dissabte, 6 de juny del 2009

Coloriage pour enfants: una web per jugar a pintar

Estem en periode pre-vacacional, així que les vespradas dels xiquets estan plenes de temps d'oci. Per què no aprofitar-les per a dibuixar i pintar? Hi ha molts xiquets que els encanta pintar, més que dibuixar, així que per a ells us aconselle es doneu un tomb per la web francesa Coloriages por Enfants. Per exemple, aquesta il·lustració del llop, que sembla enamorat, és d'Ane Pô 2 Banane i se la podeu imprimir per a que cadascú la pinta com millor li semble.
Hi ha moltes més il·lustracions que podeu imprimir-se. El que més ens agrada d'aquest lloc és que són il·lustracions realitzades per diferents il·lustradors per a que els menuts puguen pintar, i no són els típics i tòpics dibuixos escolars per a coloretjar.

Batman en Barcelona. El caballero del Dragón / Batman a Barcelona. El cavaller i el drac

Noves aventures i desventures d'un clàssic del còmic: Batman. Ara s'acaba de publicar Batman en Barcelona. El Caballero del Dragón, i podem assabentar-se que li passa a aquest cavaller de la nit en la seua lluita contra el drac. Jim Lee ha apradinat l'edició i, de fet, la portada porta el seu segell. Aquesta edició surt a la venda, a la vegada, en Espanya, Italia i Estats Units.
Planeta de Agostini Cómics és la responsable de la seua edició. 38 pàgines d'aventures per Barcelona en un llibre més gran del que estem acostumats; més 10 pàgines entre les que podem llegir la introducció del alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i tots els crèdits i responsabiblitats de la seua autoria: portada, de Jim Lee -il·lustrador coreà, afincat als EEUU i responsable, entre altres de la saga de Batman i Superman-; escriptor, Mark Waid -un dels guionistes de còmic més importants als Estats Units-; dibuixant i entintador, Diego Olmos -molt bon il·lustrador, de Barcelona, amb una amplia obra pròpia- i la coloretjadora, Marta Martínez- il·lustradora d'Aragó i que destaca pel seu bon nivell artístic-.
Una barreja ben especial entre les aventures d'aquest home rat-penat, Batman, i el drac, símbol i representació de la llegenda de Sant Jordi.

Cal no perdre's la seua lectura.

divendres, 5 de juny del 2009

Felipe Ugalde: ilustrador mexicano / Felipe Ugalde: il·lustrador mexicà


Ens agraden les il·lustracions de Felipe Ugalde -Mèxic, 1962-. Coneixíem el seu treball d'il·lustració abans de rebre el guardó del II Premio Internacional de Compostela de Álbum Ilustrado. Des de fa més de vint anys es dedica, sobretot, a il·lustrar llibres infantils i, esperem que després del premi rebut, s'editen més llibres il·lustrats per ell al nostre país.

Ha il·lustrat, entre altres, el llibres: ¡Zurdo el que lo lea! -ediciones Castillo-, Circo poético -Editorial SM-, La hormiga de Sayil -ediciones Castillo-, Las vacaciones de Sinforoso -editorial SM-, Un elefante sin circo -editorial SM-, Tren de cuerda -editorial SM-, Crispín el tuerto, Una isla como tú. Historias del barrio, El niño del río -editorial FCE-,

Us fiquem un tastet de les seues il·lustracions: FELIPE UGALDE


dijous, 4 de juny del 2009

Miradas: llibre d'informació de Kalandraka

De vegades és l'originalitat en el plantejament d'un llibre el que fa que es fixem en ell. Després ja passem a fer un anàlisi de les il·lustracions, del text, de la maquetació... Això passa en Miradas, una obra de Dieter Wiesmüller, que acaba d'editar Kalandraka -el llibre està també en gallec-.
Unes il·lustracions genials que ens sorprenen per la seua verosimilitud amb la realitat. Il·lustracions realistes, com cal en els bons llibres d'informació, per tal de donar un tomb per la natura des de la mirada i observació dels animals. Però, a més, tenen una espècie d'envoltura poètica que ens ha agradat molt. Com s'aconsegueix? Doncs el llibre, quan l'obrim, presenta la informació a doble pàgina: per una banda, a l'esquerra, tenim l'ull, la mirada del animal -i no fica el seu nom, per a que sigam nosaltres els que ho descobrim, i és aleshores quan ja comença la interactivitat en la propia il·lustració-. I a la dreta podem veure el paisatge que mira el animal, a l'alçada de la seua mirada.
Un autèntic entrenament visual que ens obliga a ficar-se en la pell o plomes de l'animal, de les seues característiques, per adonar-se'n realment de quina és la seua visió. Tot s'acompanya, en cada una de les il·lustracions dels paisatge, d'un breu text, quasi poètic.
Wiesmüller és un il·lustrador alemany -Rotenburg, 1950- que sol publicar en revistes com per exemple en Spiegel; i té molt llibres publicats a Alemanya, però al nostre país aquesta és la seua primera publicació. Cal dir que el llibre, Miradas, s'ha traduït a nombrosos idiomes i ha estat tot un èxit editorial. S'ho mereix!
Tot el llibre és un joc de descobriments de la natura, a través de les mirades dels animals. Una visió molt original que Dieter Wiesmüller aconsegueix amb gran destreça. Al final del llibre apareixen tots els animals i, tal vegada, us passe com a mi, que algun d'ells els vaig errar.
Un llibre d'informació molt bó per a jugar amb els xiquets aquest estiu, que és quan més oportunitat tenim d'apropar-se a la natura. Cal anar prenen nota i omplir la motxilla de vacances de llibres interessants per a compartir la lectura al llarg de tot l'estiu.

