dissabte, 19 de setembre del 2009

Francesca Quatraro: il·lustracions del món infantil i el seu imaginari


Ens agraden molt les il·lustracions de la italiana Francesca Quatraro. Ens presenten un món infantil amb gran sensibilitat i imaginació, entre el blanc i negre i el colors, entre la realitat i la fantasia. Magnífica tècnica personal en cadascuna d'aquestes il·lustracions. No té llibres editats al nostre país -ja ens agradaria!-, però podem visitar la seua web, Offizina Mezzaluna, i gaudir de les seues il·lustracions. Us invitem a assomar-se i escorcollar. No s'ho perdeu!
divendres, 18 de setembre del 2009

Travis Luoie: retrats de monstres o personatges monstruosament retratats


Els retrats imaginaris de Travis Louie són molt originals. Tenen el seu orige en dibuixos en miniatura i en molts escrits del seu diari. Tots els retrats guarden l'estètica de dos époques: la victoriana i l'eduardiana. Emprant enginyoses tècniques de pintura, Travis Louie crea un món propi, entre el subconscient i la monstruositat, que no ens deixa indiferents.

Personalment els seu retrats em semblen els personatges que a manera de "monstres" es mostraven en la galeria dels horrors o als circs dels segle XIX i que es fotografiaven en aquells primers daguerrotips, sortint unes fotos d'aquest tipus. La veritat és que mirant-los donen un poquet de por. Visiteu el seu blog i ho comprovareu.dijous, 17 de setembre del 2009

Arte para niños: llibre per apropar l'art als xiquets

Arte para niños, de Gabriel Martín Roig és un interessant llibre, editat per Parramon, que ens ajuda a apropar el món de l'art als xiquets i joves.

Un llibre que a sovint interactua amb els lectors, amb enginy, i els escabussa en els enganys i trucs que proporciona la imatge. Apropar l'art mitjançant l'observació i el joc per tal d'atraure als joves en tot el que succeeix en la pintura, per a que aprenguen a observar-la i conèixer el seu significat. A més, per a que puguen relacionar-les amb les imatges actuals de la publicitat, del disseny.
El llibre és, a més, un repàs per la història de l'art que ens serà molt útil, també als adults. Inclou làmines grans dels quadres explicats.

Us el recomanem.

dilluns, 14 de setembre del 2009

Llibres il·lustrats per a prelectors: els llibres de Todd Parr

Hui us volem parlar de Todd Parr, un il·lustrador del que podem gaudir en castellà i català a través de les editorials Serres i Pirueta.

Tots els seus llibres són especialment interessants per als xiquets que encara no saben llegir textos, però que mitjançant la il·lustració accedeixen al contingut dels llibres. Compleixen amb tots els criteris de selecció de llibres per a prelectors: temes propers al seu entorn, colors plans, dibuixos senzills, traç gruixut, correcta disposició de les imatges, bon humor, tamany menut... Cal tenir en compte tots aquests criteris a l'hora de ficar llibres en els mans dels més menudets. No val tot!

El tractament dels temes els fa de forma intel·ligent, de vegades políticament incorrecte i creant una ràpida empatia amb els lectors.

Us volem aconsellar, per a classe i per a casa, tots els seus llibres. Molt bons! Donen pas al joc, a xerrar, a compartir, a crear noves imatges,... a realitzar una interessant animació lectora a classe i a casa.

En l'editorial Serres podem llegir, en castellà i català, aquests llibres:

-Blanc i negre / Blanco y negro

-Caretes / Caritas

-Pels / Mi pelo

-Si i no al zoo / Si y no en el zoo

-Amics / Amigos

-Està bé ser diferent / Está bien ser diferente

-El llibre de la pau / El libro de la paz

-Com m'agrada llegir / Leer sienta bien

En l'editorial Pirueta té publicats (sols en castellà):-Te quiero porque

-Quiés es tu mejor amigo

-Todd apaga la luz

-Colorea con Todd

-Bienvenidos al mundo de Todd

-El divertido mundo de las emociones
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...