divendres, 2 de febrer del 2024

dimarts, 30 de gener del 2024

Pau: 1 il·lustració i 5 llibres / Paz: 1 ilustración y 5 libros / Peace: 1 illustration and 5 books

 

Il·lustració de Francesca Quatraro

Des de fa un temps hem anat penjant al blog uns post sota l'etiqueta 10 il·lustracions i un llibre, en la que hem tractat diferents temes amb visions diverses. Ara anem a donar-li la volta i anirem pujant uns post en que presentarem 1 il·lustració i 5 llibres.

Aprofitant que hui celebrem el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) hem fet una selecció de 5 llibres especialment interessants pel seu text, les seues il·lustracions i originals a l'hora d'abordar els temes de guerra - pau

Podeu trobar molts més llibres infantils sobre la pau en el meu taulell de Pinterest.


Pau: 1 il·lustració i 5 llibres
Paz: 1 ilustración y 5 libros
Peace: 1 illustration and 5 books


Éric Battut. A baix els murs! / ¡Abajo los muros!. Editorial Blume

Tot el que és roig, a un costat! Tot el que és blau, a l'altre!
Els prínceps Gastó i Gedeó manen construir dos grans murs per repartir-se el regne. Malgrat tot, els xiquets no estan disposats a acceptar que els seus familiars i amics quedin dividits, i gràcies a ells troben la solució per a reunir-se de nou.


Kitty O'Meara/Quim Torres. La extraña y pequeña flor. Ed. Edelvives

¡Una misteriosa flor ha nascut! Cada persona la veu d'un color diferent, i això condueix a una lluita entre tots, perquè cadascú considera que la seva és la visió correcta. Ni els líders mundials ni els botànics no es posen d'acord! Les il·lustracions coloristes i poderoses de Quim Torres afavoreixen la comprensió del text rimat. Els jocs de color que planteja als personatges posen de manifest la manera de pensar de cadascú, així com el canvi que ens causa posar-nos en lloc de l'altre.
 
 
Andrés Barba. La microguerra de todos los tiempos. Editorial Siruela
 
 Un rellotge estropejat o una guerra latent? Manuel, un jove inquiet a qui li encanta anar corrents a tot arreu, i Mara, que pensa en l'infinit i somia ser una gran estrella del rock hauran de viatjar al cor del rellotge o, és a dir, al cor del temps, on s'ha declarat la guerra entre els exèrcits de present, passat i futur.
 
 
Ximo Abadía. Lo que no le gusta a la guerra. Editorial Zahorí Books

Quan la guerra apareix als titulars, sol provocar sentiments com la por, la tristesa, la ira o l'ansietat als més petits. Els xiquets sempre busquen respostes a la gent gran i trobar seguretat i protecció. Aquest llibre vol donar una visió diferent i esperançadora. Una descripció visual de les coses que no agraden a la guerra com els jocs, les que el molesten com la música o les coses que l'incomoden com la llibertat. Molt original, visual i textualment.


Gilles Rapapot. 10 soldados. Editorial Edelvives
 
Els 10 soldats  se'n van a la guerra amb un somriure als llavis i una flor al fusell que ens recorda una antiga revolució. Però el contrast del somriure i la flor el posa una reina en groc i negre amb una mà i un dit que traspassa la pàgina de la dreta i envaeix l'esquerra. Acompanyada de dos gossos les dents dels quals s'assemblen als de la reina. Cada pàgina de l'àlbum fa desaparèixer un soldat des d'unes situacions absurdes que emballen el pensament final: una situació absurda, més una altra situació absurda, més una altra més origina L'absurd: la guerra. Tot plegat amb un text que recorda una antiga cançó infantil.

dilluns, 29 de gener del 2024

Alícia al País de les meravelles il·lustrat per Kaori Ogawa

 

Kaori Ogawa té una sèrie de il·lustracions que versionen determinats pasatges de l'obra d'Alícia al País de la Meravelles. Són precioses i un tant inquietants (tan vegada per la mirada d'Alícia o pels trets en blanc i negre). Una temàtica clàssica amb un to molt original.

 

 
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...