dissabte, 11 de desembre del 2010

Mitos de Castilla y León: nou llibre il·lustrat per Montse Rubio


Últimament està molt de moda la mitologia nòrdica i anglosaxona, però que això no ens faja oblidar la nostra pròpia mitologia, molt rica i diversa. Cal anar recuperant-la i difonent-la. Per exemple, s'acaba de publicar el llibre Mitos de Castilla y León, amb text de José Luís Hernando i il·lustracions de Montse Rubio per l'editorial Cantabria Tradicional.

Un exel·lent llibre amb unes molt bones, originals i imaginatives il·lustracions de Montse Rubio, que ja ha realitzat altres projectes d'aquest tipus, com podeu veure si visiteu el seu blog. Les seues il·lustracions són precioses, sobretot les naturalistes (semblen quaderns de camp dels naturalistes del segle XIX). Com comentaven en línies anterior, una bona manera de difondre el nostre folklore és donar-lo a conèixer amb llibres com aquest. 

Una lectura molt recomanable amb unes magnífiques il·lustracions per anar recreant la mirada, que a més en suggereixin món màgics que estan en l'imaginari col·lectiu.divendres, 10 de desembre del 2010

Héroes del cómic en versión de Micke Henry / Herois del còmic versionats per Micke Henry / Heroes comic versioned by Mick Henry


Els herois vistos sota les pinzellades de Micke Henry. Els personatges més roïns i més herois del còmic en una versió particular i original. Poc a poc anirem penjant altres versions il·lustrades dels herois dels còmics.

Declaració Universal dels Drets Humans: Todos nacemos libres


Tots tenim els mateixos drets (il·lustració de Javier Termenón)

Hui, dia 10 de desembre, celebrem l'aniversari de la Declaració Universal del Drets Humans (10 de desembre de 1948).  Per activa i per passiva aquests drets, que tots tenim, són xafats, ignorats, manipulats, obviats, "ningunejats", ... i açò porta a una injustícia que produeix manca de llibertat, dolor, mort, guerres, pobresa, ignorància, odi, fam,...

Cal defendre dia a dia aquests drets per a tothom, per damunt de religions, cultures, llengües, lloc de naixement, etc. Hi ha un estupend llibre, Todos nacemos libres. La Declaración Universal de los Derechos Humanos ilustrada, de l'editorial Molino que és ideal per a tenir a les aules i donar a conèixer, als xiquets i xiquetes, aquests 30  articles i la importància de la seua aplicació.

És tasca de tots aconseguir que es complisquen!

dijous, 9 de desembre del 2010

Escrivim la carta als Reis Mags o al Pare Noel? No s'oblideu d'incloure llibres il·lustrats


Vosaltres a qui li escriviu la carta per a demanar els regals? Al Reis Mags d'Orient? 
(il·lustració de Tascha Parkinson)


Al Pare Noel? (il·lustració de Susan Estelle Kwas)

Tan si és a uns o a l'altre (i sabem que hi ha xiquets i xiquetes que li escriuen als dos, què espavilats!), no s'oblideu de demanar llibres il·lustrats. Aquest any són superbonics! No sigau babaus i feu una bona tria de llibres i, després, compartim la lectura.

Un grapat de llibres interessants, bonics, il·lustrats... us esperen!!!

dimecres, 8 de desembre del 2010

Taller de corazones: artesania per al "mal d'amors" / Taller de corazones: artesanía para el "mal de amores"


Taller de corazones és un llibre que ens ha encantat, tant per l'original història que narra -Arturo Abad és l'escriptor- com per les magnífiques il·lustracions de Gabriel Pacheco. El llibre està editat per OQO.

Matías és un artesà que al seu obrador repara cors de tot tipus. Però, a més a més, Matías va fent cada any, en secret, una sèrie de cors meravellosos per a regalar-li en primavera a Beatriz. Este amor secret  per part de Matías no té la seua equivalència en l'estimada. Un bon dia Matías se n'adona que quasi li batega el seu propi cor, i és que en cadascun dels cors que li ha fet a Beatriz ha ficat un troçet del seu cor. Aleshores... i no us contem res més, tan sols dir-vos que la pròpia vida de Matías perilla. Es salvarà? Reaccionarà al final Beatriz? Hi tindrà un final feliç? Triomfarà l'amor? Qui serà capaç de refer el cor de Matías?

El llibre és tot un cant a l'amor i als sentiments on "el mal de cor" / mal d'amor" és l'autèntic protagonista. I es que l'amor és generós i ens fa capaços de tenir una capacitat de sacrifici que no coneix límits. Els colors blau i roig, predominants en les excel·lents il·lustracions de Gabriel Pacheco, fan referència al cor -com a orgue corporal- i a les venes. Un llibre il·lustrat molt poètic.

