divendres, 11 de desembre del 2009

Exposició de llibres infantils i juvenils i àlbums il·lustrats a la Biblioteca de CocentainaQuè tenen en comú aquest dos xiquets que semblen estar molt contents? Doncs que han visitat l'exposició de llibres infantils i juvenils que hi ha a la Biblioteca de Cocentaina i han descobert tot un món en paper. Ara escriuran la seua carta als Reis i al Pare Noel i ficaran tots els títols que es han agradat per a que Ses Majestats ho tinguen en compte a l'hora de repartir regals.

I tots vosaltres, lectors del blog, també quedeu invitats a visitar-nos, a la seu de la Biblioteca de Cocentaina (Palau Comtal, s/n), fins el proper dia 22 de desembre, en horari de matí (9 a 13:30 h.) i vesprada (16 a 20 h.), de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores els dissabtes. Llibres per a xiquets i joves de 2 a 16 anys i també per a pares.

Hi trobareu molts àlbums il·lustrats per a totes les edats i llibres amb unes il·lustracions tan precioses que us encantaran. Allí mateix podeu escriure la vostra carta als Reis.

Si voleu veure els llibres que trobareu doneu una ullada a la Guia de llibres infantils i juvenils per a regalar en 2009.

Us esperem!!!

Les il·lustracions són de Josée Masee.

Exposició Llibres per a Nadal. Biblioteca Cocentaina on PhotoPeach

dimecres, 9 de desembre del 2009

Un mundo de mamás / Un món de mares: llibre especials per a fills espavilats i mares


De mamás hi ha de molts tipus i, de vegades, és interessant fer una classificació: mamás de xocolate, mamás bicicleta, mamás tren, mamás sirena, mamás caputxeta... mamás, totes en una i una en totes. De que parlem? Doncs del llibre Un mundo de mamás / Un món de mares de Marta Gómez Mata i il·lustracions de Carla Nazareth; una obra que magníficament ha publicat l'editorial Comanegra.

Aquest és un àlbum il·lustrat al voltant de la maternitat, a la vegada que una revisió del paper tradicional de la mare. A través de 25 tipus de mares podem anar veient com són i que fa de les mares uns éssers extraordinaris, mescla de bombó de xocolate, màgia de fada, calidesa musical, pinzellades de color,... Amb un text poètic, cadascuna de les mares és presenta a doble pàgina acompanyades d'unes il·lustracions i colorit, que li dona Carla Nazareth, que arrodoneix el text.

Un preciós regal nadalenc, per a fer obrir els ulls als fill i per a homenatjar a les mares i a les mares dels pares. Fantàstic per a tothom! Molt recomanable!

Imagina un lloc / Imagina un lugar: llibre d'il·lusions òptiques


L'editorial Joventut ha publicat un tercer llibre de Rob Gonsalves, Imagina un lloc / Imagina un lugar -ja havia publicat Imagina un dia / Imagina un día i Imagina una nit / Imagina una noche-. Tot el llibre és un joc visual, il·lusions òptiques per a jugar amb el art. Són lloc impossibles que ens semblen reals: cases amb laberints impossibles per a entrar, biblioteques fetes de llibres, grans muntanyes nevades que moren en platges, rius gelats que baixen del propi cel... un mirall inversemblant per a ulls que saben mirar.

Un llibre que agradarà a grans i menuts.


dimarts, 8 de desembre del 2009

LLibres infantils de Nadal / Libros infantiles de la Navidad

Cau la neu, gaudim del fred, il·lustració d'Andi Butler

En aquestes dades, quasi festives, us volem recomanar un quants llibres il·lustrats sobre Nadal, per a diferents edats. Si voleu conèixer un grapat de llibres sobre el Nadal / libros sobre la Navidad podeu veure'ls en aquest mateix blog.

Bona lectura nadalenca!

Canciones de Navidad para pintar. Ed. Bellaterra

Chih-Yuan Chen. La mejor Navidad. Ed. Thule

Peter Rutherford. Una navidad ajetreada. Ed. Susaeta

Haydé. La Navidad de Milton. Ed. Factoría K de Libros

Ian Falconer. Olivia recibe la Navidad. Ed. FCE
Claire Fredman / Gail Yerrill. La magia de la Navidad. Ed. Pearson Alhambra

dilluns, 7 de desembre del 2009

Papá Noel, un llibre per a gaudir de la lectura en aquests dies

 

Ens alegra assabentar-se que el llibre de Raymond Briggs, Papá Noel -un clàssic per als amants de la literatura infantil- acaba de ser reeditat per l'editorial La Galera.

Li tinc un carinyo especial a aquest Pare Noel perquè l'he llegit un grapat de vegades amb els meus fills. La història conta, en vinyetes de còmic -però sense quasi text- què és el que fa Pare Noel al llarg de 364 dies a l'any, perquè tan sols hi ha un dia que treballa i el dia assenyalat va angoixat, quasi de mal humor, a correcuita. Són moltes les joquines i llibres que ha de repartir i el temps li fa fugina, a més que li passa de tot. El que a ell de debò li agradaria seria repanxingar-se al seu silló, tot calentet i llegint un bon llibre. Però ha de complir amb la seua obligació i... a la fi ho aconseguirà?

Un llibre encantador i unes il·lustraciones encisadores. Tot un clàssic que val la pena recuperar. És perfecte per a regalar la nit de Nadal.

Basat en el llibre, podem gaudir d'aquestes curtmetratges, que van en tres seguits: 1, 2 i 3.

El Pare Noel de Raymond Briggs es tan famós que té fins i tot una sèrie de segells anglesos que porten les seues vinyetes.

diumenge, 6 de desembre del 2009

Un cel ple d'estrelles per a Nadal: Il·lustracions i llibres d'estrellesEstrella de Nadal, d'Agnès Catalán Bravo

... I per a penjar a les nits de nadal res millor que una estrella, la nostra, la que fem amb paper de plata i bons desitjos o la que podem il·lustrar a casa, tota la família. Tireu mà de la imaginació i pengeu moltes estrelles per a que tothom les pugam veure.


Oliver Jeffers

Aprofitem per a recomanar-vos uns quants llibres on les estrelles tenen un paper principal, no sempre de Nadal:

-Oliver Jeffs. Cómo atrapar una estrella. Ed. FCE
-Roser Capdevila. La estrella de navidad. Ed. Cromosoma
-Christina Butler. La estrella más brillante. Ed, Pearson Alhambra
-Carles Cano / Carlos Ortín, il. El pirata que robó las estrellas. Ed. Edebé
-Claude Clément / John Howe, il. El hombre que encendía las estrellas. Ed. Aura Comunicación
-Miriam Cordés. Una estrella brilla para ti. Ed. Lóguez
-Pilar Millán Derqui. Marie y las estrellas. Ed. Planeta Oxford
-Eduard José i Gasulla / Valentí Gubianas. Julia tiene una estrella. Ed. La Galera
-Rachel Hausfater-Douïeb / Olivier Latyk, il.
El niño estrella. Ed. Edelvives
-Margaret Weis / Tracy Hickman, il. La estrella de los elfos. Ed. Timun Mas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...