dissabte, 10 de novembre de 2012

Somriu, estem en la tardor / Sonrie, estamos en otoño / Smile, we're in autumn


A mal temps, bona cara
(il·lustració d'Olga Gromova)

Traient punta a la imaginació / Sacando punta a la imaginación / Taking sharpen pencils


La imaginació dels il·lustradors/es no té límit i les seues tècniques tampoc. Mireu quines imatges més originals i boniques crea Marta Altés amb la fusta de les llapisseres després de traure'ls punta. Per què no proveu vosaltres a classe. Segur que us sorprendran els resultats, perquè la imaginació dels xiquets i xiquetes és, tambè, desbordant. Podeu partir d'aquestes il·lustracions com a model. Una activitat creativa que segur que els encantarà.
divendres, 9 de novembre de 2012

Llegir, sempre llegir / Leer, siempre leer / Read, always read


Llegir, llegir, llegir.
Creixer llegint. Formar-se llegint. Viure llegint.
(il·lustració de Deirdre Gill)

Herois: Il·lustracions de Xander -Alex Leighton-


Els herois són típics, sobretot, dels còmics. Coneixem herois de tot tipus i cadascú té una especialitat que el fa original. Els herois de Xander són també ben particulars, però per les seues característiques semblen adreçats a un public infantil. Ens agrada que els xiquets i xiquetes s'introdueixen ben promte al món dels còmics.dijous, 8 de novembre de 2012

Caminant amb sabates / Caminando con los zapatos / Walking with shoes


 Caminem d'una o altra manera segons el tipus de sabates que portem.
Serà molt diferent els pas i el caminar portant alguna de estes sabates,
perquè si les portem a la vegada anirem coixejant!
il·lustració de Geeske Harting)

Patria común. Delibes ilustrado: exposició homenatge de 15 il·lustradors a Miguel Delibes


Us recomanem visitar l'exposició Patria común. Delibes ilustrado, que s'ha inaugurat al Museo Patio Herreriano de Arte Contemporáneo Español (Valladolid). Un recorregut per l'univers literari de Miguel Delibes des de la mirada dels seus protagonistes infantils. Els fragments literaris seleccionats corresponen a 10 de les seues obres escrites entre 1947 i 1989. 15 Xiquetes i xiquets molt diferents i literaris.

De la mayoría de las obras incluidas por Delibes en su antología Los niños surgieron los 15 personajes de Patria común: Daniel el Mochuelo, Roque el Moñigo, Germán el Tiñoso y Uca-uca, protagonistas de El camino; el pequeño Adolfo de «El conejo» (La mortaja); Isidoro, el joven castellano emigrante que recuerda su infancia en Viejas historias de Castilla la Vieja; Pedro y la historia de su intensa amistad con Alfredo, relatada en La sombra del ciprés es alargada; Gervasio y su hermana Florita, que habitan como pueden en el mundo adulto de Madera de héroe; el fantasioso y consentido Sisí de Mi idolatrado hijo Sisí; un Pacífico Pérez que descubre el origen de sus obsesiones recordando su infancia en Las guerras de nuestros antepasados; el Nini, todo un superviviente de ese duro escenario de Las ratas; el pequeño Quico que, resguardado por su hermano mayor Juan, vive y se desvive con la llegada de una hermanita en El príncipe destronado; o el propio Miguel Delibes de niño en algunas escenas de su obra autobiográfica Mi vida al aire libre.

Podem veure 30 Il·lustracions originals, de tècniques i estils ben variats, que acompanyen als textos seleccionats. És un autèntic homenatge a Miguel Delibes i la seua obra, a més d'una mostra de la gran diversitat i qualitat de la il·lustració actual en Espanya. Són Ajubel, Pablo Amargo, Pablo Auladell, Arnal Ballester, Alberto Gamón, Mónica Gutiérrez Serna, Violeta Lópiz, Raquel Marín, Elena Odriozola, Javier Olivares, Claudia Ranucci, Antonio Santos, Emilio Urberuaga, Noemí Villamuza i Óscar Villán.

Podem visitar-la fins al 27 de gener de 2013, així que cal no perdre-se-la! Si la distància ens impedeix apropar-se i gaudir de l'exposició podem fer una visita virtual punxant ací -gràcies a i con i. Un autèntic i meravellós homenatge a Miguel Delibes, impulsat per la Fundación Miguel Delibes. Aprofitem els caps de setmana per fer una visita familiar i per llegir o rellegir a aquest gran autor.

Il·lustració de Pablo Amargo 

 Il·lustració de Pablo Auladell

Il·lustració d'Alberto Gamón

Il·lustració d'Elena Odriozola

Il·lustració d'Óscar Villán

 Il·lustració de Noemí Villamuza

Il·lustració d'Antonio Santos

Fades: il·lustracions de Leticia Zamora / Hadas / Fairies: Illustrations of Leticia Zamora


Fades i fadetes, del bosc de la fantasia, poblen la imaginació i els somnis dels xiquets i de les xiquetes, voletegen per entre les pàgines dels contes i les llegendes. Leticia Zamora Méndez les il·lustra d'una manera molt bonica. Fades menudes i adolescents, algunes d'elles amb un toc de picardia.

dimecres, 7 de novembre de 2012

Nord-sud, tardor-primavera / Norte-sur, otoño-primavera / North-south, fall-spring

Nord i sud, tot canvia:
al nord comença l'hibernació, la natura en repós,
en el sud tot renaix, la naturalesa explosiona.
Nord: tardor; sud: primavera.
(il·lustracions de Marysya Rudska)


Amb talla XXL: il·lustracions de Rock Therrien / Con talla XXL / With size XXL


Ja hem anat pujant al blog diferents il·lustracions sobre dones amb una talla XXL. Dones àgils, sense complexes, guapes. Donen que fugen del canon que "tortuosament" ens imposen les marques comercials i la societat.

Hui us volem presentar algunes de les il·lustracions de Rock Therrien, un artista canadenc que pinta les dones amb tota la seua voluptuositat i voluminositat. Ens agrada la tècnica que utilitza i la seua manera de representar a les dones.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...