divendres, 10 d’octubre del 2008

Charlie, nariz de latón. obra guardonada amb el premi Apel·les Mestres 2008Ja s'ha fallat de nou el premi Apel·les Mestres de literatura il·lustrada o d'àlbum il·lustrat. Aquest és un dels guardons més interessants que es convoquen al nostre país i les seues obres són totes elles d'una gran qualitat literària i il·lustrativa. El premi té una dotació econòmica de 4.500€ i està convocat per l'editorial Destino, que desprès és la responsable de la publicació de l'obra. El premi es convoca des de 1981 per l'editorial Destino Infantil & Juvenil.

Aquest any l'obra guardonada és Charlie, nariz de latón, amb text d'Anna Obiols (Sant Pau d’Ordal, 1975) i amb il·lustracions de Joan Subirana -"Subi" (Manresa, 1969) . S'han presentat més de 50 obres originals, de gran qualitat segons el jurat.

Segons el jurat, Charlie, nariz de latón conjuga perfectamente la brevedad de un texto con unas imágenes que juegan con el trazo, el bicolor (rojo y negro) y el espacio vacío, para trasladar al lector hasta esa pista donde un payaso excepcional, Charlie Rivel, emocionaba una actuación tras otra. La obra nos acerca a Charlie Rivel, la figura indiscutible del circo que sabía provocar la risa y también conmover al público desde la soledad de la pista. Un homenaje de los autores a este artista del que este año se celebran los 25 años de su muerte.

Podeu veure tots els premis dels anys anteriors punxant ací.

“Subi” i Anna ja han treballat moltes vegades junts, tenen publicats conjuntament més de 40 llibres i a més tenen una web, La pàgina de Subi i Anna, que us recomanem visitar.

Felicitacions als dos pel guardó i esperem llegir ben aviat el llibre. Per aquest tàndem creatiu, tot marxa sobre rodes.


dijous, 9 d’octubre del 2008

Jungle: una eina per a pintar la jungla, imitant a Henri Rousseau

Jugar i crear sempre són dues coses que els encanten als xiquets. Ara podem fer una autèntica immersió a la jungla, a la nostra pròpia jungla que crearem amb la ajuda de NGAkids JUNGLE.
El programa informàtic està inspirat en l'obra pictòrica de Henri Rousseau. Conèixer l'artista a travès de la seua obra i la nostra pròpia experimentació creativa.
Podem ficar plantes, animals, un cel que ens agrade... podem convertir-se en pintors. És una eina artística que podem aprofitar a l'aula o a casa per anar formant l'estètica dels xiquets. Proveu-ho!

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Leicia Gotlibowski i les seues il·lustracions

Aquesta vegada us recomanem una il·lustradora, Leicia Gotlibowski. Amb un segell personal ben marcat, aquesta il·lustradora argentina té una temàtica molt variada i utilitza tècniques il·lustratives ben diferents, però sempre el resultat és de gran qualitat i sorprenent.
Podeu visitar el seu blog, Gotlitas del bosque o la seua web d'il·lustració. També podem gaudir de les seues il·lustracions en els següents llibres i àlbums il·lustrats:
-Perlas de bruja. Editorial SM, Col·lecció Barco de Vapor
-La Caperucita Roja. Ediciones del Eclipse ( d'imprescindible lectura)
-William Morris, pastor y maestro. CECE Publicaciones
Us fiquem una xicoteta mostra de la seua obra il·lustrativa:


És fantàstica!

dilluns, 6 d’octubre del 2008

Adivina adivinanza. 20 acertijos de cara y cruz


Hui us volem recomanar un llibre que ha sorgirt com a cloenda d'un interessant projecte il·lustratiu i poètic. Se'ls va demanar a 20 il·lustradors que jugaren visualment amb les endevinalles. Cada il·lustrador tenia una endevinalla clàssica i ells donaron la seua solució il·lustrativament. però, a més a més, cada il·lustrador donà una segona resposta il·lustrada, relacionada amb la primera solució, tot creant un joc poètic-il·lustratiu d'infinites possibilitats. Amb el resultats d'aquests il·lustradors es realitza una exposició.

Bernardo Vergara

Ara tenim la sort, tots aquells com jo que no hem pogut veure l'exposició, de gaudir de la lectura del llibre Adivina adivinanza; 20 acertijos de cara y cruz, editat per Rolde de Estudios Aragoneses i Pantalia Gestión Cultural. El recopilador i responsable dels textos és Sergio Laidla. Els il·lustradors són: Jesús Cisneros, Javier Solchaga, Alberto Gamón, Elisa Arguilé, Javier Olivares, José Luis Cano, Javier Sáez Castán, Diego Fermín, Carlos Ortin, Ana G. Lartitegui, Alberto Aragón, Calpurnio, David Guirao, Ajubel, Antonio Santos, Tàssies, David Vela, Oscar Sanmartín, Victor Gomollón, Bernardo Vergara.

Javier Olivares

És un llibre esplèndit, amb una maquetació molt acurada i un format fàcilment manejable. Al final del llibre s'inclou un xicotet catàleg dels il·lustradors, amb una resenya breu de les seues biografies. Un llibre imprescindible per a regalar i regalar-se'l.David Guirao


David Vela
Alberto Gamón

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...