dissabte, 10 de setembre del 2011

Ficar-se guapa / Ponerse bella / Be beautiful


Dissabte nit, toca sortir... arreglar-se són 5 minuts
(il·lustració de Denise van Leeuwen)

Versions del clàssics: Victoria Kirdy / Versiones de los clásicos: Victoria Kirdy / Versions of the classics: Victoria Kirdy


Les seguidores i seguidors del blogs ja sabeu que ens agrada ficar versions de quadres clàssics. Hi ha versions tan interessants i tan originals! Hui us volem recomanar que lidoneu una mirada a aquestes simpàtiques il·lustracions de Victoria Kirdy -o Кирдий Виктория Эрнестовна-. Són genials! I, ens preguntem... sabríeu dir a quin pintor pertany cadascuna de les il·lustracions i el títol del quadre? Ah? Sembla fàcil, però.... esperem les vostres respostes.
 


divendres, 9 de setembre del 2011

Les il·lustracions de Maja Lindberg
Les il·lustracions de Maja Lindberg són poesia, pura tendresa que es contagia. Entren per la mirada però poc a poc s'endinsen ben dins. Excel·lent tècnica i un colors que ens fan pensar en la llum nòrdica, ben diferent a la mediterrània. Ens agrada.
 
 dijous, 8 de setembre del 2011

Dia Internacional de l'Alfabetització / Día Internacional de la Alfabetización


Tots tenim dret a l'educació, xiquets i adults -il. de Manuela Magni-

Hui, que comencem ací el curs escolar, cal tenir en compte que hi ha moltes persones en el món, xiquets i adults, que estan per alfabetitzar. Relativament el percentatge augmenta en les xiquetes i dones. En Espanya, segons les últimes estadístiques, encara hi ha 840.000 analfabets (el 70 % són dones); hi ha que sumar-li l'analfabetisme informatiu i el digital.

L'alfabetització, l'educació de les persones és un dret universal que en molts llocs no es compleix (com altres drets) i que cal defensar. Hui és el Dia Internacional de l'Alfabetització i ens agradaria que d'ací a un any les xifres d'analfabetisme es reduïren i que ací, a més a més, no hi hagueren retalls en inversió d'educació ni cultura. Cal tenir clar que invertir en educació és invertir en el nostre present i en el nostre futur. Que els més rics ajuden als països més pobres a sortir de la seua misèria ha de passar en invertir en educació i alfabetització en aquests països. Però de vegades ens venen mals pensaments i podem pensar que a més d'algú, personal i institucionalment, li convé que continue l'analfabetisme, en qualsevol de les seues vessants. A més analfabets, més fàcils de manipular i menys lliures.

Nous curs escolar, nous camins per encetar / Nuevo curso escolar, nuevos caminos por iniciar


El cervell és una esponja que xucla i xucla i xucla informació i la transforma en coneixement. La curiositat, la inquietud, la observació, la lectura, el joc, la reflexió, la creativitat, l'experimentació, el diàleg, la imaginació... són valors que van units a l'aprenentatge. Tenim un nou curs per aprendre i compartir, per emprendre nous camins amb il·lusió. Apa! Comencem! El camí comença ara i dura tota una vida, millor fer-lo en companyia.

La il·lustració és de Nate Williams.

... Comença l'escola / ... Empieza la escuela


I de nou... comença l'escola. Bon curs a tots i totes, mestres i alumnes 
(il·lustració de France Brassard )


dimecres, 7 de setembre del 2011

Aigua, cel, terra i foc / Agua, cielo, tierra y fuego / Water, sky, earth and fire
Els quatre elements: aigua, aire, terra i foc
(il·lustracions de Patricia Ariel)

Maestros españoles del retrato, blog


Retrat fet per Josep Guardiola Bonet (Barcelona, 1869 – 1950) 

Hem trobat un blog molt interessant i volem compartir la informació amb tots vosaltres. Parlem de Maestros españoles del retrato. Podem trobar molts, molts pintors espanyols que s'han dedicat o es dediquen al retrat com a gènere pictòric o que en algun moment de la seua etapa artística ho han fet. Pintors d'abans i d'ara, alguns molt coneguts i altres quasi desconeguts. És una llàstima que no es fiquen enllaços per donar més informació sobre els artistes.

Un lloc que cal tenir a mà, als favorits, doncs podem aprofitar-lo a classe, no sols d'art, també per conèixer les costums, vestimenta, etc. del nostre passat. Nosaltres, per exemple, hem copiat d'aquest blog diferents pintures on apareixen retrats de dones llegint.


Retrat fet per Concepción Salinero Forcada (Granada, 1922- ?)

José Ruesga Salazar (Sevilla, 1918 - 1970)

Retrat fet per Ciriaco Párraga (Cantabria, 1902 - 1973)

Retrat fet per Francisco Soria Aedo (Granada, 1898 -1965)

Retrat fet per Francisco Sainz de la Maza (Burgos, 1900-1984)

Retrat fet per María del Carmen Corredoira Ruiz (Lugo, 1889 - 1939)

Retrat fet per Elvira Santiso Garcia (Galicia, 1872-1961)

Retrat fet per Antoni Vila Arrufat (Barcelona, 1894-1989)

dimarts, 6 de setembre del 2011

Es hora de dormir / Is time to sleep


El dia acurta i el col·le comença ja... és hora d'anar-se'n a dormir
(il·lustració de Will Bullas)

Monstres psicodèlics / Monstruos psicodélicos / Psychedelic monsters


Hi ha monstres peluts, altres foscos, amb garres, ullals, multiulls, cua punxeguda... monstruosament monstruosos. Però aquesta monstruositat no té perquè ser terrorífica, de fet hi ha monstres, Com els que il·lustra Yoko d’Holbachie que són molt simpàtics i psicodèlics, plens de corbes i colors, de flors, de tentacles ratllats. Monstres que alegren l'entorn, estranys éssers que viuen al pais de la imaginació i els somnis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...