dissabte, 28 d’agost del 2010

MDI, revista taiwanesa d'il·lustració / MDI, revista taiwanesa de ilustración


La revista taiwanesa MDI (Design Popular Imagination Magazine) edita diferents suplements especials sobre il·lustradors de tot el món. Hi té un parlant dels il·lustradors europeus: The age of european drawing. Un catàleg molt interessant del que està fent-se en il·lustració a Europa. De molts dels artistes que hi apareixen ja hem anat xerrant en blog, però en hem descobert molts més dels que anirem pujant al blog.

També ens ha interessat el número que li dedica als il·lustradors sudamericans, Poetic of South American Illustration.

Podeu aprofitar i donar-li una ullada al seu darrer número, el 136, Illusory Somniloquy, on hi es parla, entre altres, de l'il·lustrador Bill Carman, Michael Page, Jeannie Lynn Paske, Francesca Greco, Sandrine Mercier, Pete Revonkorpi, Aaron Sikstrom...   

divendres, 27 d’agost del 2010

Mi año. La primavera: un còmic de Taniguchi sobre el síndrome de Down

 

 
El guionista francès Jean-David Morvan i l'il·lustrador Jiro Taniguchi han publicat Mi año, La primavera un llibre que sense cap complexe i d'una manera molt natural ens narra la vida d'una xiqueta de 8 anys, Capucine, que té síndrome de Down. El llibre està editat per Ponent Mon.

La xiqueta té un amic imaginari, Dudurudú, al que li va contant totes les seues vivències. A més, Capucine té una capacitat especial que li fa veure a la gent apercebent el seu estat d'ànim. Paral·lelament a la seua vida està la vida dels seus pares, amics i familiars, amb totes les preocupacions que comporta tenir una cura adient d'una xiqueta meravellosament especial.

L'obra està dividida en 4 parts, com les estacions de l'any, on anirem descobrint l'evolució de la xiqueta en la seua infermetat. Les il·lustracions de  Taniguchi li donen una màgia original a l'obra.

Un llibre molt interessant, tan pel contingut com pel seu tractament textual i il·lustratiu que cal difondre i tenir a casa i a les biblioteques.

dijous, 26 d’agost del 2010

Uf! Quina calor!


Hui fa tantíssima calor que fins i tot les mosques es dutxen

Les xiques de Kris Atomic / Las chicas de Kris Atomic / Kris girls


Ens agraden les xiques que il·lustra Kris Atomic. Joves, amb desimboltura, seguint la moda, plenes de vitalitat, de professions diferents, amigues... Xiques, xiques, moltes xiques d'avui en dia. La senzilles del traç és supleix amb el color. Magnífiques.dimecres, 25 d’agost del 2010

Sirenes il·lustrades / Sirenas ilustradas / Illustration of mermaid


Mermaid illustration / Ilustració d'una sirena, de'Amy Abshier-Reyes

Les sirenes, les dones d'aigua, les nimfes marines tenen un encant especial, a més del seu famós càntic. Les il·lustracions sobre aquests éssers femenins fantàstic són especialment màgiques. Des de les sirenes que varen acompanyar a Ulises, fins les sirenes il·lustrades per Disney, passant per totes les adaptacions de La sireneta, d'Andersen, hi ha tot un grapat d'aquests dones -mitad peix, mitad humà-.

Entre altres col·leccions il·lustratives que anem fent al blog -caputxetes, dracs, óssos, gent llegint, gats, elefants, etc...- també col·leccionem il·lustracions de sirenes. Esperem que us agrade tant com a nosaltres.

Il·lustracions de sirenetes / Ilustraciones de sirenitas / Ilustrações da Pequenas Sereias / Illustrations of Little Mermaid / Illustrations de les Petites Sirènes / Illustrazioni di sirenas / Abbildungen der Meerjungfrauen

Mare i filla sirenes, il·lustració de Cris

Salvant als companys, il·lustració de Dania Piotti

Dins de l'objecte... sortint, il·lustració de Lakhsmita Indira

Actuant en el mar, il·lustració d'Emily Martin

Escriptora i personatge, il·lustració d'Erick Retana

Sirena nina, il·lustració de Sandy Mastroni

Solitud marina, il·lustració d'Holly Kitaura

Amor impossible, il·lustració de Kreativ Bliss

Retrobada marina, gran abraç maternal, il·lustració de Lisa Stubbs

Un descans a casa, il·lustració de Tessa Edwards

Jove sireneta, il·lustració de Lisa Ferguson

dimarts, 24 d’agost del 2010

Héroes del cómic en versión de Christopher Uminga / Herois del còmic versionats per Christopher Uminga


Dels personatges clàssics dels còmics hem anat penjant diferents versions, totes elles de gran qualitat i molt interessants; com ho són també les il·lustracions de Christopher Uminga. El personatges mirats amb una visió molt personal, de menudets, però amb tots els seus atributs d'herois o de malèvols.  Per cert, trobem molt pocs personatges femenins.

dilluns, 23 d’agost del 2010

Els retrats d'Andreas Preis


Dins de l'art de la il·lustració i la pintura, els retrats són tot un gènere. Des del realisme fins a la caricatura hi ha tot un grapat d'estils diferents. Hui us volem mostrar els retrats d'Andreas Preis. Realistes, però amb un estil propi, molt actual i jove. Els personatges respiren vida. Ens agrada!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...