dimecres, 3 de juny del 2009

El gran partido, de John O'leary: Un llibre infantil de futbol / The big mach, by John O'leary

 

 
El futbol i la lectura no tenen per què estar barallats, tampoc el futbol i la il·lustració, ben al contrari. Podem aprofitar el proper campionat de futbol per a jugar a llegir. En aquest cas podem aprofitar per a gaudir de les imatges i realitzar un joc visual amb el llibre El gran partido / El gran partit, de John O'Leary , editat per Combel.
 
Aquest és un magnífic i lúdic llibre pop-up que farà les delícies de menuts i grans. Aplega l'hora del gran partit, el partit final que donarà la copa a un o altre equip. Per una banda està l'equip dels gossos -Real Felins- i per altra l'equip del gats -Atlètic Canins-, rivals empedernits. 
 
Podem veure de prop als equips, com s'entrenen, visitar la sala dels trofeus. Tot un joc visual que inclou, a més, un joc de futbol on els aficionats poden demostrar les seues destreces al camp. Les il·lustracions tenen molt bon humor i són excel·lents.

dimarts, 2 de juny del 2009

Exposició de les il·lustracions de John Lennon / Exhibition of artworks by John Lennon


Ara tenim l'oportunitat de veure a Londres una exposició de les il·lustracions de John Lennon. Dibuixos i pintures divertits, espontanis, que reflexen la seua vida. Les il·lustracions s'exposen a la sala The Gallery in Cork Street de Londres.
Johnn Lennon havia fet estudis d'arts en l’Art Institute de Liverpool (1957 a 1960) i després de conèixer a Yoko Ono de nou arranca la seua el seu interés pels dibuixos. D'ells odem gaudir ara en una col·lecció de 150 obres, 12 d'elles originals -prestades per la vídua.
Les còpies dels originals es poden comprar per uns preus que oscil·len entre els 550 i 7.000 euros. La veritat és que les il·lustracions són bones, amb una frescor i ingeniutat que ens agrada.

Il·lustració de John Lennon, Autorretrat / Illustration by John Lennon, Portrait

Il·lustració de John Lennon, Autorretrats / Illustration by John Lennon, Portraits

Il·lustració de John Lennon, Anem junts / Illustration by John Lennon, Come Together

Il·lustració de John Lennon, John i Yoko / Illustration by John Lennon, John and Yoko

Il·lustració de John Lennon, Mussol/ Illustration by John Lennon, Owl

Il·lustració de John Lennon, La guerra ha acabat / Illustration by John Lennon, War Is Over

La il·lustració de l'encapçalament és Guillermo Kuitca

dilluns, 1 de juny del 2009

Il·lustracions de Ritva Voutila / Ilustraciones de Ritva Voutila / Illustration by Ritva Voutila

Pequeño Cuento de Horror y Otros Cuentos, il·lustració de Ritva VoutilaEns agraden molt les il·lustracions de Ritva Voutila, il·lustradora finlandesa -Nokia, 1946-. Amb una imaginació desbordant i, de vegades, surrealista. Pintures i il·lustracions per adults i menuts. Ritva després d'acabar els estudis es traslladà a Australia -1968- i a Espanya -1971-. Dèu anys convivint entre nosaltres i després viatja a Australia -1981- per establir-se en Sidney.
El seu primer llibre per a nens, 101 excuses per no fer la tasca per Carly Little (Scholastic), va aparèixer el 1990 i es va convertir en un gran èxit, havent estat reimprès diverses vegades, i encara es troba en impressió. Molts altres llibres seguits. Ella té un interès especial en la filosofia per a xiquets i en el foment de l'educació artística.

Una gran artista. Ens agradaria que s'editaren els seus llibres al nostre país.

Heydays and Salad Days, 2008


Hotel Manager, 2006


Il·lustració per al llibre Brain Block


The road, 2003


Il·lustració per al llibre The Day the Dreaming Died
The Catch

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...