dissabte, 26 de juny de 2010

El lápiz amarillo: cuento infantil / El llapis groc: conte infantil

Els xiquets i les seues coses: il·lustracions de Doronina Tatjana


Prínceps i princeses que no són de conte. Xiquets i xiquetes que són el cor de la casa, protagonistes d'aventures i desventures diàries: juguen, fan entremaliadures, dormen, són golafres, ploren... Totes aquestes magnífiques il·lustracions són de Doronina Tatjana, artista russa. Increïblement boniques i realistes!
divendres, 25 de juny de 2010

Personatges: il·lustració i microrrelats / Personajes: ilustraciones y microrrelatosEls personatges com a protagonistes únics en les il·lustracions de Gosia Herba. Mirant-los se m'acudeix que cadascun d'ells podria ser el protagonista d'un relat breu o un microrrelat. Per exemple, de la primera il·lustració d'aquest post...

Pensavem passar les vacances en plena natura, però mai s'imaginarem que un gran arbre seria el nostre hotel vacacional. Els llops no tenen vacances.

Ens encantaria que ens deixareu el vostres relats sobre qualsevol dels fantàstics personatges que ací apareixen. Animeu-se!


dijous, 24 de juny de 2010

10 Sirenes i 1 sireno: il·lustracions / 10 Sirenas y 1 sireno: ilustraciones


Sireno pintor, d'Eulalia Cornejo

Volem donar-li la benvinguda a l'estiu amb càntics i sabor de mar, amb sirenes. Us presentem una desfilada de sirenes ben diferents i, entre elles, un sireno (ens encanta aquesta versió masculina). Bon estiu a tothom!


Il·lustracions de sirenetes / Ilustraciones de sirenitas / Ilustrações da Pequenas Sereias / Illustrations of Little Mermaid / Illustrations de les Petites Sirènes / Illustrazioni di sirenas / Abbildungen der Meerjungfrauen


dimarts, 22 de juny de 2010

Llibres d'informació il·lustrats per als més menuts, de l'editorial SM


La fotografia és tot un art. Però, a més, la fotografia científica té unes característiques especials. La seua llavor informativa i divulgativa s'ha d'unir a la seua vessant artística. Tot açò podem trobar als llibrets que ha editat SM per a difondre les curiositats i peculiaritats dels animals al més menudets. Unes imatges excel·lents per a descobrir com es camuflen els animals, qui té pel o qui té plomes, la diversitat d'ulls que tenen en funció de la seua manera de viure i els seus culs. El seu autor és Stéphane Frattini, que té un grapat de llibres d'informació infantils publicats.

Els títols d'aquesta col·lecció de divulgació científica, en castellà i català, per als xicotets són:

-¿Pelo o plumas? / Pèl o plomes?
-Camuflages / Què em veus?

-¿De quién son estos ojos?
-¿De quién es este trasero?

Justament, a les edats a les que van adreçats els llibres, les imatges fotogràfiques cobren molta importància, doncs són les que més els apropen a la realitat. Però, a més, aquestes fotografies tenen una vessant artística i creativa. Així, el llibre compleix una doble funció: l'artística i la científica.

Una col·lecció que cal tenir a casa i a les biblioteques. Molt interessant

Per l'autopista de les corves i colors: Alex Varanese


Sembla que l'asfalt és un tema poc artístic, però les corbes i l'espai que creen les carreteres passen a ser obres d'art de la mà d'Alex Varanese. Semblen dibuixos d'enginyeria, però en una vessant més creativa. Interessant!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...