dissabte, 12 de juny del 2010

Il·lustracions de Otto Bjornik


En blanc i negre, entre el món de la fantasia i la tecnologia, així són les il·lustracions d'Otto Bjornik, artista filipí. Sensibilitat entre l'acer i els cables!?
El colorit de la il·lustradora brasilera Anna AnjosVulguem o no l'entorn, el paisatge, la cultura a la que pertanyem ens marca. Dins de la pròpia originalitat que té la il·lustradora brasilera Anna Anjos, es veu el seu país en els colors que utilitza. L'exotisme, el ritme, el color... tot i més, amb eixa particularitat que té de dibuixar línies sobre el cos o les cares. Ens agrada!

Al final del post podeu veure un vídeo d'Anna Anjos il·lustrant.


divendres, 11 de juny del 2010

Pop Art Machine: programari per a crear noves versions il·lustrades

Il·lustració d'Igruger Hanson

Gràcies al blog Mirades hem pogut conèixer un lloc molt interessant per apropar els diferents estils artístics als xiquets. Parlem de Pop Art Machine, un programari gratuït que ens permet pujar una foto o una il·lustració i anar canviant-la en diferents estils: cubisme, expressionisme, impressionisme, còmic, etc...

Hem jugat amb la il·lustració de dalt, d'Igruger Hanson, i mireu com canvia, versions ben diferents. És interessant perquè ens permet apropar el coneixement d'aquests estils mostrats sobre un exemple que nosaltres triem; i perquè ens permet jugar en aquest tipus de programari des de menuts (molts programes informàtics de disseny fan el mateix) i jugar és la millor manera d'aprendre.

Versió colorista

Versió Andy Warhol

Versió cubista

Versió mosaic

Versió fauvista

Versió Joy

Versió Sohegaze

dijous, 10 de juny del 2010

Els arbres, il·lustrats per Natasha Wescoat / Los árboles, ilustrados por Natasha Wescoat / Trees, illustrated by Natasha Wescoat


A l'estiu res millor que estar sota l'ombra fresca d'un gran arbre. Però arbres hi ha de molts tipus, com d'il·lustracions. Volem refrescar-vos aquesta calurosa vesprada de juny amb els arbres il·lustrats de Natasha Wescoat. Bona i colorida vesprada!


La literatura visual es fundamental: entrevista a Anthony BrowneEns ha agradat molt l'entrevista que la revista de LIJ Imaginaria li ha fet al excel·lent il·lustrador Anthony Browne. Per a ell la literatura visual, els llibres i àlbums il·lustrats són fonamentals en l'educació estètica i ètica dels xiquets.

Diu Anthony Browne: ... La literatura visual es fundamental; es tan importante como la escrita. Lo ideal es alentar a los niños a que comiencen a leer para que sean lectores durante toda su vida. La manera de empezar a leer con los niños fundamentalmente es a través del libro-álbum. Los padres —tal vez por hacerles un bien— les dicen a sus hijos: “No, no elijas este libro que tiene demasiadas imágenes, elegí un libro ‘de verdad’, con ‘más’ para leer.” Y así los están alejando demasiado temprano del libro-álbum.

Llegiu-la, perquè us interesarà.

dimecres, 9 de juny del 2010

Activitats d'il·lustració infantil realitzades a l'aula / Actividades de ilustración infantil en el aulaUna de les coses que més ens agrada del blog és comprovar com les il·lustracions, llibres i activitats que us proposem tenen una repercussió a l'aula. Ens sorprèn gratament al comprovar la gran imaginació que tenen els xiquets i xiquetes; tan sols cal donar-los un punt de referència i... creix, creix, creix.

Els alumnes de Segon d'Educació Primària de l'Escola Vedruna de Tona-Osona (Barcelona), basant-se en les il·lustracions de Paula Domínguez Romero, van fer seua una proposta d'activitat imaginativa i il·lustrativa que llençàvem des d'aquest blog: Què teniu al cap?

En Llapis de colors, el seu blog, podem veure els resultats: increïblement imaginatius, molt bons, originals i, de vegades, sorprenents. Hi ha qui té el cap ple de coses diferents i altres que tenen un monotema. A més, també han fet una il·lustració pensant que tenen els mestres al cap. genial!

Felicitem als artistes i als mestres que han portat endavant aquesta proposta il·lustrativa a l'aula: Eva, Maria i Lioba. Dir-los, públicament, que ens ha encantat com ho han treballat i, estem segures, que també ho hauran disfrutat.Un bosc de conte... cal trobar els personatges / Un bosque de cuento... hay que buscar los personajes

Hi havia una vegada, en un bosc, un personatges que..., il·lustració de Martin Desbat

Sabríeu trobar al menys 10 personatges dels contes clàssics?. Si cliqueu sobre la imatge podreu veure-la més gran.

dimarts, 8 de juny del 2010

L'orientalisme en les il·lustracions de Yoda Navarrete


Mirant aquestes il·lustracions sembla que l'artista siga oriental, però no, Yoda Navarrete (o Lady Orlando) és una il·lustradora mexicana molt jove però que demostra tenir una gran qualitat en les seues il·lustracions. Els dos rodolins rojos a les galtes dels personatges que il·lustra són com un signe d'identitat, propi i original.

Orientalisme des de Mèxic!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...