dissabte, 16 d’abril del 2016

Pintures en la pintura: il·lustracions de Marta Kiss


Són força curioses les il·lustracions que té Marta Kiss en les que les pintures interactuen dintre de la seua pròpia pintura. Quadres dins de la imatge i els personatges que unes vegades se n'aprofiten d'ells i altres són els protagonistes de les pintures les que surten del seu marc. Genials!divendres, 15 d’abril del 2016

La Lluna i el Sol / La Luna y el Sol / The Moon and the Sun


Sembla que el Sol i la Lluna s'han enfadat:
La nit vol sortir abans d'hora i el dia no li deixa.
(il·lustració de Taryn Knight


Il·lustracions d'Alex Berdysheff... en un entorn geomètric de colors


Les il·lustracions d'Alex Berdysheff són com un joc de formes i colors en el que crea mons on coexisteixen els objectes identificables i abstractes, interactuant més enllà dels límits físics o lògics. El caos i la deformació, per una banda, i línies nítides i detalls prestats, precisament, de l'altra, són els seus principals conceptes estètics. Interessant i molt suggerent. 
dijous, 14 d’abril del 2016

Vestits de primavera / Vestidos de primavera / Spring Dresses


Toca canviar de vestuari, malgrat fer frescoreta...
ens vestim de primavera: barret al cap i teles plenes de flors.
(il·lustració d'Helena Pérez García)


A l'abril, gotes mil: il·lustracions de la pluja en primavera / Ilustraciones de la lluvia en primavera / Illustrations of rain in spring

Il·lustració de Lucia Brandao

Pluja d'abril, val per mil. Sembla que aquest mes la pluja ha cobrat protagonisme i nosaltres també volem donar-li-la en el este blog. Però a uns ens encanta la pluja i a altres els fastigueja, uns són tot somriures i altres sols fan que mirar els núvols a veure si escampen, a uns els sobra els paraigües i a altres sembla que porten un para-sol,... I és que mai plou a gust de tots, com podem veure en aquestes il·lustracions.

Il·lustració de Sophie Burrows

Il·lustració d'Ali Boozari

 Il·lustració de Dan Widdowson

Il·lustració de Massimiliano di Lauro

Il·lustració de Nathalie Choux
 
Il·lustració de Matthew Daley

Il·lustració de Nicolas Francescon

 Il·lustració de Mina Braun

Il·lustració de Kori Song

Il·lustració de mar驾- 在

Il·lustració de Maria Paz Silva Sainte-Marie

Il·lustració de Taryn Knight

Il·lustració d'Agnieszka Ulatowska

Il·lustració de Dylan Glynn

dimecres, 13 d’abril del 2016

Migrante: un libro infantil sobre los trabajadores temporeros / un llibre infantil sobre els treballadors temporers


Hi ha un llibre que fa temps que coneixem i que ara volem comentar amb vosaltres, aprofitant que s'ha editat dins de la col·lecció Cuentos ilustrados que està publicant Planeta Agostini. Es tracta de Migrante, de Maxine Trottier i amb il·lustracions d'Isabelle Arsenault. Aquest llibre va adreçat als lectors i lectores entre 6 i 10 anys, però pense que som els adults el que deuriem llegir-lo. Som nosaltres, tan abrumats per una sobrecàrrega informativa, els que necessitem aturar-se a reflexionar sobre un tema com aquest i desprès compartir les nosaltres reflexions amb als xiquets i xiquetes, apropant-los a una dura realitat que existeix i que no devem amagar.

La narració és molt senzilla i mescla la dura realitat amb tot un món de fantasia. Retrata el món dels treballadors temporers que van d'un lloc a altre, amb tota la família, per a poder tenir feina i subsistir. Anna, la xiqueta protagonista, ens mostra la seua visió d'aquests trasllats continuus i forçats. A ella li agradaria sentir-se arrelada a un lloc, reposar la mirada des d'un mateix punt veient passar el temps, tenir una llar bonica i familiar, escoltar com parlen les persones i poder-les comprendre... Anna sols pot somiar, desperta o dormida, perquè el món real en que viu no es gens bonic.

La descripció d'aquests sentiments d'Anna s'aconsegueix amb un text i unes il·lustracions que són pura poesia. Un tema dur tractat amb una gran empatia al món de l'infància. Vides desarrelades, famílies que de vegades tenim ben properes i que nosaltres, com en la narració, girem el cap per a invisibilitzar-les. És un d'aquests llibres que caldria estar en totes les biblioteques, públiques o escolars, i a casa. Molt recomanable.

Us fiquem un tastet gràfic de les belles, poètiques i suggerents il·lustracions d'Isabel Arsenault:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...