dissabte, 13 de setembre del 2014

Les il·lustracions de Saré-Evgenia Sarkisian


Quina manera tan particular té Saré-Evgenia Sarkisian d'il·lustrar als seus personatges: xiquets i adults, àngels i fades, etc. Nassos grans, formes abombollades en les cares, boques menudes i arrugades. Ens encanten. Delicadesa, detallisme i molta tendresa.

Ventalls amb molt d'art / Abanicos con mucho arte / "Abanicos" with lots of art


Però quina calor fa! Estem en setembre i el ventall va a tota marxa.
Això si, ens ventem amb molt d'art i estil.
(il·lustració de Manolo Valdés)


divendres, 12 de setembre del 2014

Vampir golós / Vampiro goloso / Sweet vampire


Un vampir molt golós.
Es quedarà mellat, desdentat.
Anem en compte amb les llepolies i la caiguda de les dents.
(il·lustració d'Oscar Carvajal)

Fotografia i il·lustracions de Holly Springés: un món màgic per a la seua filla


Holly Springés una excel·lent fotògrafa que té una filla amb la malaltia de Hirschsorung (síndrome que li ha ocasionat una obstrucció intestinal i augment del colon i sense la seua ma esquerra). Per tal d'alegrar i fer més bonica la vida de la seua filleta ha creat, a cop de clic fotogràfic i muntatge digital, tot un món màgic i especial on ella és la protagonista.

El resultat són aquestes meravelloses fotografies on la xiqueta apareix en un món o en situacions irreals on ella és la protagonista. Cada foto és pot llegir com una història. Felicitem a Holly Springés per la seua imaginació i art, per com a enfrontat el problema de la seua filla i compartir la seua obra.


dijous, 11 de setembre del 2014

Mishiyu, llibre il·lustrat per Rebeca Luciani sobre l'adopció / Mishiyu, libro ilustrado por Rebeca Luciani sobre la adopción


El curs escolar ha començat i nosaltres volem fer-ho llegint, com sempre. Entre les novetats que s'han editat al llarg de 2014 volem destacar i recomanar-vos un llibre il·lustrat que ens ha encantat per la seua temàtica, l'originalitat en el tractament del tema, el seu final obert a noves il·lusions i les precioses il·lustracions que l'acompanyen.

Parlen de Mishiyu, de Ricardo Alcántara i amb il·lustracions de Rebeca Luciani, editat per Combel -en castellà i català-. Un llibre que ens parla de l'adopció i es centra en eixos primers moments en que dos vides es trobem i comença la convivència: Isabel és la mare adoptiva i Mishiyu el fill adoptat. Cadascú porta al seu darrere una vida, que configura el seu caràcter i els seus sentiments, les seues relacions amb els demés. Mishiyu ha viscut una vida de misèria i desarrelament emocional, plena de por, de supervivència en un orfenat, i s'ha creat una cuirassa invisible, com una closca, que l'aïlla i el protegeix. Isabel és una dona moderna, acostumada a fer el que vol i anar al seu aire. Una dona valenta a qui l'invaeix un mar de dubtes i pors en el moment de l'espera per a conèixer al seu fill.

El moment de la primera trobada, de les primeres mirades, del primer contacte pells, de les primeres carícies -donades amb tot el cor per la mare i rebudes amb por per Mishiyu-... tot això esta narrat d'una forma tendra i emotiva, sense caure en la nyonyeria. I la paraula, vehicle de comunicació, cobra protagonisme amb la seua primera trobada lingüística: l'aliment-la fam, "raïm"; casa-família, "mare".

Les il·lustracions de Rebeca Luciani ajuden a donar-li encara més força a la història, deixant la seua empremta artística persona. Us recordem altres llibres il·lustrats per Rebeca Luciani:

-El núvol d'en Martí / La nube de Martín. Editorial Kalandraka / Hipòtesi
-La sonrisa de Daniela. Editorial Kalandraka
-Una puerta bajo la almohada. Editorial Edelvives
-Canciones y palabras de otro cantar. Editorial Edelvives
-Siete noches. Editorial Edelvives
-Vivir es fácil. Editorial Edelvives
-Kiwi, un pájaro más bien raro. Editorial La fragatina
-El baile de la tarántula. Editorial La fragatina
-Em dic? Vincent van Gogh /Me llamo? Vincent van Gogh. Editorial Parramón
-La Negri té malsons / Negri tiene pesadillas. Editorial La Galera
-L'hora del conte. Editorial La Galera
-Busco una mare. Editorial La Galera
-Carnaval. Editorial La Galera
-Sota el coixí... una porta. Editorial Baula
-Dimitri. Editorial Baula
-25 cuentos populares de Europa. Editorial Siruela
-En Quim Badall. Editorial Cruïlla
-Animaladas. Pequeño Editor
-Al parc. Editorial Bromera
-El cuento del cafecito. Editorial Lumen
-La princesa malalta. Edita Publicacions de l'Abadia de Montserrat
-La torre de la donzella. Edita Publicacions de l'Abadia de Montserrat
-Poemes i cançons de la mar salada. Editorial Publicacions de l'Abadia de Montserrat
-A la muntanya de les amatistes. Editorial Barcanova
-El perro mágico. Editorial Planeta
-La paloma palometa. Editorial Planeta 
-...

Mishiyu és un d'aquest llibres fantàstic per a que grans i menuts comprenguen l'adopció. Molt recomanable

Les il·lustracions de gats de Chen-yi Lin / Las ilustraciones de gatos de Chen-Yi Lin / The illustrations of cats, Chen-Yi Lin


Ja sabeu que a Pinterest tenim tot un taulell de il·lustracions de gats (podeu trobar una selecció de més de 2.200 il·lustracions de gats de diferents il·lustradors-, però hui us volem presentar un grapat de gatets i gatetes, quasi humanitzats, requetesimpàtics, que il·lustra Chen-Yi Lin. Segur que us encantaran tan com a nosaltres. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...