dissabte, 20 de febrer del 2010

Adéu a un gran il·lustrador xilè, Fernando Krahn: llibres infantils i juvenils

Portada del llibre Firmin, de l'il·lustrador xilè Fernando Krahn

Aquests dies ens ha deixat un gran il·lustrador, Fernando Krahn. Nascut a Xile en 1935, des de 1984 vivia en Sitges (Barcelona). Fernando comença els seus inicis professionals en 1961 a Nova York (publicà en revistes com The New Yorker, Esquire, The Atlantic Monthly i The Reporter).

Desprès de guanyar una beca d'animació de la Fundació Guggenhein, en 1936 estrena la seua primera pel·lícula de dibuixos animats, El crimen perfecto. Ara continuava amb els seus projectes de curtmetratges animats en l'empresa Krahnfactory.

Els seus dibuixos i il·lustracions estan plens d'humor i tendresa. Podem gaudir de moltes de les seues il·lustracions editades en llibres infantils i juvenils. El tàndem fet amb la seua dona, María de la Luz Uribe va produir molts bons llibres il·lustrats.

Fa molt poquet acaba d'editar-se el seu llibre Bichografías (editorial Seix Barral), una obra gràfica a cavall entre els bestiaris medievals i una porta al món de la fantasia.

Un adéu a Fernando Krahn, en deixa una gran obra per a gaudir i molts llibres per a llegir i un somriure en la boca.


Entre els seus llibres infantils i juvenils podem llegir:

-El buen amigo del cielo. Ed. SM
-¿Quién ha visto las tijeras? Ed. Kalandraka
-Hilderita y Maximiliano. Ed. Kalandraka
-Huellas Gigantes. Ed. Kalandraka Andalucía
-Látigo de cien colas. Ed. Destino
-La senyoreta Amèlia. Ed. Destino
-Ugald el ferotge. Ed. B
-Con un hilo de vos. Ed. Destino
-Con el corazón en la boca. Ed. Destino
-Con la piel de gallina. Ed. Destino
-El león Tom. Ed. Edebé
-Historia del uno. Ed. Planeta
-Cuenta que te cuento. Ed. Factoría K de Libros
-Los príncipes d piedra y otros cuentos. Ed. SM
-Las cosas de tu cuarto. Ed. Espasa Calpe
-Las cosas del salón. Ed. Espasa Calpe
-Cosas y cositas. Ed. Espasa Calpe
-El vol d'Agnès. Ed. Toray
-El primer pájaro de Piko-Niko. Ed. Juventud
-La familia Numerozzi. Ed. Ekaré
-Dimes y diretes. Ed. Juventud
-El último trabajo del señor Luna. Ed. Edebé
-Doña Piñones. Ed. Ekaré
-Quita y Pon. Con el corazón en la boca. Ed. Alfaguara
-Quita y Pon. Con un hilo de voz. Ed. Alfaguara

Les miniatures de l'artista txec Jindrich Ulrich: barrets amb personalitat


Cada home el seu barret, perllongant la seua personalitat. Això és el que ha pensat l'il·lustrador Jindrich Ulrich: un barret per a cadascuna de les diferents característiques que formen la manera de ser dels personatges. Molt original! Però a més totes aquestes il·lustracions són miniatures.

Sabrieu dir quina professió tenen els personatges que apareixen ací?

divendres, 19 de febrer del 2010

Sarah Wyman, cartografia femenina: il·lustracions


Sarah Wyman és una il·lustradora que ens agrada molt, tant per la seua temàtica com per les diferents tècniques que utilitza. Ens crida l'atenció els rostres de dona amb fons cartogràfics i els grossos colls, com per a donar suport al cap -al cervell?-, motor de la creativitat. Molta qualitat en les seues il·lustracions.
dijous, 18 de febrer del 2010

La gallina Crestablava / La gallina crestazul, de Mariona CabassaL'editorial Almadraba ha tret una nova col·lecció de LIJ, especialitzat en àlbum il·lustrats, Pez Volador. Els escriptors i il·lustradors de les obres són tots del nostre país. Entre els nous llibres editats està el que hui us volem recomanar: La gallina Crestablava / La gallina Crestazul.

El llibre és de Daniel Nesquens, amb il·lustracions de Mariona Cabassa. D'una manera un poc surrealista ens conta la història d'una gallina un poc especial doncs... li agrada tant i tant llegir que s'oblida inclòs de pondre ous; especialment és una entusiasta dels contes de piratas. Al granger no li fa gens de gràcia i l'amenaça amb fer un bon caldo de la seua carn. Però la gallina continua amb les seues lectures i sense pondr eous; això si, s'inventa una història sobre que ha pos un ou meravellós i la soterrat però no recorda on. El granger emprèn la recerca de l'ou i... que troba? Un ou de xocolate! En lloc d'enfadar-se amb la gallina els dos esclaten a riure, perquè s'ho ha passat tan i tan bé en la recerca i s'ha divertit tant que descobreix allò que semblava amagat: la imaginació, l'amistat, el joc, el companyerisme, l'emoció de la lectura.

Des d'aleshores granger i gallina són feliços llegint i jugant. Una història ben diferent a la del conte clàssic de "la gallina dels ous d'or". Una divertida història amb un missatge molt interessant. Les il·lustracions de Mariona Cabassa li dona al llibre un aire surrealista i molt simpàtic; són unes il·lustracions de gran qualitat.

Un llibre molt recomanable per als primers lectors i que tracta el tema de la lectura d'una forma molt imaginativa.


dimecres, 17 de febrer del 2010

Il·lustrant la bicicleta / Ilustrando la bicicleta


Dues rodes i tots els camins del món per a viatjar. La bicicleta és un bon vehicle per a rodar pel món, des de ben menuts: ecològic, saludable, econòmic... i també il·lustrat. Us fiquem unes quantes il·lustracions, d'il·lustradors diferents, on la bibicleta és la protagonista. Que us vaja bé el passeig!

Il·lustrant la bicicleta / Ilustrando la bicicleta /Ilustrando a bicicleta/ lllustrant la bicyclette / Che illustrano la bicicletta / Illustrating the bicycle


Jason Drakeford and Matt Raufma

James C. Christensen


Jo Parry

dimarts, 16 de febrer del 2010

Les il·lustracions de Wilmer Murillo


Wilmer Murillo és un il·lustrador hondureny que destaca pel traç dels seus dibuixos i per la gama tonal que utilitza en les seues il·lustracions. Molt imaginatiu. Ens agrada! Doneu-li una ullada.
dilluns, 15 de febrer del 2010

Il·lustrant la lectura / Ilustrando la lectura / Illustrating the reading / Illustrant la lecture / Illustrando la lettura


Continuem amb les il·lustracions sobre la lectura: homes i dones llegint, xiquets i xiquetes llegint; llegint pel dia i per la nit, llegint al camp i a la perruqueria; llegint tothom per tot arreu.

Si voleu veure'n més d'il·lustració amb gent, animals o personatges literaris llegint punxeu ací.

Llegint / Leyendo / Leitura / Lesung / Reading / Lisant / LetturaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...