dissabte, 20 de novembre del 2010

Colors del paisatge tardorenc / Colores del paisaje otoñal

La tardor tenyeix el paisatge amb la seua paleta de pintor.
Tot es transforma al seu pas.
(il·lustració d'Alexander Grishkevich)

Llibres i il·lustracions de Bimba Landmann / Libri e illustrazioni de Bimba Landmann


Ens agraden molt les il·lustracions de l'artista milanesa Bimba Landmann. La coneixem, des de fa temps, per les seues obres Un nen anomenat Giotto / Un niño llamado Giotto (editorial Tuscania), Leonardo, aquell geni / Leonardo, ese genio (editorial Tuscania); Francesc i Clara / Francisco y Clara (editorial Tuscania); El destino de Aquiles (editorial Laberinto). Uns llibres magnífics on text i il·lustració són molt originals i informatius (aprofitem per a recomanar-los).

Doneu-li una ullada a la seua obra gràfica i comprovareu el que estem dient.
dijous, 18 de novembre del 2010

Preparant-se per a l'hivern / Preparándose para el invierno / Preparing for winter


Res millor que una bona bufanda de llana per a resguardar-se del fred que ja tenim proper; però abans cal teixir-la, com fan aquests micos. Fer calça és una creativa activitat que, a més, ens serveix per anar ben abrigats (il·lustració de Kjersten Anna Hayes).  

Som camaleònics... o no? / Somos camaleónicos... o no?


Animals i persones ens transformem, canviem, s'adaptem... som camaleònics (il·lustració de Karen Haub)

Què mira aquesta gent? / ¿Qué mira esta gente? / Watching these people?


A l'esquerra, a la dreta... que estarà mirant aquesta gent?
Esperem els vostres comentaris
(il·lustració de James Graham)

dimecres, 17 de novembre del 2010

Animals delinquents: antropomorfisme il·lustrat / Animales delincuentes: antromorfismo ilustrado
Les tres il·lustracions, d'Aadi Salman, representen animals salvatges que estan en perill d'extinció. Què penseu que han fet per a estar fitxats per la policia? Qui dels tres és el cap? Quin és el més violent?

dilluns, 15 de novembre del 2010

Jocs populars i il·lustració / Juegos populares e ilustración

El joc també ens dona joc il·lustratiu. Les il·lustracions de Tullia Masinari ens inviten a recuperar els jocs populars, els jocs al carrer, amb els companys i amics: la gallineta cega, saltar a la corda, a les boles, a amagar-se,... jocs que poc a poc van perdent-se i que de vegades necessiten que els adults recuperen la seua infància i disfruten, amb els xiquets i xiquetes, ensenyant-los a jugar d'una altra manera. Jocs populars que estan en perill d'extinció i que, tal vegada, mirant aquestes il·lustracions, s'animem a difondre. Per cert, les il·lustracions són magnífiques!

Surrealisme simbòlic en les il·lustracions d'Alice Wellinger


Ens agraden les il·lustracions de l'austriaca Alice Wellinger, imatges que fluctúen entre el realisme i el surrealisme, plenes d'un simbolisme reflectat, sobretot, pel color. Són il·lustracions suggerents de les que en cada mirada, segur, podem traure una història.


diumenge, 14 de novembre del 2010

A l'abordatge! / ¡Al abordaje!


Va de pirates! Als llibres i a la web trobem moltes il·lustracions de pirates, piratons, piratetes, piratius... però aquests pirates, de Junker Jane -Catherine Zacchino-, tenen un encant especial, entre la tristor i la simpatia. En realitat, s'adonem que són il·lustracions de ninots transformats en pirates. I és que aquesta il·lustradora crea molts ninots de drap, com comprovareu si visiteu la seua pàgina.Mioke: natura entre el realisme i el surrealisme / Mioke: naturaleza entre el realismo y el surrealismo


La natura és com una dona, que passeja per tot l'any...
i va canviant els seu vestuari
(il·lustració de Mioke)

La por i les preocupacions... millor compartides amb els amicsRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...