dissabte, 24 de setembre del 2011

Inculpació / Inculpación / Inculpation


Més val enraonar, dialogar, reflexionar que castigar, inculpar abusivament. 
Els resultats canvien.
(il·lustració de Jon Krause)

Les il·lustracions de Marta Farina


Les il·lustracions de Marta Farina són refrescants, emotives, sorprenents, originals i tenen molta garra. Belles imatges, molt diferents i interessants, quasi somnis en colors.

divendres, 23 de setembre del 2011

dijous, 22 de setembre del 2011

Fi d'estiu / Fin del verano / Fin de l'été / End of summer

Dones en quimono / Mujeres con kimono / Women in kimono


Hi ha determinades vestimentes que unim ipso facto a una cultura determinada. Però al llarg del temps comprovem que han anat escampant-se i entren a formar part d'altres cultures. El quimono és una d'aquestes peces de vestir que immediatament ens fa pensar en Japó. Però les il·lustracions que hui us volem  mostrar no són de dones japoneses. Són dones occidentals que, d'una forma elegant, porten els quimonos, autèntiques obres d'art en el vestir. L'autora d'aquestes imatges és Stephanie Rew.


dimecres, 21 de setembre del 2011

Fibonacci. El soñador de números / Fibonacci. El somiador de nombresAcaba de sortir un interessantíssim llibre, Fibonacci. El somiador de nombres / Fibonacci. El soñador de números, de Joseph D'Agnese i amb unes excel·lents il·lustracions de John O'Brien. El llibre està editat per Juventud (en castellà i català).

El llibre és una biografia de Leonardo de Pisa, Leonardo Pisano o Leonardo Bigollo (c. 1170 - 1250), també anomenat Fibonacci, narrada d'una manera força atractiva. Ambientada en Italia, a l'època medieval, va contant-nos com Leonardo Fibonacci era un xiquet que somiava dia i nit amb els nombres. Era un somiador i això la gent del seu voltant no ho entenia. Al creixer, Leonardo es fa viatger i va coneixent altres maneres d'escriure els nombres -diferent als nombres romans de l'Europa Occidental-. El xiquet al qui tots li feien burleta acaba sent un dels més grans matemàtics de la història, conegut per la seqüència Fibonacci.

Una vida interessant al voltant de tot un món de números. Entre les edicions per a xiquets i joves trobem a faltar en Espanya bons llibres de divulgació cièntífica i tampoc abunden les biografies. En aquesta obra s'uneixen aquests dos gèneres. Però va més enllà, doncs les il·lustracions de John O'Brien són autèntiques peces d'art. La il·lustració al servei de la informació. Excel·lent. Un llibre preciós i que cal tenir, a més de personalment, a les aules, on tanta mancança hi ha de lllibres com aquest.Si punxeu ací podreu veure un vídeo sobre el llibre, en anglès. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...