divendres, 16 d’abril del 2010

Les il·lustracions de Bryan Collins


Un dibuix, una besada. Això aconsegueix l'il·lustrador Bryan Collins amb els seus pinzells i els colors. Ens agrada la delicadesa de les seues formes.


dijous, 15 d’abril del 2010

999 Ranas se mudan de charca: àlbum il·lustrat per al més menuts


L'editorial Barbara Fiore acaba de publicar 999 Ranas se mudan de charca, de Ken Kimura i amb il·lustracions de Yasunari Murakami.

Una història senzilla, adreçada als lectors més menudets que conta la migració de 999 capgrossos ("cullerots" que diem per ací) i els seus pares -una gran família- d'un bassal menut a un més gran on poden cabre tots. Una aventura que sembla fàcil, però...

Les il·lustracions de Yasunari Murakami, com taques de verd sobre l'estany blanc del paper, omplint de vitalitat tot el viatge familiar.dimecres, 14 d’abril del 2010

Recursos il·lustratius per a celebrar el Dia del Llibre i Sant Jordi / Recursos de ilustración para celebrar el Día del Libro

En aquest pòster o mural virtual hem reunit diferents recursos il·lustratius per tal de facilitar-vos les activitats a realitzar en classe al voltant del Dia del Llibre / Día del Libro i el de Sant Jordi. Cada globus us portarà a uns recursos o unes il·lustracions.

Us agrada?

Sopa de nada: àlbum il·lustrat de Darabuc i Rashin Kheirieh
Us sembla bé s'hi fiquem mans a la cuina? Elaborar una bona sopa amb paraules i colors? Això és el que han fet Darabuc i Rashin Kheiriyeh, amb foc lent, remenant-ho suaument i ha sortit Sopa de nada, un d'aquest llibres que cal tenir en compte a l'hora de comprar en el proper Dia del Llibre. El llibre està publicat per OQO.

Darabuc -Gonzalo García, bon amic i poeta- ha recuperat d'una manera molt encertada un conte popular, Sopa de pedra / Sopa de piedra, que és universal i, com és normal en aquest tipus de contes, amb moltes variacions locals. Gonzalo té l'encant de reelaborar el conte, com un bon cuiner de l'escriptura, i servir-nos un nou plat amb sabor tradicional, tot amanit amb pinzellades d'humor.

Els seus protagonistes, María Zorruna -rabosa- i Juan Gato -gat-, apleguen a les portes d'un gran palau demanant menjar. Però es troben davant de Juan Rata, l'amo del palau, que es nega a donar-los res. Aleshores els dos murris li proposen cuinar una sopa que serà tota una delícia, una sopa de res.

I van ficant-se els ingredients, que van repetint-se com en un reguitzell que li dona molt de ritme i joc a la lectura. Com també ho fan la mesura dels versos i les fórmules que van repetint-se de principi a fi.

Les il·lustracions, de Rashin Kheiriye, són molt divertides i sorprenents. Els dos personatges principals semblen mafiosos, incloent el tòpic de portar les ulleres negres. Tenen tot el semblant d'autèntics "caradures", però amb barret de cuiner i davantal, un look molt modern que donen vida i humor a la narració.

Un àlbum il·lustrat magnífic, divertit i amb molta molla que ens ajuda a comprendre el valor de ser solidaris i compartir.

dimarts, 13 d’abril del 2010

Picasso i Minou / Picasso y Minou: llibre infantil per a conèixer a Picasso


Ja sabeu que al blog pengem moltes il·lustracions de gats i que sembla que hi ha molta relació entre els gats i els artistes. Alguns d'aquests gats, com Minou, tenen uns amos molt famosos, ni més ni menys que Pablo Picasso. L'editorial Joventut acaba de publicar Picasso i Minou / Picasso y Minou. L'autora, Priscilla I. Malatbie, fa una barreja interessant entre el text informatiu -que dona a conèixer a Picasso- i literaria; però són les il·lustracions de Pau Estrada les que donen testimoni al text, tot seguint l'estil picassià.

Una manera molt encertada d'apropar-se a la vida i obra de Picasso, sota la mirada de Minou. El gatet viu amb Picasso des de la seua època blava fins al cubisme, plena de melangia, i pensa que si surt al carrer pot retrobar l'alegria i el color. Al final ho aconsegueix i el lector va descobrint com viu Picasso, les seues relacions amb altres artistes i el món de Paris al voltant de 1900.

