dissabte, 4 d’abril del 2009

Il·lustrar amb tècniques diferents: curtmetratges infantils

Dos curtmetratges diferents d'un mateix il·lustrador, Polyminthe (Sylvain Marc). Les diferents tècniques enriqueixen cadascún dels curtmetratges. La diversitat ens forma estèticament. Pinzellades de colors animats per a formar el propi imaginari.
Little rikke opening from Polyminthe (Sylvain MARC) on Vimeo.
Cocotte minute from Polyminthe (Sylvain MARC) on Vimeo.

dijous, 2 d’abril del 2009

Dia Internacional del Llibre Infantil: ho celebrem llegint

Hui celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil. Res millor que celebrar-ho regalant llibres als xiquets i joves o acudir a les biblioteques públiques, fer una bona tria i compartir la lectura grans i menuts. Si voleu llegir el missatge adreçat a tots els xiquets del món punxeu ací.

Són tants els llibres infantils il·lustrats amb qualitat que de vegades no sabem quin triar. Per tal d'orientar-vos us recomanem un quants llibres, d'editorials diferents, tots ells recien publicats, de temàtica ben diferent i on les il·lustracions són extraordinàries:


Jean Philippe Arrou / Olivier Tallec. Rita i Morro. Ed. Serres (també en castellà)
Jutta Richter /Henrike Wilson. Todo lo que deseo para ti. Ed. Lóguez
Stephanie Rosenheim / Elena Odriozola. La historia de Noé. Ed. Los cuatro azules

Brian Lies. Murcielagos en la biblioteca. Ed. Juventud (també en català)

Boniface Ofogo / Elisa Arguilé. El león Kandinga. Ed. Kalandraka

John Marsden / Shaun Tan. Los conejos. Ed. Bárbara Fiore


Jesús Cisneros. Ramón. Ed. Libros del Zorro Rojo
Nunzio DeFilippis; Christina Weir / Kevin Cornell. El curioso caso de Benjamin Button. Ed. GadirDaniel Defoe / Ajubel. Robinson Crusoe. Ed. Media Vaca

Bon dia i bona lectura a tots i totes!

dimecres, 1 d’abril del 2009

Las letras en el arte / Alfabart, un llibre per a jugar amb la història de l'artLas letras en el arte -Alfab'art. Les lletres amagades en l'art- és un nou llibre d'Anne Gyéry i Olivier Dussutour que acaba d'editar SM (en l'editorial Cruïlla en català). Es tracta d'un apropament lúdic al món pictòric de l'art, un autèntic joc visual i un aprenentatge de la mirada. Malgrat anar adreçat a un públic infantil, us recomanem el llibre per a totes les edats. Ja sabeu que moltes vegades la tipografia és converteix en art, doncs en el llibre és al revès; cal cercar en la pintura la forma de les lletres.

És un abecedari artístic on podem conèixer tants pintor com lletres hi ha a l'abecedari -26 pintors-. En un format d'àlbum il·lustrat, a doble pàgina, podem anar buscant la lletra al quadre que se'ns proposa a la pàgina de la dreta. És fantàstic! Al final del llibre hi ha una xicoteta ressenya de les obres i els autors amb els que juguem, que ens dona pas a fer desprès altres recerques informatives amb més profunditat.

La barreja d'autors seleccionats és també original, doncs hi ha de diferents països, époques, estils, tècniques... Així, per mig del joc visual i tipogràfic podem donar un xicotet tomb per la història de l'art, des del segle XIII fins al segle XX: Manet, Paolo Uccello, Miró, Piero della Francesca, Modigliani, Picasso...

dimarts, 31 de març del 2009

Un còmic per als primers lectors: Vet aquí la Rita!


Aventures i desventures de la Rita Pinyada. Vet aquí la Rita!, amb guió de Marta Balaguer i dibuix de Cristina Losantos, està editat per La Galera.

Molts de vosaltres ja coneixereu les aventures i desventures de la Rita Pinyada, doncs les seues tires còmiques es publiquen a la revista El Tatano, el Cavall Fort per als més menuts. Ara podem gaudir de la seua lectura en un llibre.

La Rita Pinyada és la més menuda de la seua família. És valenta, innocent, eixerida, tafanera, jogadora. Amb la seua família viu en un castell ple de misteris i de personatges.

Una divertida història que, a més serveix per a fomentar la lectura de coòmics als primers lectors, doncs les tires són senzilles i està escrit amb lletra majúscula.
Us el recomanem.dilluns, 30 de març del 2009

Crear quadres puntillistes: una eina molt creativa

Punt a punt donem color al món i podem crear les nostres pròpies il·lustracions. El puntillisme és tot un estil. Des de ben menudets podem crear els nostres quadres puntillistes. Però, si a més utilitzem les noves tecnologies com una eina creativa i els xiquets s'acostumen a utilitzar-les, encara millor.


Hui us volem recomanar un nou programari pensat per a que els xiquets creen els seus quadres, punt a punt. En Crear cuadros puntillistas podem jugar amb un programari on-line senzill i que ens permet desenvolupar la nostra imaginació. Si no s'aclarim tenen un vídeo demostratiu. Una vegada creat el quadre podem imprimir-ho.

Espero que es divertiu amb el seu ús!

La il·lustració és de Braulio Lara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...