divendres, 14 de setembre de 2012

Paisatge amb música / Paisaje con música / Landscape with music


Shhh! Escolteu... hi ha música en el paisatge 
i encara sona l'estiu.
(il·lustració de Eva Vázquez)

Les il·lustracions de Gaëlle Boissonnard


 Les il·lustracions de Gaëlle Boissonnard tenen totes molta delicadesa i dinamisme. Dones i/o fades que corren per la il·lustració -no se sap cap a on- molt atrafegades i plenes de flors, papallones, peixos, estrelles. Dones menudetes, com a xicotetes fades, amb molt d'encant.

dimarts, 11 de setembre de 2012

Vitalitat i personalitat / Vitalidad y personalidad / Vitality and personality


Cal ficar color davant de tant de gris,
cal ser diferent.
Molt globus rojos, en moltes mans diferents, 
farien que el món fos millor.
(il·lustració de Pascale Chaleyssin-Fey)

Mirant la televisió / Mirando la televisión / Watching TV


La televisió ens fa companyia, sobretot a les persones majors. 
(il·lustració d'Angela Geri-Dzherih Anzhela)

Ocells al cap / Pájaros en la cabeza / Birds in the head


Quan diem que tenim "ocellets al cap" segur que és una metàfora, però en aquestes il·lustracions és totalment real; a més, els ocellets mimetitzen als acompanyants, com cal en aquesta relació especial. Cadascú tenim els nostres ocells al cap. Cóm són els vostres? 

Aquestes simpàtiques il·lustracions són de Yusuke Yonezu.
dilluns, 10 de setembre de 2012

Visita les biblioteques: llig! / Visita las bibliotecas: lee! / Visit libraries: Read!


Encetem curs. Obrim les portes a la lectura.
No s'oblideu de visitar les biblioteques!
(il·lustració d'Aileen Posada

Comencem el curs amb un somriure

Somriu, planta cara a la vida (il. Phil Jones)

 On hi ha educació no hi ha distinció de classes /
Donde hay educación no hay distinción de clases
Confucio
Hui comencem el col·le. Es va tancar el curs passat amb un cert malestar per totes les retallades promogudes amb l'excusa de la famosa "crisi" i el comencem amb més retallades i pujades de l'IVA en el material escolar. L'educació és un dret inalienable que es compleix, però anem cap a una societat on els alumnes es mesuren per dos rasers diferents: els de l'escola pública i l'escola privada.

L'escola pública està passant per uns moments molt difícils i cal recolzar tota la seua llavor. No volem que, a la fi, acaben sortint ciutadans de primera o de segona en funció a la seua formació acadèmica; no volem que cap xiquet i jove es quede sense estudiar per falta de diners per poder pagar els seus estudis; no volem que hi haja classisme des de menuts que acabe convertint-se en "castes socials"; no volem que per qüestions intencionadament polítiques es desprestigie la gran tasca que fan els mestres -funcionaris-; no volem que desaparega la formació permanent del professorat, imprescindible per a traslladar els seus coneixements i l'actualitzada metodologia als xiquets; no volem que ens hipotequen el futur i ens cremen la llavor abans de brotar; no volem creure's que aquestes retallades a l'educació "són imprescindibles"...

Ara més que mai cal encarar les coses amb molta imaginació i creativitat, com sempre s'ha fet en l'escola, però ara més necessàriament. Cal suplir les retallades amb bona dosi d'esforç, d'il·lusió, d'alegria, de compartiment,... sense deixar de lluitar pels drets que ens han llevat, sense solta ni volta. No ens agradaria veure cares llargues, que transmeten als alumnes certa dosi de ràbia, impotència i por. Volem somriures i raonament crítics per lluitar contra aquesta grisor, perquè millor que les paraules són les nostres actituds els que els serveixen de referència als xiquets i joves. Formem, tots junts, alumnes lectors, crítics, amb valors, responsables, encuriosits, implicats... però sense perdre el somriure.

Des d'aquest raconet us volem desitjar a tots i totes, grans i menuts, un molt i interessant curs escolar. Nosaltres procurarem seguir ficant colors a la vida -amb l'ajuda dels il·lustradors-, recomanant llibres -que segur que trobareu gratuïtament a les biblioteques-, difonent activitats d'il·lustració amb les TIC -que es troben sense cap cost a la web-, ficant pessiguets d'imaginació, humor i crítica.

Somriures i colors, imaginació i creativitat, bellesa i art, originalitat i reflexió: "pinzellades al món". Que el somriure no ens tregui la capacitat de lluitar ni la lluita ens tregui el somriure.

il·lustració d'Alice Graphix


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...