divendres, 23 d’octubre del 2009

La manzana roja: un àlbum il·lustrat sobre l'amistat i la col·laboració


La manzana roja és un àlbum il·lustrat de Feridun Oral, publicat per Juventud, en castellà i català.

La història ens narra com un conillet s'alça un matí i surt del seu cau i es troba... tot el camp blanc, nevat. Busca i busca, però no troba res per a menjar, fins que en un arbre, en una de les seues branques, hi ha una poma roja. Però ell és massa menut per poder-hi aplegar, així que necessita demanar ajuda. Gràcies a la col·laboració dels seus amics poden aconseguir el seu objectiu.

Un meravellós llibre il·lustrat on les imatges del bosc a l'hivern són veritablement realistes:, d'una gran solitud les tonalitats marrons, la boira, la neu i la poma, d'un roig encès, que destaca per damunt de tot. Una narració on la col·laboració i l'amistat està latent al llarg de tota la història. Ens recorda un poc el llibre Tastem la lluna.




dijous, 22 d’octubre del 2009

Adelchi Galloni, il·lustrador italià


Adelchi Galloni és un il·lustrador italià amb una obra innovadora, interessant, plàsticament amb molta força, tant en les seues pintures com en les il·lustracions per a xiquets i adults. Des de l'elegància del traç senzill fins les grosses pinzellades que donen textura a l'ambient... un tot diferent.

Doneu-li una miradeta!







dimecres, 21 d’octubre del 2009

Zapatario: llibre il·lustrat sobre el món de les sabates


Zapatario
és un llibre editat per Apila, amb text de Ramón Aguirre i il·lustracions -fotomuntatges- de Mario Ayguavives. Estem davant d'un original llibre que ens endinsa en un univers paralel, desconegut,... en el món de les sabates. Desconeixieu la seua existència? Doncs és força interessant i màgic. Són sabates que tenen vida pròpia, més enllà de calçar a les persones i que tenen la seua relevància com a protagonistes d'esdeveniments històrics, de contes i de part de les nostres vides.

S'imagineu com és realment una bota pirata, o un peüc de bebé? Descobriu-ho llegint el llibre!




dimarts, 20 d’octubre del 2009

Aitana Carrasco, il·lustradora valenciana


Aitana Carrasco Inglés és una de les millors il·lustradores valencianes i que té més projecció internacional. Amb un estil molt particular, que segueix una evolució constant molt interessant, va imaginant mons, creant personatges i donant colors als somnis i a la realitat. La seua bibliografia va marcant el seu estil: llibres per a xiquets, per a joves i adults. És important no sols gaudir de les seues il·lustracions -en les nombroses exposicions que ha realitzat i digitalment al seu blog-, també llegir els seus llibres il·lustrats. És una d'aquestes il·lustradores que ens enganxa i de la que cal seguir la seua trajectòria.

Tasteu les imatges i comproveu-ho!





















dilluns, 19 d’octubre del 2009

Somiant / Soñando: imaginem el somnis, activitat creativa

Volant amb els somnis, de Roberto Paz

Que estaran somiant tots els personatges d'aquestes il·lustracions? Sembla una pregunta prou senzilla, però... fem un experiment. Mireu les il·lustracions a casa i pregunteu a cadascú dels membres de la família. A que no s'imagineu el mateix? També podem fer-ho amb els alumnes a classe. Proveu-ho i ja ens direu.

Bona nit i bons somnis!

Somnis de bebé, d'Alicia Padrón

Enlairant els somnis, d'Alan Clarke

Somni al mig del bosc, de Jamie Hogan

Somnis d'una adolescent

Somnis compartits, de Mike Benny

Intranquil somni del guerrer

Somnis d'una princesa a l'hiver, de Sulamith Wulfing

Llegint i dormint, de Brian Ajhar

diumenge, 18 d’octubre del 2009

Basuararte: reciclatge i art infantil


Ens alegrem que el gran il·lustrador Gusti haja publicat un nou llibre: Basurarte. En aquest cas no es tracta d'un àlbum infantil, sinó de propostes per a reciclar tots els objectes que van a parar a la brossa. Guardem-les, Gusti ens proposa crear joguines, marcs, mòbils, ... És un llibre que ens invita a un joc creatiu permanent, partint del reciclatge. Les fotografies de César Lucadamo són molt bones. Penso que és un d'aquests llibres que cal pendre nota per a regalar en aquests Nadals.

El llibre està publicat per l'editorial Oceano, dins de la seua col·lecció Travesia. Us el recomanem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...