divendres, 30 de setembre del 2011

"Un cuadro de Picasso" i "Un cuadro de Velázquez": llibres per apropar als xiquets al món de la pintura


Apropar el món de l'art als xiquets, descobrir el seu llenguatge, el seu codi, comprendre el significat global del quadre, contextualitzar-ho... educar en l'art. Tot açò és el que preten la nova col·lecció de Factoria K de Libros on ja s'han editat dos obres: Un cuadro de Picasso i Un cuadro de Velázquez, de Claire d'Harcourt.

Amb un llenguatge senzill, però acurat, i centrant la mirada en cada part significativa dels quadres, va ensenyant-nos el significat global i parcial de la composició artística i la tècnica que s'utilitza. Al final hi ha un desplegable de tota l'obra. Ens sembla genial aquest tipus de llibre per anar descobrint, des de menuts, el món de la pintura. Malgrat anar adreçats a uns lectors infantils, pel seu contingut i la manera que està exposat ens pot servir per a joves. Personalment em recorden a les col·leccions de llibres d'art de l'editorial Combel, amb totes les seues diferències de format (ambdós col·leccions són força interessants i complementàries).

Llibres per a educar en l'art i educar la mirada, per a jugar amb el quadre, per a descobrir a l'artista. Obres molt recomanables per a tenir a casa i a la biblioteca.dijous, 29 de setembre del 2011

Menina o matryoshka?


Menina dins de menina dins de menina...o matryoshka en la tardor
(il·lustració de Michael Cheval)

Concurs europeu de dibuix per a xiquets / Concurso europeo de dibujo para niños / Galileo Drawing Competition


No hi ha molts concursos de pintura i dibuix per a xiquetes i xiquets; així, ens ha semblat molt interessant el projecte que la Comissió Europea ha tingut: Concurs de Dibuix entre xiquets europeus / Concurso de Dibujo entre niños europeos.

La idea sorgeix per tal de publicitar el Programa Galileu, un nou sistema de navegació. El guardonat serà triat per un jurat nacional un premi de somni, increïble, emocionant: Un satèl·lit tindrà el seu nom! Se li donarà un certificat i un trofeu que representa el satèl·lit real.

Poden participar tots els xiquets i xiquetes entre 9 i 11 anys i cal presentar un dibuix amb el tema de "L'espai i l'aeronàutica / El espacio y la aeronáutica". Pot ser tot lo creatiu que done de si la seua imaginació i s'accepten totes les tècniques. Cada concursant sols pot presentar un dibuix. Una vegada fet cal escanejar-ho o fer una fotografia digital per tal de penjar-ho a la pàgina web  http://www.galileocontest.eu/es/competition.

El jurat espanyol està composat per Flipy, el famós “inventor” televisiu; Begoña Martínez Peña, del Real Observatori de Madrid, i per Miguel Puente-Pattison, Responsable de Premsa de la Representació de la Comissió Europea en Espanya.

El temps de termini per a presentar-ho és el 15 de novembre i en el mes de gener sabrem qui és el/la guardonat/da. Podeu inscriure's en la web del concurs i, a més, consultar les bases i condicions. 

Animeu-se a participar!!! Comenteu-ho a classe, en casa, a la biblioteca, als amics i familiars...

Les il·lustracions de Beatriz Barbero


Les il·lustracions de Beatriz Barbero estan plenes de delicadesa i frescor, de suggerències i sensibilitat, de color i excel·lent tècnica. Ens agrada molt.
dimecres, 28 de setembre del 2011

Llops amb pell d'ovella / Lobos con piel de oveja / Wolves in Sheep's Clothing


Hi ha molts llops amb pell d'ovella,
però no deixen de ser llop.
(il·lustració d'Angela Wesselman)

Jocs creatius amb l'alfabet: vídeos / Juegos creativos con el alfabeto: videos


A d'alfabet, d'amic, d'amor, d'acció, d'animal... il·lustració de Kathy de Wit.

L'alfabet i la tipografia donen molt de joc creatiu i artístic. De vegades és una llàstima que tan sols s'apliquem en la seua manipulació, creativitat i estètica per aprendre les lletres. Com veiem en aquests dos vídeos, el codi textual i iconogràfic van molt units. Són molt originals.


The Alphabet from n9ve on Vimeo.The Alphabet 2 from n9ve on Vimeo.

dimarts, 27 de setembre del 2011

Les il·lustracions de Slawek Gruca


Les il·lustracions de l'artista Slawek Gruca tenen totes elles un toc de tenebrisme temàtic que fa que ens atrape la mirada i ens deixe una certa intranquil·litat, com si furgara en la part més fosca de la condició humana. Sensibilitat i molt bona tècnica. 
Investigant, llegint / Investigando, leyendo / Investigating, reading


La bibliografia, i la seua lectura, és la base fonamental
en qualsevol investigació,
per a totes les edats i en qualsevol suport
(il·lustració de Shatilov)

dilluns, 26 de setembre del 2011

Migració de tardor / Migración de otoño / Fall migration


Migració tardorenca
(il·lustració de Jill Dubin)

Sabates humanitzades / Zapatos humanizados / Humanized shoes


Mirant i buscant il·lustracions ens hem sorprès de la gran quantitat d'il·lustracions que hi ha sobre les sabates, quina més original.  Semblen objectes poc importants des del punt de vista il·lustratiu, llevant del món de la moda, però no és així. Mireu aquestes sabates com s'han transformat en les mans de Gwen Murphy. Són sabeaes reals, manipulades i il·lustrades, a cavall entre l'escultura, els ninots i la il·lustració.

Mol originals! Què us sembla?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...