dissabte, 9 de gener del 2010

Regalos: llibre sobre el carinyo dels avis


Regalos és un xicotet llibre il·lustrat per Poly Bernatene i amb textos de Silvia Schujer que ara s'ha editat ací per SM. La història que ens conta és molt boniqueta: una àvia, Teresa, que té molts nets, però no té diners per a fer-los un regalet a cadascú, tan sols té un paquets i, clar, no es pot repartir. Aleshores es fica a pensar i pensar i se li acut una meravellosa idea: plantarà el paquet, com es fa amb els arbres i així... espera, espera, requetespera fins que... no us descobrim el final, tan sols dir-vos que l'amor, el carinyo i la paciència d'una àvia pot produïr miracles.

Les il·lustracions de Poly li donen encara més encant al llibre, sobretot la creació del personatge de l'àvia Teresa, una barreja entre l'energia i la tendresa que el pas del temps dona a les iaies. Un llibre molt recomanable.

divendres, 8 de gener del 2010

Agregarte: una galeria virtual per als artistes d'avui


Què és Agregarte? Doncs és una web que dona plataforma per a que els artistes pugen la seua obra, que després podem visitar com en una galeria virtual, permanent, 24 hores oberta. Un lloc on trobem artistes ben diferents i interessants.

Segons es diu en la seua web, Agregarte.com ha sido creado para aglutinar una auténtica comunidad virtual en torno al fenómeno del arte de nuestro tiempo, en primer lugar en habla hispana y portuguesa —Latinoamérica, Portugal y España— para proyectarse después a todo el mundo a través de su desarrollo en varias lenguas.

...va más allá de los portales de arte al uso, superando el paradigma de los sitios meramente informativos y el de las galerías de arte on-line que seleccionan a los artistas y los someten a condiciones cerradas de alojamiento y venta. Agregarte.com es de los artistas y para los artistas, y aspira a desarrollarse según los deseos y necesidades que estos vayan planteando.

...es un punto de encuentro entre los artistas y el gran público, especialmente los espectadores interesados en los movimientos del arte actual, que son los que interactúan en el sitio como suscriptores, valorando las obras y recibiendo con periodicidad los e-boletines informativos.

A través de este sitio web se ofrecerán servicios pensados especialmente para todos los agentes profesionales que operan en el mundo del arte: los propios artistas, las galerías, los comisarios, los representantes artísticos. Y se fomentará el coleccionismo corporativo y privado entre instituciones, empresas, inversores, museos y entidades expositoras.

Podem subscriure's sense ser artistes i així rebrem un butlletí informatiu, podem votar als artistes que més en agraden,... Com us hem dit abans: un lloc que cal afegir als nostres favorits. La il·lustració de la capçalera d'aquest post és de Cátedra Catedra.

Felicitem als autors per aquesta iniciativa.

Ara us invitem a visitar un exemple de galeria virtual, la d'Aitana Bernabé Gisbert:

dijous, 7 de gener del 2010

Una mirada retro a la feminitat: Amy Abshier-ReyesDe vegades, mirant certes il·lustracions, sense adonar-se'n es transporten a un temps en que la situació de les dones era molt diferent a l'actual. Amy Abshier-Reyes ha captat en les seues aquarel·les l'instant d'una època, una mirada retro, en que combina diferents punt de vista sobre les dones: pícara, melangiosa, intel·ligent, alegre, interessant, fashion... Ens agraden molt aquestes il·lustracions, que ens recorda les imatges d'aquelles pel·lícules en blanc i negre.

Un encant d'il·lustracions!

dimecres, 6 de gener del 2010

Què us han regalat el Reis Mags? / ¿Qué os han regalado los Reyes Magos?

 
Il·lustració de Patricia Metola

Llibres, molts llibres i temps per a compartir la seua lectura

Libros, muchos libros y tiempo para compartir su lectura

dimarts, 5 de gener del 2010

Els Reis Mags: il·lustracions / Los Reyes Magos: ilustraciones


Il·lustració de Paula Marco

Hui és un dels dies més esperats per tots els xiquets i xiquetes: és el dia que els tres Reis Mags passen per les cases repartint els seus regales (esperem que porten molt, molts llibres). Com veuen a Melcior, Gaspar i Baltassar els il·lustradors? Doncs... doneu-li una ullada i comproveu la seua originalitat personal. Són els últims personatges d'aquests Nadals i cal rebre'ls i acomiadar-se'n com cal.

Il·lustració de Teo Peiró

Il·lustració d'Ines Huni

dilluns, 4 de gener del 2010

Llegint les il·lustracions, il·lustrar la lectura / Leyendo las ilustraciones, ilustrar la lectura


Il·lustració de Loreto Salinas

Any nou, vida nova, lectures noves. Què estaran llegint aquests personatges? No teneiu curiositat per saber-ho? Què estaria llegint el/la il·lustrador quan va realitzar la il·lustració? I vosaltres, què llegiu o què esteu il·lustrant? Ens encantaria saber-ho.

La lectura està present en la vida i les il·lustracions de molts artistes i ací us invitem a gaudir d'aquesta selecció. Fixeu-se no sols en el fet de llegir, també en l'entorn del lector/a i en la seua actitut davant la lectura: impressionat, desenfadat, atent, entussiasmat, ensimismat,...tal qual com en la pròpia realitat. Si voleu veure'n més d'il·lustració amb gent, animals o personatges literaris llegint punxeu ací.

Il·lustració d'Andrei Zadorine

Il·lustració de Jenny Meilihove

Il·lustració d'Issa Gallego

Il·lustració d'Oscar Villan

Il·lustració de Patricia Castelao

Il·lustració de Penelope Dullaghan

Il·lustració de Victòria Tubau

Il·lustració de Vanessa Balleza

diumenge, 3 de gener del 2010

Daron Mouradian: el Quinqueccento, entre el realisme i la fantasiaDaron Mouradian és un il·lustrador armeni que destaca per la excel·lent barreja que fa entre la realitat i la fantasia. Per la seua vestimenta els personatges semblen sortits del renaixement, amb un detallisme i colorit digne dels grans mestres d'aquella època; però barreja elementes del surrealisme que fan que cada il·lustració ens porte a imaginar tota una història.

Magnífic!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...