divendres, 7 d’octubre del 2011

Zapping!


Quant gent hi ha que els caps de setmana "maten" les hores fent zapping!?
Quina pèrdua de temps!
(il·lustració de Marius van Dokkum)

Mi abuelo Carmelo: llibre il·lustrat de Dani Torrent


L'editorial Kalandraka acaba de publicar Mi abuelo Carmelo, de Dani Torrent, dins de la seua col·lecció Libros para soñar.

El llibre és una excel·lent barreja poètica, de text i il·lustració, que amb molta subtilesa  ens evoca un temps passat on la infància transcorria amb una certa màgia entre un avi i el seu net. Però el temps passa i la infantesa es deixa arrere i les persones que estimem van desapareixent. La transició pot ser dura, però els records d'aquell moment sempre ens restaran guardats al calaix inesborrable de la nostra memòria.

El llibre és tot un homenatge als avis, a través de Carmelo. És un preciós llibre il·lustrat del que gaudiran els xiquets i els majors. El llegirem i rellegirem i cada vegada trobarem secrets amagats entre les metàfores del text o de la il·lustració.

Totes les il·lustracions tenen el segell personal de Dani Torrent: el cossos redons del personatges, les diferents perspectives, l'estilització dels animals, els seu colorit que li dona una certa melangia del passat. Ens ha encantat i us el recomanem, per a regalar o regalar-se'n, per a passar bones estones amb la seua lectura a les mans.

El proper dia 14 d'octubre es presenta el llibre a la FNAC de les Arenes, a la plaça Espanya de Barcelona. Una oportunidad que cal no perdre's.




Els animals de Raphaëlle Lennoz


Als més menudets els encanten els animalets, els llibres d'animals, les imatges d'animals i tot al voltant del món animal. Des del dibuix més realista, passant per la fotografia, les il·lustracions amb tocs abstractes o les més originals i rares... animals, animalets, animalots, cadells d'animals, animals prehistòrics i un llarg etcètera.

Doncs a nosaltres també ens agraden i hui volem compartir amb vosaltres les il·lustracions de Raphaële Lennoz, que destaquen pel seu colorit, formes, originalitat a l'hora de presentar-los i per tenir un ulls especialment grans. Simpàtiques mirades que semblen de cristall.











dimecres, 5 d’octubre del 2011

Al metro, a qui trobem? / En el metro, a quién encontramos? / In the metro, who find?


De quin lloc és aquest metro que transporta uns personatges tan particulars? 
(il·lustració de Dean Gorissen)

Alas y olas: llibre de Pablo Albo i Pablo Auladell


Entre les últimes novetats de l'editorial Barbara Fiore apareix un llibre que ens ha encantat especialment: Alas y olas, de Pablo Albo i il·lustrat per Pablo Auladell. No és la primera vegada que els dos Pablos s'uneixen per crear un llibre (per exemple Inés azul, de l'editorial Thule; Diógenes, en l'editorial Kalandraka...) i formen un tàndem molt especial. Els dos són de la meua província, d'Alacant.

El llibre és un àlbum poètic on l'amor produeix una trobada entre éssers especial, un home i una dona que és trobem quan encara no són humans i es retroben de nou abans de ser-ho. Una història que ens parla de la condició humana, dels seus anhels i desitjos, del ser i de la humanitat i de l'amor, motor de les persones. Una narració força original que aprofitem per a recomanar no sols als xiquets, també als adults que seran els que més gaudiran del text, la il·lustració i el seu contingut, entre poètic i filosòfic. Una joieta d'aquestes que cal tenir en la nostra biblioteca especial.

Les il·lustracions originals seran exposades, el proper 22 d'octubre, en "Le immagini della fantasia", en Sármede (Itàlia). Quin goig poder-les veure! Al menys, podem gaudir de la lectura del llibre.





dimarts, 4 d’octubre del 2011

Què hi ha darrere de la porta? / ¿Qué hay detrás de la puerta? / What's behind the door?


Què penseu que hi ha darrere de la porta per a que fiquen aquesta cara de por? (il·lustració d'Ivica Stevanovic)

Les il·lustracions d'Alessandro Gottardo


Menys és més, com bé podem comprovar en les il·lustracions minimalistes d'Alessandro Gottardo. Cada imatge representa tot un símbol conceptual, a més de contindre molta poesia. La puresa de les línies jugant amb el color defineix nous paràmetres més enllà del que captem en una primera mirada. Cada imatge podria ser el començament, resum o fi d'una història. S'atreviu a escriure-les? 


























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...