dissabte, 4 de juliol del 2009

Gato y pez: un llibre il·lustrat per a xiquets, de Neil Curtis


Gato y pez és un llibre de Joan Grant magníficament il·lustrat per Neil Curtis (Melbourne, Austràlia, 1950-2006) que edita Libros del Zorro Rojo. El llibre va adreçat, especialment als més menudets que encara no saben llegir, però tant la història com les il·lustracions són tan boniques que agradarà a totes les edats. L'acoplament entre l'escriptor i l'il·lustrador és molt forta, semblant un àlbum il·lustrat.

Dos animals ben diferents, de vegades condemnats a formar part de la cadena alimentària, però que en aquest cas estan units. És la història d'amor entre un gat i un peix que quan es coneixen van compendre que venien de mons molt diferents, però a cadascú li agrada l'aspecte de l'altre i prompte descobreixen un lloc on viure tranquils.

Un àlbum il·lustrat que ens parla de la diferència i de la força dels sentiments, ambdòs temes són importants per a l'educació intel·lectual i emocional dels xiquets. Les impressionants il·lustracions són en blanc i negre, amb formes rodones i traç gruixuts, fetes ambi tinta, retre homenatge a la clàssica tradició del gravat. Capturen immediadament l'atenció del lector. Molt originals i lúdiques.


Un molt bon llibre de lectura per aquest estiu. Us el recomanem.

divendres, 3 de juliol del 2009

Chubasco, caricaturista
El món visual de la caricatura és especial. Per una banda és un retrat que exagera o distorsiona l'aparença física d'una o més persones, per tal de crear un paregut identificable i, de vegades, humorístic. Per altra banda està la caricatura política, que és una expressió artìstica de lluita contra personatges de la vida pública amb l'objectiu de ridiculizar-los per a ressaltar els seus errors.

Hi ha molt i bons caricaturistes. Hui us volem recomanar a Chubasco, un artista mexicà, que utilitza les dos vessants de la caricatura. Traç enèrgic, bona utilització dels colors, humor intel·ligent... una visió ben particular del món i de les persones.

Dalt us hem ficat un tastet a la seua obra. Que us sembla?

dimarts, 30 de juny del 2009

Un llibre per a dibuixar i soltar la creativitat infantil: 1,2,3 Yo dibujo

Ara que els xiquets estan de vacances és un bon moment per agafar llapiç i paper i anar jugant amb els dibuixos. De vegades no sabem que fer, perquè hi ha xiquets que no sabem com començar. Aleshores cal donar-los algunes pistes per a que la seua pròpia imaginació emprenga vol.

1,2,3 Yo dibujo és un llibre que ens ajudarà a endinçar-se al món del dibuix. El llibre està en castellà i català; la seua autora és Godeleine de Rosamel i està editat per Zendrera Zariquiey.

Poc a poc el llibre ens dona una estructura bàsica cap a la creativitat artística. Podem pintar a partir de les mans, de les empremtes dactilars, partint de formes geomètriques, d'objectes de la natura...

Per cert, ens agraden les il·lustracions de Godeleine. Visiteu la seua web i comprovareu el per què.

Un llibre per anar gaudint tot l'estiu, grans i menuts.

dilluns, 29 de juny del 2009

Selección ilustrada de álbumes temáticos para una educación en la no violencia
És molt important, des de ben menudets, educar en la pau i la no violència, siga quina siga aquesta violència, vinga d'on vinga. Per això és interessant aprofitar els magnífics àlbums il·lustrats que hi ha editats per als xiquets, gaudir de la seua lectura i, poc a poc, sense necessitat "d'adoctricnar", ells mateixa trauen les seues pròpies conclusions. Són, a més llibres que ens faciliten la comunicació entre adults i xiquets.

Beatriz Hoster Cabó té un interessantíssim article, Selección temática de álbumes ilustrados para una educación en la no violencia. Us recomanem que el llegiu! Hi ha un bon grapat de llibres il·lustrats i àlbums que ens serveixen per a llegir a casa i a l'escola. Els àlbums il·lustrats estan dividits en tres apartats:

-llibres que manifesten qualsevol tipus de violència

-llibres sobre la relació de l'individu amb l'entorn i amb si mateix

-llibres sobre competències emocionals i socials indispensables per a superar dificultats afectives i comunicatives.
La il·lustració és de Piyaku (Pitu Álvarez)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...