dissabte, 7 de novembre del 2009

Banc d'imatges educatives per a utilitzar a classe / Banco de imágenes educativas para usar en clase


Moltes vegades necessitem, per tal d'il·lustrar els treballs escolars, una sèrie d'imatges, suggerents, que siguen adients al text. Doncs estem intentant fer un recopilatori de llocs per tal que us siga senzill accedir a aquest recursos en internet (que com sabeu és un gran calaix on tot està barrejat, sense cap ordre ni criteri avaluatiu).

Hui un recomanem un banc d'imatges / banco de imágenes, d'accés i descàrrega gratuïta, on hi ha més de 5.000 imatges classificades. Està fet per la Commission Scolaire de Laval (França), i aprofitem per a felicitar-los per aquesta tasca que han fet i compartir-la. per tal que molts professors i alumnes fagin ús d'ella.
Animals, persones, objectes, figures, informàtica, l'escola, el cos humà, elements decoratius... entreu i mireu, trobareu allò que busqueu. La il·lustració que hem ficat a la capçalera del post és un muntatge fet amb il·lustracions d'aquest banc d'imatges.divendres, 6 de novembre del 2009

Mis historias perdidas, àlbum il·lustrat de Xan López


Mis historias perdidas, de Xan López Domínguez és un àlbum il·lustrat editat per Libros del Zorro Rojo. Tot el llibre és una barreja on la imaginació i la bellesa de les il·lustracions formen un cos. Diferents històries, quina d'elles més original, que com ens diu Xan López:

... A veces dejo que salgan a volar historias perdidas, historias que nunca escribí y que duermen en mi memoria. Como la del marciano con cara de sapo, la raya que escapó de la pizarra o la niebla invernal, la densa niebla invernal donde se oculta una bestia insaciable.

Un àlbum il·lustrat d'quests que ja comencem a recomanar-vos per a nadal. Preciós i molt profund! Tal vegada la millor obra de Xan López.

dimecres, 4 de novembre del 2009

Alice Vilhena: exotisme il·lustratiu des de Brasil


Ens agrada haver trobat aquestes imatges tan originals i de tan bona qualitat. Parlem de l'artista brasilera Alice Vilhena (Sao Paulo, 1969). Un enginy per a jugar amb la metamorfosi de l'home i els animals de la selva, fent una unió que semblen tot un. Colors i formes que en un principi, a primer cop d'ull, de vegades semblen invisibles, però que amb una atenció surten per a sorpresa de la nostra mirada.

Molt d'exotisme i una empremta personal molt forta. Que us sembla?


dimarts, 3 de novembre del 2009

Museo de ilustradores SOL: accés a informació sobre il·lustradors (biografia, bibliografia, il·lustracions)

Antonia Santolaya Ruiz-ClavijoMoltes vegades, quan volem recomanar un il·lustrador o treballar la seua obra es trobem amb la seua invisibilitat biogràfica, en suport paper i suport digital. Per aquest motiu trobem interessant recomanar-vos Museo de ilustradores SOL , en Sol-e.com. No estan tots els que ens interessaran, però si que hi ha ja un bon grapat d'il·lustradors i il·lustradores, amb la seua biografia, bibliografia i un tast de les seues il·lustracions. Un lloc, doncs, d'obligada consulta i que cal afegir als nostres favorits. Estem segures que poc a poc hi hauran més.
D'aquest lloc hem copiat les imatges que us presentem en este post, totes elles bestretes de llibres que s'han editat i que podem llegir. L'accés per a fer la recerca segueix un ordre alfabètic, així que és ben senzill.
Us ho recomanem!!!


José M. Lavarello Camicia

Jokin Mitxelena Erice

Ramón Trigo Alonso

Silvia Bautista Ayats

Esther Seco López -Rey

David Roselló Pérez


Marta Balaguer Julia


Carmen Segovia Moreno

Francesc Infante

David Zabay Caballero

Carlos Matera Di Salvo

Antonia Santolaya Ruiz-Clavijo

dilluns, 2 de novembre del 2009

Les il·lustracions de Marta ÁlvarezMarta Álvarez és una molt bona il·lustradora gallega. Té ja diferents llibres publicats i molts projectes. Ens agrada!

Un tastet de les seues il·lustracions:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...