Les il·lustracions de Pau Estrada donen vida, a manera de fotografies del moment, a tot aquest període. Estan plenes de detalls que fan que la mirada de l'adult trobe xicotetes pistes que porten als quadres de Pablo Picasso i que ajuden al lector menut a descobrir a un artista universal. Al final del llibre trobem tots els quadres de Picasso sobre les que s'han basat les il·lustracions, amb una informació complementària.


Il·lustracions de Sant Jordi, el drac, la princesa i la rosa / Ilustraciones de San Jorge y el dragónSant Jordi amb la rosa i el drac llegint, d'Alba Marina Rivera

Ja tenim ben prop el dia de Sant Jordi i il·lustrativament hi ha uns elements que solen aparèixer en quasi totes les pintures que hi fan referència: el cavaller, el drac, la princesa i la rosa -de vegades també els llibres-. L'any passant varem començar a penjar al blog il·lustracions sobre Sant Jordi i el drac i volem anar continuant-ho. Esperem que us agraden; totes diferents i qualitativament excel·lents.


dilluns, 12 d’abril del 2010

Dia del Llibre i de Sant Jordi: crear targetes virtuals / Día del Libro: crear tarjetas virtuales


El Dia del llibre cal celebrar-ho com cal: comprant llibres i llegint! Però, a més, podem felicitar als amics i amigues amb unes precioses targetes virtuals de Sant Jordi o dels llibres. Cadascú pot fer la seua i triat el text i la imatge que vol ficar. Com? Doncs mitjançant Imagechef, un programari que ens permet fer targetes com aquestes que hem ficat a sota. Depèn de la creativitat personal i la persona a la que va dirigida podem crear-ne d'un o d'altre tipus.

És una activitat senzilla, com la dels marca-pàgines. Us recomanem, sobretot, dos enllaços dins d'aquesta web: Mosaico de Letras i Poesia Visual. Podeu anar fent i desfent, provant i quan trobeu la vostra targeta... o la podeu enviar per correu (cal enregistrar-se, és gratuït) o la copieu i pegueu utilitzant el programa de "paint" (que està en tots els ordinadors). A que és fàcil?

Aprofitem el dia gran dels llibres per a fer a fomentar l'ús de les TIC i la creació il·lustrativa. Passeu-ho bé!!!

En busca de la felicidad: àlbum il·lustrat d'Éric Puybaret
A partir d'aquest dilluns i fins el dia 23 d'abril, dia de Sant Jordi i Dia del Llibre, anirem comentant diferents llibres il·lustrats i àlbums per tal d'anar donant-li una mirada a les noves publicacions que van sorgint. Aquest mes, junt a desembre, són els mesos on apareixen més publicacions, així que de vegades hi ha moltes que se'ns passen desapercebudes, sobretot de les editorials més menudes, però no per aixó menys interessants.

Esperem us siguen útils aquestes pinzellades bibliogràfiques.

Comencem per un llibre que ens ha encantat pel seu contingut, temàtica i il·lustracions, publicat per l'editorial Jaguar: En busca de la felicidad. El llibre es va publicar a les darreries de 2009. L'autora del text és Juliette Saumande i les il·lustracions són d'Éric Puybaret, un excel·lent artista que ja coneixíem per obres com Semillas de Cabaña ( ed. Edelvives) i Paf, el drac màgic (ed. Símbol).

La narració ens conta com es viu al país de Prudència, un lloc on ningú està trist perquè cap dels seus ciutadans es llençaven a fer coses desconegudes, mai s'arriscaven per res i així mai quedaven decebuts pels previsibles resultats. Però Moung, un dels seus xicotets habitants, no està molt content davant de tanta quotidianitat i previsibilitat. Un dia s'obri la finestra i volant, volant, apareix Coagne, un ocell que el guiarà cap al país de la Felicitat. I en aquest viatge a la recerca de l'ocell i de la felicitat, poc a poc, Moung va vivint diferents aventures en le que té que fer una tria i, ja se sap, triar és arriscar.

Un interessant llibre per a descobrir la importància de valorar les xicotetes coses, la importància de tenir la llibertat i responsabilitat d'escollir, la saviesa d'aprendre de les equivocacions, l'aventura d'arriscar-se. I es que la felicitat la podem trobar en tants i tants lloc, però sobretot... el pais de la felicitat el podem trobar on hi ha persones felices.

Les magnífiques i suggerents il·lustracions d'Éric Puybaret arrodoneixen perfectament el text.

Un llibre molt recomanable!

La moda il·lustrada: Ruben Toledo / Illustrated fashion


El món de la moda està ple d'excel·lents il·lustracions, són els esbossos dels dissenys per a la confecció dels vestits, com aquestes de Ruben Toledo.diumenge, 11 d’abril del 2010

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...