dissabte, 6 de febrer del 2010

Abecedari amb arbres i animals / Abecedario con árboles y animales



Molt original: cada lletra té un arbre amb el seu objecte o personatge particular i cadascú d'ells estan ficats per ordre alfabètic de la seua primera lletra (en anglès).
La il·lustració és de Jeanne Sager.

divendres, 5 de febrer del 2010

Pintando por Haití: exposició i venda d'il·lustracions en Madrid

 

Il·lustració de Cbabi Bayoc


No sempre és certa la dita popular "val més una imatge que mil paraules", però si en aquest cas. Un grup d'artistes s'han reunit per tal d'afegir el seu granet de sorra per ajudar als damnificat d'Haití. Hui, a les 20:00 hores de la vesprada s'inaugura l'exposició Pintando por Haití, on podem veure i comprar un grapat de bones il·lustracions de molts il·lustradors que han volgut participar en aquesta causa d'ajuda al poble d'Haití.
Les exposicions s'inauguraran a l'hora en Madrid: Emiika-Style (c/ Corredera Baja de San Pablo, 53), i Fatal de lo mío ( c/ San Andrés, 24). Podem visitar-la fins el dia 5 de març. Una oportunitat genial per a gaudir de les il·lustracions de molt bons artistes i, a més, ser solidaris.

El món vist des d'un taxi / El mundo visto desde un taxi: Andrey Gordeev



Tot el món vist des d'un taxi. Una mirada curiosa. L'il·lustrador Andrey Gordeev és recrea en tots els detalls, interiors i exteriors, dels diferents països i cultures amb la seua mirada. Des del carnet d'identificació del taxista, les seues mans, l'acompanyant, el menjar... i els paisatges que és veuen des dels vidres, ... Tot vist amb molt bon humor. Ens agrada!

Sabríeu esbrinar d'on són els taxistes i per quines ciutats o països van conduint? És una oportunitat per a jugar amb les il·lustracions dins de l'àrea de coneixement de la geografia.












dijous, 4 de febrer del 2010

Otra cosa / Una altra cosa: llibre il·lustrat sobre la xenofòbia i la tolerància


Otra cosa / Una altra cosa és un llibre que ajudarà als més menuts a compendre la importància del respecte a la diferència i la tolerància. Aquest àlbum il·lustrat per Katryn Cave, amb text de Chris Riddel està editat per Elfos i el podem llegir en castellà i català.

"Altra cosa" és un ésser diferent als demés i per aquest motiu el rebutgen. Ell no ho comprén. El fet de que no li agraden les mateixes coses, que pensa diferent i que no sap jugar als seus jocs fa que la resta de xiquets no vullguen ser amics seus. És clar, "Altra cosa" està molt trist, perquè sense ells saber-ho està sent víctima d'una xenofòbia.

Però un bon dia truquen a la porta de sa casa i quan obri... es troba a "Quelcom", un personatge tan diferent i estrany com ell, però que vol ser el seu amic i està molt content. "Altra cosa", en lloc de ficar-se content, el rebutja també per la seua diferència (la marginació dels marginats, la còpia del que els altres ens fan a nosaltres) i li fa veure al pobre "Quelcom" la horribilitat del seu cos... No us devetllem el final, però és molt interessant.

Un àlbum il·lustrat que planteja temes interessants: la diferència, la tolerància, l'acceptació d'un mateix, l'autoestima, la xenofòbia... Difícil trobar un magnífic llibre il·lustrat com aquest per a explicar temes tan reals i complicats als més menuts. Això a fet que el llibre haja rebut el premi UNESCO Prize for Children's and Young People's Literatura in the Service of Tolerance.

L'arbre i la ciutat: il·lustracions del portuguès André da Loba


Un arbre, un sol arbre per a tota una ciutat. On el ficaríeu? Doncs André da Loba ens proposa diferents llocs, tal vegada en funció dels habitants d'aquest imaginari poble i de la importància que li donen a l'arbre. Trist, un sol arbre per a tot una població, però molt bell il·lustrativament.






dimecres, 3 de febrer del 2010

Eugenia Gapchinska, tendresa il·lustrativa



Són molts els il·lustradors de l'Est d'Europa que ens agraden, així que poc a poc anem ficant-los al blog per a compartir les seus magnífiques imatges entre tots els lectors d'aquest raconet dedicat especialment a la il·lustració.

Hui volem recomanar-vos que li doneu una mirada a les il·lustracions d'Evgenia Gapchinska, una artista ucraniana amb molta personalitat. Destaquen, sobretot, les seues figures d'angelets, de figures rodonetes, però a més té un grapat de personatges tots interessants. Té molta bibliografia, però malauradament no està traduïda a cap de les nostres llengües i ens encantaria que els nostres lectors infantils pogueren gaudir de la tendresa-picardia de les seues il·lustracions i de les seues històries il·lustratives. Esperem que algun editor d'ací s'anime a publicar-la, segur que serà tot un èxit.
















dimarts, 2 de febrer del 2010

Pintar cares amb fruites i vegetals / Pintar caras con frutas y vegetales


Cares amb verdures i fruites? Si, clar, els magnífics quadres d'Archimboldo. Però també els més menudets tenen ara l'oportunitat de fer les seues pròpies il·lustracions amb fruites i verdures, digitalment, i aprofitar així per a començar a utilitzar programaris d'il·lustració.

Gràcies a la web xilena, Caras cocineras, ara podem crear els nostres rostres vegetals: cares de carxofes o de col-i-flors, nassos de pastanaga, boques de llimones o poemes... La seua utilització és molt senzilla: primer seleccionem quina part del rostre volem i baix triem quina fruita o vegetal anem a ficar, fem un clic i ja està. Així totes les parts de la cara. No ens agrada com ha quedat? Doncs li donem a "eliminar" i s'esborra.

Els resultats són molt graciosos. Les il·lustracions ens donen pas a xerrar sobre la importància d'incloure en la dieta diària dels xiquets les verdures i fruites.

Proveu-ho! Nosaltres ja hem fet una carota-carxofa que pensem menjar-se.

dilluns, 1 de febrer del 2010

Il·lustracions de Carnestoltes / Ilustraciones de Carnaval



Fiesta de Carnaval, de Nate Frizzell

Febrer en porta uns grans dies de festa i alegria: Carnestoltes / Carnaval. El color, l'estètica, la grandiositat,... les disfresses. Tothom canvia la seua aparença, qui és qui? Bruixes, prínceps, futbolistes, cartes, pollastres, nanets, fantasmes, ballarines, arlequins... i tapant els ulls, amagant la nostra essència, els antifaços.

Com veuen els il·lustradors aquesta festa? Quina és la seua mirada? Hem fet una xicoteta selecció d'algunes il·lustracions diferents i totes elles de gran qualitat. Esperem que us agraden.

En Carnaval, de Gabriel Pacheco

Carnestoltes, de Fabiola Solano

Disfressar-se en Carnestoltes, de Jimmy Jazz

Carnaval, de Kike de la Rubia


Disfraz de carnaval, d'Alex Dukal

Carnaval, de Boris Kulikov
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...