dimecres, 30 d’abril del 2008

Giraluna, un blog sobre llibres il·lustrats


Volem aconsellar-vos que li toneu una ullada al blog Giraluna, un lloc on es parla, com en aquest, de llibres infantils i juvenils il·lustrats. Recomanacions i opinions molt encertades sobre llibres infantils, clàssics i recien editats, que tenen una il·lustració de qualitat.

Doneu-li una ullada.

La il·lustració és de Nicoletta Ceccoli.

Discurso del oso: Julio Cortázar il·lustrat per Emilio Urberuaga

Que la literatura infantil i juvenil s'alimenta d'obres per adults és prou habitual. Són molts els clàssics de la LIJ que s'han escrit pensant en uns lectors adults, però que al llarg del temps els xiquets i joves han fet seus.
En aquest cas ha passat a l'invers. La narració, Discurso del oso, va ser escrita per Julio Cortázar per als xiquets (1952), però després es va publicar integrada com un relat més del seu famós llibre Historia de Cronopios y de Famas. Aquest fet ha marcat la seua lectura, doncs han sigut els adults els que han gaudit del relat.
Ara acaba de sortir una esplèndida edició il·lustrada en l'editorial Libros del Zorro Rojo. Les il·lustracions són d'Emilio Urberuaga, un dels nostres millors il·lustradors i amb més projecció internacional.
El Discurso del oso és el primer àlbum infantil que s'edita de l'obra de Julio Cortázar. La narració és molt tendra i imaginativa: un xicotet ós que viu a les canonades d'un edifici i va passejant-se, amunt i avall, sense que els veïns se n'adonen... és feliç i vol portar la felicitat als demés.
...miro la oscuridad de las habitaciones donde viven esos seres que no pueden andar por los caños, y les tengo algo de lástima al verlos tan torpes y tan grandes, al oír como roncan y sueñan en voz alta, y están tan sólos.
Cal llegir-lo en tota la seua plenitud, textual i gràfica. Un bon llibre per a compartir la lectura grans i menuts.

dimarts, 29 d’abril del 2008

Cerca, de Natalia Colombo, llibre il·lustrat guardonat


La il·lustradora argentina Natalia Colombo ha estat guardonada amb el I Premi Internacional "Compostela" para Álbumes Ilustrados. ja sabeu que el llibre serà publicat per l'editorial Kalandraka.
S'han presentat 335 treballs, de diferents països del món i tots amb una gran qualitat. Cerca, l'obra guardonada, és una fàbula poètica que ens parla de la incomunicació i les relacions interpersonal. El jurat ha considerat que aquest és "l'àlbum perfecte". Natalia Colombo mescla diferents tècniques il·lustratives: des de pintura d'acril·lics fins a collages, a més de dissenyar una tipografia pròpia. Tot això mesclant textures i material, combinant colors, jugant amb la simetria i el moviment.
Felicitem a la il·lustradora i desitgem prompte poder llegir el llibre.

Julieta y su caja de colores, un magnífic llibre infantil

Un dels llibres més interessants per a xiquets a l'hora de comprendre el sentit de l'art, de la creació artística, del seu valor intrínsec més enllà de la còpia de la realitat és aquest que us volem comentar, Julieta y su caja de colores, de Carlos Pellicer López, editat per Fondo de Cultura Económica dins de la seua esplèndida col·lecció A orillas del viento.
És un llibre que en si mateix incita a gaudir de la il·lustració, a agafar llapiç i colors i ficar-se a crear. Pequè... Julieta és una xiqueta molt creativa i els seus dibuixos són ben originals: mostren la realitat a través de la seua mirada: amb burros de color verd, pobles de conte...
Cuando a Julieta le regalaron su caja de colores, no sabía cuanto se iba a divertir. Una tarde que llovía no pudo salir a jugar con sus amigos. para no aburrirse, sacó su caja de colores y en una hoja de papel, empezó a pintar.
Pintó una ciudad que parecía de un cuento, de un país lejano, como si se hubiera hecho de un tablero de cuadritos de colores...
Un magnífic llibre que cal no perdre's, un clàssic que cal conèixer.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...