Un llibre especial per a regalar aquests Nadals. Tan sols ens agradaria que la tipografia utilitzada destacara un poc més sobre la il·lustració, doncs de vegades llegir el text es fa un poc complicat.dimarts, 7 de desembre del 2010

Regalem calendaris personalitzats amb il·lustracions de mussols: editem un calendari de 2011 gratuït per regalar en Nadal


Hem trobat un magnífic i interessant lloc on podem nosaltres fer-se un calendari de mussols, tot gràcies a la col·laboració de diferents il·lustradors. En My Owl Barn, projecte de Shivani, podem trobar diferents il·lustracions de mussols, cadascuna d'un il·lustrador diferent, i entre totes elles podem triar quin mussol volem per a cada mes (sota la il·lustració hi ha una pestanya on apareix el mes, en anglès). Una vegada feta la tria li donem al botó de "Download Calendar" i automàticament tenim el calendari en format pdf, que podem enviar a la família o amics per a felicitar-los en les properes festes de nadal, o se'l podem imprimir i deixar-lo en la nostra habitació. Resulta molt bonic.

Nosaltres ho hem provat i ens ha donat com a resultat el calendari que hi hem penjat ací baix. Per a resultar tal i com el veieu tan sols hem passat el format pdf a ppt. i li hem canviat el color del fons. Proveu-ho! Felicitem a tots els artistes que desinteressadament han col·laborat en aquest projecte. Una excel·lent manera de difondre les bones il·lustracions i compartir-les en xarxa. Gràcies als mussols del calendari hem conegut les obres de molts artistes que fins ara no coneixíem.

El següent calendari també se'l podem descarregar, imprimir, enviar per e-mail, pel mòbil (sol fa falta inscriure's en Scribd (que també és gratuït).

dilluns, 6 de desembre del 2010

Diario secreto de Pulgarcito: un àlbum il·lustrat, preciós, per a totes les edats


Continuem amb les propostes de literatura infantil i juvenil, especialment il·lustrades, per a regalar en aquests Nadals. Hi ha llibres que pel seu contingut i pel continent són difícils de classificar. Això és el que passa amb el Diario secreto de Pulgarcito, de Philippe Lechermeier i Rébecca Dautremer, editat per Edelvives. Tothom coneixem la història del Petit Polzet -Pulgarcito-, però... de debò la coneixem. Ara tenim l'oportunitat de descobrir-la amb la lectura del seu diari.

Una proposta interessant al presentar la vida d'aquest personatge de conte infantil mitjançant un diari personal, un gènere que no sol abundar entre la literatua infantil i juvenil. La complementació de text i imatges fa que el llibre acabe sent un àlbum il·lustrat. A quina edat va adreçat? Doncs no té una edat concreta, al contrari, ens serveix com a suport per anar narrant-ho al més menudets i fins i tot els adults gaudirem d'aquest diari (que fins ara era secret).

El tàndem  Philippe Lechermeier i Rébecca Dautremer ja és força conegut pels lectors per l'obra Princesas olvidadas o casi desconocidas. Ara tenim la possibilitat de fer una immersió a tot un nou imaginari partint d'una història clàssica. Molt original.

Una proposta literària i artística de la que cal anotar-se per regalar i/o regalar-se'n en Nadal.


Papá Noel: ilustraciones / Pare Noel: il·lustracions / Père Noël: illustrations / Father Christmas: illustrations

El Pare Noel i l'estel de Nadal, il·lustració d'Antonio Javier Caparo

Dins dels personatges nadalencs hi ha un, el Pare Noel, que no és de la nostra cultura però que cada vegada va introduint-se més i més. Hem fet una selecció d'il·lustracions del Pare Noel i podem gaudir en totes elles de molta diversitat i una gran qualitat.

Cara a cara amb el Pare Noel, il·lustració de Dan Andreasen

diumenge, 5 de desembre del 2010

Comencem a felicitar els Nadals: Felicitats!


És hora de començar a felicitar els Nadals: 
FELICITATS a tothom!!! 

(il·lustració de Grace Alton)

Els rostres de Takahiro Kimura: destrucció i reconstrucció / Destrucción y construcción del rostro / Destruction and Construction of the Human Face


Són molt originals els retrats del japonès Takahiro Kimura. Són rostres desestructurats i reestructurats, com en un trencaclosques. Suposem que és la pròpia visió de l'artista sobre la vida, com en un calidoscopi que podem anar girant, canviant, sorprenent-nos. Què us sembla? Són motivadors... detenim la mirada en cada il·lustració i sempre ens suggerix emocions diferents.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...