosaltres ho varem provar i ens va sortir un quadre -per dir-li qualsevol cosa- que res té a veure amb aquest que realitza Alex Ducal, tot emprant la mateixa eina.
La pràctica fa mestres, així que cal començar gaudint des de ben menudets de totes aquestes eines d'il·lustració, que a més són gratuïtes.
Aprofitem l'estiu per a compartir el ratolí de l'ordinador i crear les nostres pròpies il·lustracions.


dimecres, 12 d’agost del 2009

Inna Panesenko: il·lustracions de sabates de tacóLa moda i la il·lustracio imprescindiblement van de la mà. Les il·lustracions de vestits, complements, sabates, barrets... són el primer pas per a la realització de la prenda de vestir. Hi ha detrminats il·lustrador que s'han centrat en el món del diseny i la moda, però hem trobat una il·lustradora força curiosa e interessant: Inna Panasenko (Nascuda el 1977 al Caucas, Rússia. Viu i treballa a Alemanya). Il·lustra sobretot cítrics, corregudes de bous i... sabates. Unes precioses sabates de tacó alt, top fashion, on sempre apareix de complement un homenet que va realitzant les seues activitats per sobre o al constat de la sabata.
Són il·lustracions molt bones! Ja saem que pportar-les no és, precisament, molt cçomode, pero cal reconèixer que són força elegants. Sabates de disseny il·lustratiu. Ara sols cal calçar-les. Jo ja he triat les que més m'agraden, i vosaltres?

Sabates de tacó / Zapatos de tacón / High heels / Hauts talons / Saltos altos / Tacchi alti

dimarts, 11 d’agost del 2009

La pequeña evasión: curtmetratge

Un ratolí eixerit aconsegueix escapar-se del laboratori, tot fugint de les proves experimentals que se li fan. Dels barrots de la seua gàbia al plaer de relaxar-se a la vorera el mar. Amb bon humor, quasi sense adonar-se'n, és fa una crítica a l'ús i abús dels animals per a experimentació dels laboratoris.
El vídeo està realitzat pels alumnes de vídeo-cine-tv de la barcelonina escola de l'Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge -IDEP-. Molt bona feina han realitzat aquests alumnes. Els felicitem!

dilluns, 10 d’agost del 2009

Ester García Cortés: il·lustracions i exposicióEl turisme d'estiu no té perquè ser sols de sol i platja. Popdem aprofitar els viatges per a gaudir de prop de les llibreries, biblioteques, exposicions... com aquesta que us recomanem, d' Ester García Cortés, una gran il·lustradora que hi té penjat en la llibreria Diagonal de Segovia algunes de les seues il·lustracions sobre un meravellós personatge, Alicia, aquella xicona que es fica en un forat i surt al país de les meravelles. Encara podem visitar-la al llarg del mes d'agost.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...