divendres, 26 de novembre del 2010

Wallpapers free / Fons de pantalla gratuits / Fondos de pantalla gratuitosA tots ens agrada canviar el fons de pantalla (wallpapers) i més encara si els dissenys són originals i bonics. Us recomanem que li doneu una ullada a AGM -Anna Goodson Management- on podem trobar un grup d'il·lustracions, d'artistes ben diferents, i triar-se la que més en agrada. Se la podem baixar en diferents mides, segons la nostra pantalla. A mé, també se les podem baixar per a l'iPhone.

Ens sembla una bona idea!

Tsuji Megumi, il·lustracions en blanc i negre / Tsuji Megumi, black and white illustrations


En blanc i negre, com cops de llum  sobre la foscor, giren, ballen i es mouen els personatges de Tsuji Megumi. En cap il·lustració veiem el rostre, però transmeten una vivacitat i personalitat que no ho trobem a faltar. Extraordinàries il·lustracions. 

dijous, 25 de novembre del 2010

D'occident a orient: il·lustracions de Patricia Mulko


Perfums i colors d'orient, però vist per una il·lustradora occidental, Patricia Mulko. Ens encanta el misteri dels rostres, que no es mostren, s'intueixen, i el colorit explosiu de les seues pinzellades.Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere: stop al maltractamentHui, dia 25 de novembre, és el Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere. La nostra societat ha avançat molt en aquesta lluita, però encara ens resta molt de camí per fer. Les estadístiques oficials ens informen que l'índex de maltractaments i d'assassinats de dones són molt elevades i, sense dubte, darrere de cada víctima hi ha molta solitud, dolor, patiment... Anem més enllà, les estadístiques oficials no són reals, perquè moltes víctimes no denuncien (per por, per vergonya, per ignorància, per impotència...). Tenim una responsabilitat social, homes i dones, per fer front a aquesta lacra. Sols junts, units, aconseguirem aturar-la. Diguem PROU, hui i cada dia, i cada moment, en totes les circumstàncies.

Per a il·lustrar aquest post hem pensat en les il·lustracions d'un artista canadenc, Ben Tour. Entre la seua obra destaquen els rostres de dones i totes elles tenen una singularitat que comparteixen: tenen totes marcat el signe de la tristor, del dolor, de l'amargor... mirades d'angúnia, de por, desequilibri interior. Mirant-les se n'adonem que no són felices, més bé són dones que porten el signe de "víctima" traçat al seu rostre. 

Què us sembla?


dimecres, 24 de novembre del 2010

Com es crea una il·lustració? / ¿Cómo se crea una ilustración? / How do I create an illustration?


De vegades, quan contemplem una il·lustració -d'aquestes originals, ben fetes, amb personalitat, que sap transmetre i comunicar,...- ens fem la pregunta típica i tòpica: com es crea una il·lustració? Ja sabem que en el cas de les il·lustracions de text per a un llibre es parteix d'un contingut; però, encara així... com és capaç l'il·lustradors d'esbrinar i xuclar tot el contingut i anar encara més enllà?

Per a respondre aquesta pregunta us aconsellem que llegiu el post que Marián Lario ha fet en el seu magnífic i didàctic blog El gato azul prusia, ¿Cómo piensa un ilustrador cuando ilustra?. La seua lectura ens pot ajudar a comprendre el procés de creació il·lustrativa i, a més, aplicar-ho a l'aula. Doneu-li una ullada i comprovareu el que estem parlant.

Gràcies, Marián, per compartir.

La Biblioteca, màgica i viva, vista per Carl Hammoud


Les biblioteques solen ser espais ordenats, on cada llibre té el seu lloc; però l'artista Carl Hammoud ens mostra l'espai de la biblioteca d'una manera molt peculiar i original. Sembla que les seues biblioteques estiguen en procés de trasllat o que els llibre hagin pres vida i circulen lliurement per tot arreu (no sabem si buscant lectors o fugint d'alguns lectors).

Imatges d'unes biblioteques vives, màgiques,...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...