divendres, 12 de març del 2010

Sempre tinc quelcom al cap / Siempre tengo algo en la cabeza


És mol escoltada la dita "Tens el cap a pardals". Es poden tenir pardals en el cap? Si ho dubteu tan sols cal que mireu aquestes il·lustracions de Paula Domínguez Romeo. Sempre tenim coses al cap, a més d'idees: ocells, núvols, mosques, fantasmes, música, somnis, mirades,... Què teniu vosaltres al cap?

Molt originals i tècnicament ben aconseguides aquestes il·lustracions. Ens agraden aquests caps plens de coses.
dijous, 11 de març del 2010

Cuentos contados: exposició d'il·lustracions de Patricia MetolaDe vegades viure lluny de les grans ciutats en sap greu perquè fa que no pugam assistir a tots els esdeveniments interessants que ens agradaria. Això ens passa amb l'exposició que aquesta vesprada s'inaugura en l'Hotel Kafka (Hortaleza, 104 de Madrid): Cuentos contados, de Patricia Metola.

Des d'avui, fins al dia 11 d'abril, esteu invitats a gaudir de les bellíssimes i excel·lents il·lustracions d'aquesta gran artista, una de les nostres favorites, i que té una gran projecció internacional -de fet, és una de les invitades d'honor a la Fira de Bologna d'enguany-. Totes les persones que us agrade gaudir de les bones il·lustracions, i tingau la possibilitat de poder-se apropar a Madrid, no s'ho podeu perdre. Fantàstica Patricia Metola! Aprofitem per a felicitar-la públicament per la seua obra i desitjar-li molt d'èxit.

Les il·lustracions de Gabo -Gabriel Manoukian-


Ens sorprenen les il·lustracions de l'artista armeni Gabo -Gabriel Manoukian-. Estan plenes de vitalitat, d'energia, de colors i de corbes. En Gabo la imaginació no té límits. L'estil volcànic de la seva creativitat és increïble. El seu regne està habitat per criatures de fantasia, però aquestes no són unes desconegudes d'altres planetes. Són persones conegudes de la Terra però que es presenta en una interpretació estranya, inusual, exagerada.
 
 


dimecres, 10 de març del 2010

La Gioconda o Mona Lisa: Un quadre i les seues versions

Mona Lisa, de Leonardo da Vinci

La Gioconda o Mona Lisa, de Leonardo da Vinci, és una de les pintures més conegudes, per grans i menuts. El misteri que embolica la seua mirada i la seua somrisa ha donat pas a riu de tinta i llibres, multitud de comentaris. Però hui ens interessa, sobretot, les diferents versions que sobre aquesta dona han donat diferents artistes, alguns molt coneguts i altres no tant.

Versió dels Simpson

Nicholas Coates

dimarts, 9 de març del 2010

Carnavalfabeto: llibre on les lletres de l'abecedari van de carnaval


Carnestoltes ja ha passat, però les lletres encara continuen ballant i celebrant-ho, una festa alfabètica il·lustrada. Hui us presentem, amb ritme de carnestoltes, el llibre de Ghislaine Roman, il·lustrat pel belga Tom Schamp, Carnavalfabeto, de l'editorial Unaluna.

Una passeig de cadascuna de les lletres, que van disfressades, pel carnaval. La A obri la marxa tot rient, la B sona en la banda, la C de l'acróbota que no cau, la D comença la dança... fins aplegar a la Z que dona un final sorprenent.

Un llibre molt divertit per anar jugant amb l'abecedari i que destaca per les seues magnífiques i imaginatives il·lustracions, amb molta riquesa de color. Fantàstic!


dilluns, 8 de març del 2010

Dona, lectura i art: Dia de la Dona 2010

Hui, 8 de març de 2010, celebrem el Dia Internacional de la Dona Treballadora. En aquest blog volem celebrar-ho il·lustrant el temps de descans i lectura de les dones, sota la mirada de diferents artistes: Dona, lectura i art. Com diu la cançó que acompanya aquest curtmetratge: "Qüestió de temps". Esperem que us agrade!

Aprofitem per a dir-vos que, un any més, la Biblioteca de Cocentaina ha editat uns marca-pàgines sota el mateix lema, que repartim entre tots els lectors i lectores que hui s'apropen a la nostra Biblioteca. Tan sols és un recordatori de que el Dia de la Dona són tots els dies de l'any. També podeu acompanyar aquestes imatges amb poesia, amb molts poemes de dones que ens mostren les seues vivències a cop de versos: poemes de dones (en l'altre blog que editem: Poesia Infantil i Juvenil)


Create your own video slideshow at animoto.com.


Els artistes, per ordre d'aparició de les imatges, són:
1.- Desconegut

2.- Eva Wilson

3.- François Fressinier

4.- Helene Terlien

5.- John Currin

6.- Van Hove

7.- Margaret Tcheng

8.- Mihail Vasilevich

9.- Toru Kuwakubo

10.- Velimir Trnski

11.- Ángel Luis López

12.- Enrique Frutos

(Si el curtmetratge no el podeu veure bé en "Firefox", cal veure-ho en "Internet Explorer")

diumenge, 7 de març del 2010

Mosca lectora: quins llibres llegirà?

Mosca lectora, il·lustració de Matt Dawson

Una mosca amb tots els seus ulls i molt alegre. Per què? Llig molts llibres a la vegada, un llibre per ull... tot un xollo! I quins llibres llegirà? S'accepten recomanacions.

Segur que si ho preguntem als xiquets tindrem una llista ben llarga i original. Feu la prova i ens ho conteu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...