divendres, 10 d’abril del 2009

Sonrisas y Silencios: blog de literatura infantil i il·lustració

Si el que us agrada, com a nosaltres, és la il·lustració i els llibres infantils i juvenils us recomanem es doneu un tomb pel blog Sonrisas y Silencios. El seu responsable és Yago Vilariño i des d'ací el felicitem per la bona feina que està fent fomentant la lectura i, especialment, els llibres il·lustrats.

Compartim gustos i llibres. Ens agrada aquest blog i us el recomanem!

dijous, 9 d’abril del 2009

Il·lustracions amb humor per a Setmana Santa


També a la Setmana Santa aplega la il·lustració i el bon humor. Dins de la pròpia religiositat de nazarens i capirots trobem que els il·lustradors són capaços de traure-li punta a tanta processó. Al lloc de Creatorio podem trobar humor gràfic original i del bó. Comproveu-ho! El catàleg és el resultat del II Encuentro Internacional de Humor Gráfico, que va tenir lloc a Granada en 2008.

Us fiquem unes quantes imatges d'aquesta web:

dimecres, 8 d’abril del 2009

El Ratolinet Pérez i les dents/ El Ratoncito Pérez y los dientes: Guia de lectura i exposició de llibresRatoncito Pérez, il·lustració de Jokin Michelena

La caiguda de les dents és un fet que marca als xiquets. Alguns tenen por, altres els encanta estar mellats, altres li tenen autèntic terror al dentista, altres... Però hi ha una cosa, dins d'aquest fet, que els encanta a tots els xiquets: la vinguda del Ratolinet Pérez -Ratoncito Pérez-. La seua existència al món de l'imaginari infantil és molt important, però poques vegades l'hem vist plasmat en il·lustracions.

Al Centre Cervantes Virtual podem gaudir d'una autèntica exposició virtual d'il·lustracions sobre el Ratoncito Pérez. Són 79 il·lustradors diferents els que li han donat forma i color a aquest simpàtic ratolí. Us invitem a visitar-la. Les seues imatges ens poden interessar per a compartir-les amb els xiquets, tant a casa com a classe.

Feu un tastet:

Ratón Pérez..., Carles Arbat Serasols


Ratón Perez, Montserrat Cabo


Ratón Pérez, Mª Gloria García Álvarez

Ratón Pérez, Antonio San Martín Castaños
Per si us interessa hem editat una Guia de Lectura sobre les dents i el Ratolinet Pérez, amb llibres infantils, poemes, cançons, pel·lícules, etc... La guia està també en castellà: Guia de Lectura sobre los dientes y el Ratoncito Pérez.
Guia de Lectura: Les dents i el Ratolí Pérez / Los dientes y el Ratón Pérez
Guia de Lectura: Les dents i el Ratolí Pérez / Los dientes y el Ratón Pérez Salvia Guia de Lectura i recursos sobre el Ratolinet Pérez i la caiguda de les dents: llibres infantils, poemes, cançons, pel·lícules...Blog "Pinzellades al món"http://bibliocolors.blogspot.com Guía de Lectura y recursos sobre el Ratoncito Pérez y la caída de los dientes: libros infantiles, poemas, canciones, películas...

dilluns, 6 d’abril del 2009

Webquest sobre el còmic


Llegint el blog Activitats de Lectura (que us recomanem) hem trobat una webquest sobre el còmic per a treballar la lectura i l'escriptura a través de la recerca documental i utilitzant diferents recursos tecnològics. En un dels exemples del que podem fer aprofitant les noves tecnologies.

Treballar amb webquest és una metodologia molt didàctica i lúdica. Investigar sobre el còmic i tot els seu món, tan textual com il·lustratiu, és una bona manera d'endinsar-se a la lectura.

Webquest: dins d'un còmic, està elaborat per Anna Pérez i se'l podem baixar per tal de aprofitar-ho a classe. Està adreçada als alumnes dels cicles mitjà i superior d'Educació Primària. Felicitacions pel treball, Anna! Doneu-li una ullada hi ho comprovareu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...