dissabte, 22 d’agost del 2009

Les il·lustracions de Gürbüz Doğan Ekşioğlu


Gürbüz Doğan Ekşioğlu és un il·lustrador turc fantàsticament bo. Imatges plenes de simbolisme, que ens inviten a la reflexió. Austeritat i senzilles donen pas a molta comunicació visual. En la seua obra trobem moltes vegades escales, graons que sempre ens ajuden a sortir, a pujar cap al cel; el mateix cel que s'ompli d'estrelles gràcies a un degoteig màgic d'ampolla; molts gats també poblen el seu imaginari iconogràfic, elegants i altius; i objectes que prenen unes formes que van més enllà de la seua pròpia natura per a simbolitzar, amb un colomet, la implicació de la pau. I la unió entre la paraula i el color, entre el text i la il·lustració: dos dones unides pels seus cabells, una d'elles escrivint i l'altra pintant, d'esquena una de l'altra, però unides.

Gürbüz és, a més, un il·lustrador molt solidari, doncs hem comprovat que les seues il·lustracions apareixen en moltes webs solidaries d'arreu del món, sempre a favor de la pau i la solidaritat.

Algunes de les seues il·lustracions em fan pensar en Jacek Yerka o en Quint Buchholz, tots tres il·lustradors de gran qualitat i imaginació i cadascú amb el seu estil personal.

Ens agrada! Us fiquem una prova d'allò que diem:
divendres, 21 d’agost del 2009

La mirada dels somins: Kathy R. Jeffords, il·lustradoraEns agrada la mirada dels personatges que Kathy R. Jeffords crea amb les seues il·lustracions. Uns grans ulls que ho diuen tot. La majoria de les seues il·lustracions són de dones o xiquetes, amb un escàs fons... semblen sempre la mateixa però amb els xicotets detalls descobrim la personalitat de cada una.

Podeu veure més il·lustracions a la seua web, The dreamy giraffe, o al seu blog, que ambdós són fantàstics!

Ens agrada molt aquesta il·lustradora, amb un segell força personal.
dimarts, 18 d’agost del 2009

Sebastian Krüger, caricaturista


Us volem recomanar que li doneu una mirada a l'obra de Sebastian Krüger, un caricaturista de molt talent i traç àgil. Està considerat com el caricaturista de les estrelles Hollywoodenses, però a més fa caricatures de músics, polítics, cantants,...

Té el do de captar l'esència de les persones que retrata. Krüger naix en Alemanya en 1963 i va estudiar pintura. Des del seu inici es dedica al món de la caricatura i la il·lustració. Us fiquem una mostra de les seues caricatures, no cal dir qui són, doncs estem segures que els coneixeu.
dilluns, 17 d’agost del 2009

Patricia Caburet, il·lustradora francesa

Patricia Caburet és una il·lustradora francesa, de l’escola Emile Cohl de Lyon, que està volcada en les il·lustracions infantils. Amb les seues pinzellades fa vibrar els colors i dona pas a una poètica de la imatge.
Publica el seu primer àlbum il·lustrat en 2001 -que no està traduït al nostre país-, Le marchand de fautes d'orthographe, en l'editorial GabriAndre. Els xiquets i xiquets necessiten llibres com aquest, de gran qualitat literària i il·lustrativa i on la imaginació té un pes important.
Una molt bona il·lustradora.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...