dissabte, 15 de setembre del 2007

Color in motion, un lloc per a descobrir els colors

Maria Claudia Cortés té una web on el color, des de totes les vessants, ompli l'espai. Color in motion (en anglès i castellà) és el seu títol. Per tal de veure'l i jugar cal tenir intal·lat al nostre ordinador el progamari de Macromedia Flash Playe (es pot intal·lar des de la pròpia pàgina).

És una experiència animada i interactiva de la comunicació i el simbolisme del color. Molta sensibilitat i estètica, pedagògicament molt interessant. Us recomanem que el visiteu. Fantàstic! Ja ens contareu que tal us ho heu passat amb els videos dels colors que hi té.

dijous, 13 de setembre del 2007

El món dels còmics: una guia de consulta obligada


Menys mal que ja ha passat de moda aquest falç tòpic que deia "que els còmics no serveixen per a res". Per pròpia experiència puc dir que sóc lectora gràcies als còmics. Ara cada vegada se'n lligen més, sobretot des de que estan fent les seues adaptacions a pel·lícules.


Us recomano que es doneu un tomb per la web Guia del Còmic. Hi trobareu de tot: una selecció dels millors còmics del món, llibreries, biblioteques públiques amb un bon fons especialitzat en còmics, editorials, concursos...


Cal aprofitar les bones il·lustracions dels còmics, i el seu contingut, per a fomentar la lectura (una lectura integral que incloga la il·lustració en la formació del lector). Estem vivim dins d'un món fonamentalment visual, així que seria molt recomanable introduir els bons còmics a l'aula. A més, hi ha molts còmics temàtics que ben bé ens poden servir per a diverses assignatures, com el de 300, amb guió i dibuix de Frank Miller.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...