dissabte, 12 de desembre del 2020

dijous, 10 de desembre del 2020

Freds paisatges nadalencs / Fríos paisajes navideños / Cold Christmas landscapes

 

 El fred i la neu ja està instal·lada en molts paisatges. L'hivern toca la porta. Els arbres s'ornen i l'ambient nadalenc regna entre el suau silenci del paisatge nevat i els riure's dels xiquets i xiquetes. 

Aquests bonics paisatges els podem gaudir gràcies als pinzells de Debbie Criswell.dimecres, 9 de desembre del 2020

Color per una nit freda / Color para una fría noche / Color for a cold night

 

Fiquem-li color a aquesta freda nit de desembre.

(il·lustració de Ramona Iurato)


Biblioteca del Patrimoni de la Biodiversitat: il·lustracions cientìfiques gratuïtes / Biblioteca del Patrimonio de la Biodiversidad: ilustraciones científicas gratuitas /Biodiversity Heritage Library: free scientific illustrations

 

 
Us recomanem que li doneu una llarga ullada i escorcolleu el contingut d'una web molt interessant per a buscar il·lustracions científiques: Biodiversity Heritage Library -BHL- / Biblioteca del Patrimoni de la Biodiversitat. L'organisme, fundat el 2005, reuneix les biblioteques dels museus d'història natural, botànics i institucions de recerca del Regne Unit i els Estats Units per tal de digitalitzar i fer accessible la literatura sobre el patrimoni de la biodiversitat disponible en les seves col·leccions i aconseguir l'accés obert a qui ho desitgi.
 
És una excel·lent manera d'apropar el coneixement a tothom, com ens diu en la pròpia web:
 
Per documentar les espècies que hi ha a la Terra i comprendre les complexitats dels ecosistemes, que estan canviant ràpidament per l'extinció de nombrosos animals i el canvi climàtic, els investigadors necessiten accés a el coneixement col·lectiu de l'món sobre la biodiversitat
 
Trobem articles, llibres, publicacions periòdiques, correspondència, etc. Podem buscar per autor, títol, data de publicació, col·lecció etc., tot d'accès lliure. Una autèntica meravella. Al seu Flickr podem trobar més de 150.000 il·lustracions científiques de les que podem fer ús gratuïtament. Cada imatge té totes les metadades corresponents.
 
Us fiquem un tastet:
 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...