divendres, 24 de juny del 2011

Buscant la il·lusió / Buscando la ilusión / Looking for the illusion


Ui, se m'ha caigut per ací la il·lusió! On estarà?
(il·lustració de Brett Manning)

Lecturimatges: microblog en Tumblr sobre "Lectura i art"/ Lecturimatges: microblog en Tumblr sobre "Lectura y arte"
Leyendo, preparando los sueños (ilustración de Ilya Green)

 

Al llarg de la història de l'art molts artistes han reflectit el fet de llegir a cop de pinzell, amb la seua visió personal. La lectura i la pintura, la il·lustració, fan una excel·lent combinació. A més, quan contemplem una imatge artística, també estem llegint, amb un codi diferent al textual, però llegint.

Al llarg del blog hem anat ficant diferents il·lustracions de xiquets i xiquetes, dones i homes, animals, personatges fantàstics,... tots llegint, il·lustracions i fotografies sobre la lectura. Precioses i excel·lents il·lustracions que, sols amb la seua contemplació, inviten a llegir. Però són tantes i tantes les il·lustracions sobre lectura i art que tenim (totes interessants i belles i que volem compartir amb tots vosaltres) que hem pensat dedicar-li un espai especial. A més, hem cregut interessant, en lloc de fer un altre blog, provar experiència dins del camp dels microblogs i experimentar en Tumblr (microblog que és una mescla de blog i Twitter)

Així, us invitem a gaudir de Lecturimatges: art i lectura (http://bibliolectors.tumblr.com) un nou espai de la Biblioteca Municipal de Cocentaina a Tumblr. Podeu fer-se també seguidors (per això sols cal enregistrar-se a Tumblr -és gratuït- i donar-li al botó de "Follow") donant-li al botó "RSS" que està al final del microblog, com en qualsevol marcador dinàmic. Ens hem proposat pujar cada dia una il·lustració o fotografia diferent, amb qualitat i molta diversitat, que ens conduirà al món de la lectura des de vessants diferents, com un caleidoscopi lector.

Si sou usuaris de Tumblr podeu donar-li al botó de "m'agrada", que és un "cor" o rebloguejar el post i ficar-ho al nostre tumblr.Però si no sou usuaris de Tumblr també ens podeu visitar. A la columna de la dreta d'aquest blog hi teniu un espai que fica "Lecturimatges". Tan sols fent un clic, punxant damunt de la il·lustració, us porta directament a les imatges que anem ficant. Si voleu veure totes les il·lustracions que hem anat pujant al llarg d'aquest mesos tan sols cal qui li doneu a "Archive" (està al final de la pàgina). Aleshores apareixen les il·lustracions en menudet. Si punxeu damunt de la que us agrade, automàticament es fa gran:

Com sempre, respectem l'autoria de les il·lustracions, no sols ficant el nom de l'artista, també l'enllaç a la seua pàgina web o blog. Si punxem damunt de la imatge ens porta directament al seu espai web. Sols no fiquem l'enllaç quan l'artista no té espai a la web i, aleshores, redirecciona a aquest blog de Pinzellades al Món.

Fins ara estavem un poc de prova, per això no us havíem informat. Esperem que us agrade i que, a més, us siga útil. Ja ens conteu, val?
 
Nos encontramos entre las páginas del libro (ilustración de Pete Ryan)
 

dijous, 23 de juny del 2011

Bona nit de Sant Joan / Feliz noche de San Juan / Happy night of San Juan


Bona i màgica nit de Sant Joan a tots i totes.
Cremem en les fogueres tot allò trist, roïn i vell.
Renovem-se.
És hora de ficar la màgia en la nostra vida
(il·lustració d'Amanda Blacke)

Estenent la roba / Tendiendo la ropa / Clothesline


Sinuosa silueta, ombra del cos femení que transparenta la roba i embolica les seues formes. Un fet quotidià, com estendre la roba, contrasta amb el simbolisme sensual de les corves del cos i les sabates de taló d'agulla. Unes imatges molt sensuals, hiperrealistes,  le d'aquesta artista, Ana Teresa Fernández. Una visió molt personal i interessant de la dona.Color i alegria: il·lustracions de Carla Pott / Color y alegría: ilustraciones de Carla Pott / Color and joy: illustrations Carla Pott


 El món que ens presenta la il·lustradora Carla Pott està ple de color, joc, alegria i molta imaginació. El seu estil és molt personal, amb caps enormes que configuren especialment als personatges i tot amanit amb molta trendresa. Ens agrada!
dimecres, 22 de juny del 2011

Homes i lectura: fotografies / Hombres y lectura: fotografias / Men and reading: photographys


Ahir vàrem ficar un post amb fotografies de dones lectores, doncs hui les fotografies són d'homes lectors: joves, majors, de diferents cultures i països, en moments especials... temps de lectura. Aquesta vegada tampoc sabem qui són els lectors ni tampoc els fotògrafs (llàstima!)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...