dissabte, 26 de juny del 2010

El lápiz amarillo: cuento infantil / El llapis groc: conte infantil

Els xiquets i les seues coses: il·lustracions de Doronina Tatjana


Prínceps i princeses que no són de conte. Xiquets i xiquetes que són el cor de la casa, protagonistes d'aventures i desventures diàries: juguen, fan entremaliadures, dormen, són golafres, ploren... Totes aquestes magnífiques il·lustracions són de Doronina Tatjana, artista russa. Increïblement boniques i realistes!
divendres, 25 de juny del 2010

Personatges: il·lustració i microrrelats / Personajes: ilustraciones y microrrelatosEls personatges com a protagonistes únics en les il·lustracions de Gosia Herba. Mirant-los se m'acudeix que cadascun d'ells podria ser el protagonista d'un relat breu o un microrrelat. Per exemple, de la primera il·lustració d'aquest post...

Pensavem passar les vacances en plena natura, però mai s'imaginarem que un gran arbre seria el nostre hotel vacacional. Els llops no tenen vacances.

Ens encantaria que ens deixareu el vostres relats sobre qualsevol dels fantàstics personatges que ací apareixen. Animeu-se!


dimarts, 22 de juny del 2010

Llibres d'informació il·lustrats per als més menuts, de l'editorial SM


La fotografia és tot un art. Però, a més, la fotografia científica té unes característiques especials. La seua llavor informativa i divulgativa s'ha d'unir a la seua vessant artística. Tot açò podem trobar als llibrets que ha editat SM per a difondre les curiositats i peculiaritats dels animals al més menudets. Unes imatges excel·lents per a descobrir com es camuflen els animals, qui té pel o qui té plomes, la diversitat d'ulls que tenen en funció de la seua manera de viure i els seus culs. El seu autor és Stéphane Frattini, que té un grapat de llibres d'informació infantils publicats.

Els títols d'aquesta col·lecció de divulgació científica, en castellà i català, per als xicotets són:

-¿Pelo o plumas? / Pèl o plomes?
-Camuflages / Què em veus?

-¿De quién son estos ojos?
-¿De quién es este trasero?

Justament, a les edats a les que van adreçats els llibres, les imatges fotogràfiques cobren molta importància, doncs són les que més els apropen a la realitat. Però, a més, aquestes fotografies tenen una vessant artística i creativa. Així, el llibre compleix una doble funció: l'artística i la científica.

Una col·lecció que cal tenir a casa i a les biblioteques. Molt interessant

Per l'autopista de les corves i colors: Alex Varanese


Sembla que l'asfalt és un tema poc artístic, però les corbes i l'espai que creen les carreteres passen a ser obres d'art de la mà d'Alex Varanese. Semblen dibuixos d'enginyeria, però en una vessant més creativa. Interessant!


dilluns, 21 de juny del 2010

Taller de dibujo creativo: llibre per a dibuixar jugant


Ara que tenim més temps lliure per a fer el que més en agrada és quan llibres com Taller de dibujo creativo ens pot vindre requeterrebé. La imaginació dels xiquets i xiquetes és abundant, però necessiten pautes que els ajuda a tenir una bona tècnica per a dibuixar. Aquest llibre, de Bruno Heitz, publicat per SM.

El llibre està enfocat d'una manera interactiva. Julia i Julio se'n van de viatge, però necessiten que algú dibuixe la seua bicicleta per a començar-ho. Després, amb l'ajuda dels xicotets artistes, emprendran ruta i aniran passant per llocs que cadascú pot imaginar amb ajuda del seu llapiç. És un llibre que farà les delícies dels xiquets que podràn gaudir del joc i la creativitat. Molt interessant.

Passeu-ho bé llegint, jugant i dibuixant!

El sol d'estiu / El sol de verano


Il·lustració de Maja Veselinović

El sol té els cabells arrissats, amb reflexes d'or i ombres de mar.
Estem en estiu!

diumenge, 20 de juny del 2010

Iv Orlov: joc de colors i formes


El que caracteritza les il·lustracions d'Iv Orlov és el seu joc combinatori de colors i formes. Increïbles! Sembla senzill, quasi infantil, però ben bé és justament el contrari. Aquesta combinació li dona a tota la seua obra un caire juvenil, fresc, dinàmic. Què us sembla?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...